Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Како за зелениот чај така и за сите остнати најдобро е да се конзумира директно доколку е можно т.е. да не биде преку филтер ќесичка.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Благодариме Myers. Би сакал да те прашам што мислиш за ''Vitanova'' пред тренинг ? Добри се за енергија ? Јас ги јадам по 2-3 пред тренинг, не знам зошто но таква навика створив и не знам дали е пласибо или стварно имаат ефект но јас стварно се чувствувам поенергичен за време на тренингот. Би сакал да чујам твое мислење за ова и воедно за храна која ќе не снабди со доволно енергија која брзо се вари и се јаде непосредно пред тренингот. Поздрав и среќни празници !

Најголма грешка е внесување големи количини на јаглехидрати пред тренинг што доведува до пад на концентрацијата на шеќерот во крвта и до губење на силата за време на тренингот.
Но доколку тоа дејствува за тебе, а верувам дека во производот кој го конзумираш пред тренинг има и мала количина на прост шеќер, можеби е токму тоа што те држи активен за време на тренингот.
Секогаш велам, слушајте го телото што ви кажува. Ако дејствува без несакани последици, тогаш нема причина зошто да не продолжиш со истиот режим.
Мојот оброк, односно замена за оброк е повеќе компонентен протеин со мала количина на јаглехидрати, и час и половина пред тренингот. Но, тоа дејстува за мене.

Се најдобро, и среќни празници.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Imam drugarce koe odi 3 meseci vo teretana saka da zeme nesto no neznae sto bi bilo podobro spored toa sto saka da go postigne..Iako vekej ima nekoj rezultat saka da zeme nesto GAINER ili pak PROTEIN WHEY .. saka da raste vo cist muskul a ne da bide mrsen .. sto e popreporaclivoo .. saka da stavi vo muskulut nekje da stavi na masa (na vaga,ili vo stomak) i koja bi bila najsodevetna kombinacija da se iskominira so toa.. visok e 1.78/80 ima 73 kila.. Fala odnapred pozz :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Зашто ми се избришани коментарите ?
Наведи кои коментари се избришани.
Бидејќи форумов работи на принцип да што и да избришеш, мора да е во архива, а бидејќи јас не гледам ниеден коментар избришан со твоето име, тогаш некој лаже.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Наведи кои коментари се избришани.
Бидејќи форумов работи на принцип да што и да избришеш, мора да е во архива, а бидејќи јас не гледам ниеден коментар избришан со твоето име, тогаш некој лаже.
Вчера така ми се покажуваше,ги немаше овие коментари што ги има сега,али вчера и заебаваше нешто форумов,така да сега се е ок.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Луѓе да ве прашам едно малце глупаво прашање:)Дали во 1 кг батак(зборам 1 кг чисто место без коски) има исто толку чист протеин колку во 1 кг чисто бело месо(стек)?Затоа што баш прееска бев да си земам стек и случајно загледав дека батаците се повеќе од дупло поефтини :) Фала ви однапред!

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Зелен чај и теретана - колку се препорачува, кога треба и количински колку да се внесува ? Благодарам однапред !
Имам читано доста за зелениот чај.. Баш вчера се напив 1 сат пред тренинг и доста енергичен бев.. 1 чаша ти е доволна дневно..

F

FuckYouAll

Гостин
До пред 3 дена одев 2 месеци во теретана, 5 дена во неделата.
Но бев нафудбал и паднав:D и сега ме болит лактото и кичмата, т.е немат да можам да одам втеретана едно 2 недели.
Сеа кратко и јасно, дали се заебав ?

TheShadow

Yeah Buddy.... Light Weight!!
Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Малски фудбал:cautious:
Која е разликата ?
Па зависи од повредата може ке треба да одмараш месец дена а замисли тие месец дена да си ги работеше во теретана... Ке добиеше мускул а така ке треба да одмараш. Друг пат немој со такви глупости да се замараш.. Вежбаш и готово крај те интересира само вежбање, јадење доволно добра храна, спиење.. КРАЈ! Нема фудбал и такви др работи бидејки еве сега види колку е зае*ано да седиш дома а можеше да си вежбаш. Ае не се замарај 2 месеца си вежбал не е нешто посебно ;)

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Како за зелениот чај така и за сите остнати најдобро е да се конзумира директно доколку е можно т.е. да не биде преку филтер ќесичка.

Зеленио чај ти е за слабеење , елиминација на масти преку пат на термогенеза , ама 4-5 шољи зелен чај на ден кинат околу 70-80 калории , така да тоа е малце , ама ако го пиеш секој ден , има добар ефект коа ќе се насоберат денови.

исто ефективен е за елиминација на слободните радикали ( непотребни продукти на метаболизамо на клетките ) , а има и освежувачко влијание. мала концентрација на кофеин мислам дека има , мада не сум сигурен.

F

FuckYouAll

Гостин
Па зависи од повредата може ке треба да одмараш месец дена а замисли тие месец дена да си ги работеше во теретана... Ке добиеше мускул а така ке треба да одмараш. Друг пат немој со такви глупости да се замараш.. Вежбаш и готово крај те интересира само вежбање, јадење доволно добра храна, спиење.. КРАЈ! Нема фудбал и такви др работи бидејки еве сега види колку е зае*ано да седиш дома а можеше да си вежбаш. Ае не се замарај 2 месеца си вежбал не е нешто посебно ;)
Си го познавам телото и не ми е прв пат да се повредам од нафудбал, знам дека 2 недели сигурно немат да можам да бидам физички активен, посебно кога е во прашање теретаната.
Сеа ме интересират дали одкако ќе се вратам на вежбање, после 2-3 недели чак и 1 месец ќе ми биде тешко како првиот пат пред 2 месеци кога почнав, а и оние мали резултати што ги имав после два месеци вежбање ќе исчезнат ? :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Избришани беа сите мислења каде се филозофираше околу whey протеинот.

Whey е whey. Од било која фирма разликата е минимална во грамажа и чистота.
Досега овдека нема некој кој е толку професионално ориентиран за да му прави разлика 2 грама повеќе-помалку.

TheShadow

Yeah Buddy.... Light Weight!!
Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Не е здраво толку зелен чај да пиеш... Се што е претерано е штетно така да ако сакаш да слабееш имаш избор на мн кардио (велосипед, трчање, HIIT, пливање, ролање) и имаш и избор на тренинг програми во т.н кругови или (circuits) и овде мн се намалува од телесната тежина. Со правилна исхрана и добар тренинг до врвна дефиниција... Еве на кратко за тие што имаат проблеми со килограмите.

Kajgana Shop

На врв Bottom