Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
сакам да прашам, има некој користено винстрол, планирам да земам за месец дена една шема од 8 недели, кој се лошите страни и дали влијае на сперматозоидите како што влијае дека дураболинот и останатите стероиди на база на тестостерон...?
Од она што го знам е послаб но и помалку штетен од друранобол и тестостерон, нема гинекомастија или задршка на вода и течности. Токсичен е за црниот дроб особено оралната верзија и редовно треба да се прави крвна слика и набљудување на ХДЛ и ЛДЛ концентрации на холестерол

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Извини што се мешам, али зашто да земаш стероиди?
па не сум уште цврсто решен..
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 17:52 ---
Од она што го знам е послаб но и помалку штетен од друранобол и тестостерон, нема гинекомастија или задршка на вода и течности. Токсичен е за црниот дроб особено оралната верзија и редовно треба да се прави крвна слика и набљудување на ХДЛ и ЛДЛ концентрации на холестерол
значи нема негативни влијанија на спермата и либидото така?
ако би земал, би ја одбрал инјектирачката верзија, но се што треба е да пазам на маснотии на крвта така? добро би било да земам омега апчиња да лапам додека трае циклусот ?

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Скапи биле овие бе.:pos:
А ти што мислеше, 500 ден за висење :icon_lol:? Ова е нестандардна опрема и си држи цена.

Сигурно можеш и сам да си направиш ако запнеш, врзи два сунѓера, закачи два каиша и виси колку сакаш :D.

F

FuckYouAll

Гостин
А ти што мислеше, 500 ден за висење :icon_lol:? Ова е нестандардна опрема и си држи цена.

Сигурно можеш и сам да си направиш ако запнеш, врзи два сунѓера, закачи два каиша и виси колку сакаш :D.
Така околу 500-600 денари си мислев се.:pos: А не 70+ долари.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
сакам да прашам, има некој користено винстрол, планирам да земам за месец дена една шема од 8 недели, кој се лошите страни и дали влијае на сперматозоидите како што влијае дека дураболинот и останатите стероиди на база на тестостерон...?
Лек како и секој друг лек. Немојте да правите голема разлика помеѓу нив. Задржувањето на вода е во разлика од една единица до две, максимум. Штетноста, милиграм на милиграм е подеднаква. Мала разлика, не е толку страшна.

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Да не знае некој каде можам да најдам вага за да мерам маса на храна и колку пари е? Некоја храна отприлика знам, али за некоја врска немам колку се 100г.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Да не знае некој каде можам да најдам вага за да мерам маса на храна и колку пари е? Некоја храна отприлика знам, али за некоја врска немам колку се 100г.
имаш во техномаркет, оди ѕирни си:oops:

Член од
22 декември 2011
Мислења
10
Поени од реакции
0
Da ne znaete negde vo skopjevo kaj ima Kettlebel (rusko zvono) ??????????????

Член од
18 јануари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo posto sum od Strumica nekoj da mi kaze ceni po Skopje kako se dvizat za NO Explode Vol2 i Gold Standard Optimum Nut. Odnapred blagodaram

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Кои амино киселини би ми ги препорачале да ги купам до кај 1500 денари?

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Кои амино киселини би ми ги препорачале да ги купам до кај 1500 денари?
Јас последно користев Liquid SuperAmino од Dymatize и сум ептен задоволен цената во калифорнија фитнес му беше околу 1000 денари за литар, така да ако си присобериш уште 500 денари ке имаш за скоро 2 месеци.
--- надополнето: 18 јануари 2012 во 19:54 ---
Пишува дека не е наменет за почетници, но јас не гледам некоја страшна состојка во него.
Ти благодарам на одговорот, најверојатно ке го земам следнава недела :)

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
deneska vo teretana slusnav deka koga bi piel " EL KARNETIN " za da go iscistam stomakot deka i muskulut koj go imam napraveno bi se stopil..tocno e toa?

Kajgana Shop

На врв Bottom