Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Глупо дете,од преголема желба се заебав...пошто немав вежбано 3 недели,и сега конечно фатив да вежбам и...:confused:

Фала на совет :)
Вратилото ти е најтешка вежба за почетници особено ретко кој почетник може да направи цела серија на вратило, така да можеш за почеток да се дигаш 1-2 пати на вратило додека да надфрлиш сила во грб или вежбај други вежби за грб па кога ќе се осетиш спремен премини на ватило

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Вратилото ти е најтешка вежба за почетници особено ретко кој почетник може да направи цела серија на вратило, така да можеш за почеток да се дигаш 1-2 пати на вратило додека да надфрлиш сила во грб или вежбај други вежби за грб па кога ќе се осетиш спремен премини на ватило
Не бе другар,се иам дигано,2 години вежбав склекови,вратило али тоа од џамбо,па неможев на тоа широк фат,се симињав некад пред зграда на онакво за теписи тресење,а последниве 3 месеци идев у теретана и вежбав грб со по 40-45 кила...така да не сум баш почетник,туку проблемот е што немав вежбано 3 недели асално,и сега фатив со ПХ90 и ми крцна нешто позади :(

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Не бе другар,се иам дигано,2 години вежбав склекови,вратило али тоа од џамбо,па неможев на тоа широк фат,се симињав некад пред зграда на онакво за теписи тресење,а последниве 3 месеци идев у теретана и вежбав грб со по 40-45 кила...така да не сум баш почетник,туку проблемот е што немав вежбано 3 недели асално,и сега фатив со ПХ90 и ми крцна нешто позади :(
Тогаш веројатно не си се загреал пред тренинг тоа е најчестата причина. При секоја вежба која бара голем напор како згиб, бенџ, чучањ обавезно треба загревање инаку може да дојде до сериозни повреди плус тоа што без загревање немаш адекватна сила која потенцијално би ја имал.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Тогаш веројатно не си се загреал пред тренинг тоа е најчестата причина. При секоја вежба која бара голем напор како згиб, бенџ, чучањ обавезно треба загревање инаку може да дојде до сериозни повреди плус тоа што без загревање немаш адекватна сила која потенцијално би ја имал.
Има во видеото за загревање,ги напраив тие,кузнае зашто ми крцна ова...:(

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Правев вечерва пак,тоест довршив таму каде што застанав+ стомачни од програмата...јбг неможев да издржам,али ко подобро да ми е сеа грбов :D:D ќе видиме утре...

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Од поискусниве, океј е боксирање вреќа за кардио ? (на кардио ден да боксирам)

Член од
16 септември 2011
Мислења
49
Поени од реакции
7
Dali vo periodi koga pravite pauza , primer 5 do 7 dena, poradi bolest ili poradi obvrski, piete proteinski shejkovi i se hranite isto kako koga vezbate . Ili jadete obicno bez da pazite na proteinite ?

Член од
9 февруари 2012
Мислења
35
Поени од реакции
12
Pri bolest najdobro e da se lecis kako sto e propisano od lekarot da miruvas voedno i da jades kako sto i si go pravel prethodno a za sejk mozes da si pies slobodno inace za obvrski isto hrana na nivo 5-6 dena bas teloto saka hrana ne e rabotata koa vezbas jades koga ne ne ...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Многу ме интересира,колку е просечен обем на рака кај тинејџер(мислам на бицепс+трицепс) стегнат,а колку кај возрасен човек ? има такво нешто ?

Мене ми е 35,некои ми викаат дека многу било,други дека било ОК....

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Кажете ми добар начин за вежбање на гради,пошто малце ми заостануваат.

И имам едно прашање,кога вежбам гради се е океј,ама на контра коса кога дигам,на почетокот при првите 2-3 пати ме боли лактот на едната рака од внатрешната страна(баш таму кај што наркоманиве се боцкаат у вена :D )

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Dali vo periodi koga pravite pauza , primer 5 do 7 dena, poradi bolest ili poradi obvrski, piete proteinski shejkovi i se hranite isto kako koga vezbate . Ili jadete obicno bez da pazite na proteinite ?
Секако. Мускулот расне кога одмара не само кога се тренира така да исхраната обавезно останува иста а шејковите не ги конзумирам поради материјални причини не дека не треба.

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Многу ме интересира,колку е просечен обем на рака кај тинејџер(мислам на бицепс+трицепс) стегнат,а колку кај возрасен човек ? има такво нешто ?

Мене ми е 35,некои ми викаат дека многу било,други дека било ОК....
18год 41 ладна 41.5-42 загреана...

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Немам одамна пишано на темава ама тоа за раката нема врска,значи неможеш да мериш или да гледаш според години колкава треба да биде.Пример почетник што има одвишок килограми(дебел) и еве да речеме некој поискусен што вежба подолго време и е исчистен(низок процент body fat)ако ги мерат рацете на дебелиот може да му испаднат и поголеми одколку на другиот.Така да,рака можете да мерите само на низок процент body fat што според мене има највалидни информации колкав ти е мускулот.

Член од
19 септември 2010
Мислења
121
Поени од реакции
7
дали е добро да се пие природниот пивски квасец со додаток на витамини и антиоксиданти за мускулите и нивниот развој ??? и ако може да ми кажете по колку таблети дневно треба да се пие и какво е неговото дејство ???

Kajgana Shop

На врв Bottom