Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
За сите пријатели на смеењето и бодибилдингот. Овие прават ремек дела :D

ХАХАХА да типциве се смешни и со тоа на крај стандардната фраза. После некое време малце монотони ми станаа ама ги пратам кога ќе ми текне.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
-кој се поефективни протеини whey или isoflex?

-и ако може некоја ефективна програма со вежби за рамо и трапез за во еден ден и како да вежбам,пример 12 повторувања со помали тежини или 6-8 повторувања со максимална тежина или пак 12 повторувања со мак тежина
Whey е тип на протеин, а isoflex е име на производот, но пак се работи за whey протеин (изолат претпоставувајки по името)

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
-кој се поефективни протеини whey или isoflex?

-и ако може некоја ефективна програма со вежби за рамо и трапез за во еден ден и како да вежбам,пример 12 повторувања со помали тежини или 6-8 повторувања со максимална тежина или пак 12 повторувања со мак тежина
исофлекс и име на производ кој во составот содржи највеке изолат или брзо апсорбирачки чист протеин. додека whey(најверојатно мислиш na AllWhey na allmax)е мешавина од изолат и концентрат.

Член од
30 август 2011
Мислења
22
Поени од реакции
5
aj molam za sovet sto da kupam... prijatel me prasa sto da mi donese (inaku mi treba za masa kacuvanje) mi pisa nekolku vidovi :

mass gain
gold whey
suren mega mass
anabolic evolution weider
soy 80 plus protein

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
не сум користел ништо od weider затоа не можам од искуство да ти кажам, но ако идеш на чиста маса иди со протеинот а ако идеш на качување маса(тежина вклучува и мусклуна маса и сало вода слично) оди со гејнерот( има и јх,масти шекери плус протеинот) И пак ИСХРАНА:)

Член од
6 март 2007
Мислења
307
Поени од реакции
184
Потребен ми е совет од некој искусен. Значи вака, денес набавив гејнер и креатин. За гејнерот знам како да го употребувам, ми треба совет за креатинот, како, кога и по колку дневно треба да го земам. Инаку имам 22 год и тежам 58-59 кг.

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Д
Потребен ми е совет од некој искусен. Значи вака, денес набавив гејнер и креатин. За гејнерот знам како да го употребувам, ми треба совет за креатинот, како, кога и по колку дневно треба да го земам. Инаку имам 22 год и тежам 58-59 кг.
Верувам дека е монохидрат...можеш на 2 начина да го користиш
1: со фаза на полнење односно 4x5г(насабајле,по ручек пред тренинг после тренинг) на ден и така 5 дена а пото фаза на одржување односно 2x5г на ден(насабајле или пред тренинг и после тренинг
2:без ваза на полнење само 2x5г(насабајле или пред тренинг и после тренинг) на ден дирекно

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Лично искуство со креатин, го користам веќе 4 месеци и бев на тежина од 55 кила - во моментов сум 76 (користев само Whey протеин, не гејнер ).

Креатинот го пијам секојпат во 2 фази, 5 дена го пијам 4 пати во ден и тоа сабајлечки кога ќе станам, пред тренинг, после тренинг и навечер. Се пие по една лажичка од 5 грама.
После тие 5 дена го пиев само пред тренинг, (некој ќе ти сугерираат и после тренинг, твој избор е ).
Целата фора со креатинот е да го пиеш заедно со сок од грозје или мед (кај мене медот особено работеше) и да внесуваш голема количина вода (значи не препорачаните 2 литра, туку 4-5 литра). Има проблем со идење у веце цело време, ради уринирање, ама тоа е тоа.
Не го мешај само со сок од лимон/портокал, се неутрализира дејството така.

И да, голем број на луѓе ќе ти кажат 30 минути пред тренинг, ама најдобро си го знаеш метаболизмот и ќе видиш кога ќе почне да ти работи па направи си ти контрола кога ќе го земаш.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Лично искуство со креатин, го користам веќе 4 месеци и бев на тежина од 55 кила - во моментов сум 76 (користев само Whey протеин, не гејнер ).
.
Импресивен резултат 21 килограм за 4месеци, со ова темпо набргу ќе стигнеш до стотка. Инаку кај мене највеќе ефект креатинот имаше кога го конзумирав сабајле на празен стомак со декстроза и по тренинг. Првите 5 дена 10 и 10 грама а потоа по 5 грама.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940

Креатинот го пијам секојпат во 2 фази, 5 дена го пијам 4 пати во ден и тоа сабајлечки кога ќе станам, пред тренинг, после тренинг и навечер. Се пие по една лажичка од 5 грама.
После тие 5 дена го пиев само пред тренинг, (некој ќе ти сугерираат и после тренинг, твој избор е ).
Целата фора со креатинот е да го пиеш заедно со сок од грозје или мед (кај мене медот особено работеше) и да внесуваш голема количина вода (значи не препорачаните 2 литра, туку 4-5 литра). Има проблем со идење у веце цело време, ради уринирање, ама тоа е тоа.
Не го мешај само со сок од лимон/портокал, се неутрализира дејството така.

И да, голем број на луѓе ќе ти кажат 30 минути пред тренинг, ама најдобро си го знаеш метаболизмот и ќе видиш кога ќе почне да ти работи па направи си ти контрола кога ќе го земаш.
Толку кила со која комбинација качи?

Ај ако можеш поопширно што креатин и што друго те качи на 76?

Whey со креатин?

Член од
6 март 2007
Мислења
307
Поени од реакции
184
Барав вчера сок од грозје но неможев да најдам, во ред ли е ако го пијам со сок бистар сок од јаболко?

Kajgana Shop

На врв Bottom