Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ах, треба да се чита внимателно :)

Видов дека некои користат и до 2.5 грама дневно, што е околу 8 капсули па затоа прашувам.
Во една капсула omega 3 има 1000 мг рибино масло, а 8 гр (односно капсули како што велиш ти) се премногу, освен ако немаш артритис, реума или воспаление на бубрези тоа е премногу за дневен внес.

Иако не сум сигурен дали е возможно предозирање.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Нема никаква поврзаност со ништо освен со парите :)
--- надополнето: Oct 19, 2011 5:37 PM ---

Тие се секојдневен додаток кај секој што професионално се занимава со бодибилдинг.
Одлично е ако секој може да си ги дозволи.

Јас користам од Ultimate, 90 капсули за 45 дена.
Масло собрано од 9 видови на риба, во една капсула.
Поврзан си нешто со Херкулес? Да не знаеш колку пари е Syntha-6 од BSN? Го видов на страната дека се нуди, а не пишува цена.

И зарем никој не знае да каже што внесува односно што јаде пред спиење? Или неќете да ја кажувате тајната на успехот. :D

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Поврзан си нешто со Херкулес? Да не знаеш колку пари е Syntha-6 од BSN? Го видов на страната дека се нуди, а не пишува цена.

И зарем никој не знае да каже што внесува односно што јаде пред спиење? Или неќете да ја кажувате тајната на успехот. :D
За информации за било какви производи ќе го конктактираш претседателот, Бобан Ѓороски.
Зачленет е на форумов и ако го види мислењето ќе ти реплицира.

За прашањето пред спиење, јас 2 саати пред легнување јадам 200 гр стек со останатиот дел од витамините и 1 омега 3 капсула.

По саат и пол пијам 5 гр глутамин и за уште пола саат си легнувам. :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
За информации за било какви производи ќе го конктактираш претседателот, Бобан Ѓороски.
Зачленет е на форумов и ако го види мислењето ќе ти реплицира.

За прашањето пред спиење, јас 2 саати пред легнување јадам 200 гр стек со останатиот дел од витамините и 1 омега 3 капсула.

По саат и пол пијам 5 гр глутамин и за уште пола саат си легнувам. :)
Океј, фала на брзиот одговор.

Правев распоред за јадење па не знаев кој извор на протеини е најпогоден за последен оброк. Немам излезено да видам какво посно сирење има и колку пари е, а и некој блендер или касеин ме у план за понатаму.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Океј, фала на брзиот одговор.

Правев распоред за јадење па не знаев кој извор на протеини е најпогоден за последен оброк. Немам излезено да видам какво посно сирење има и колку пари е, а и некој блендер или касеин ме у план за понатаму.
Најдобар е казеинот , го имаш у млекото, сирењето , урдата ...

Јас пак јадам урда со зеленчук ко предпоследен оброк , а пред спање ко последен оброк 500 ml безмасно млеко

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824

200 грама урда е добро.. има околу 250 калории со 30 грама протеини..

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Фала за советите. За млекото знам, ама сепак не. Се мислев меѓу јогурт, сирење и урда. Од која фирма и колку пари е таа урда?
Инаку целта ми е чистење од 1 ноември па поради лактозата млеко не. Ќе идам со варијација на јагленохидрати од 150-70-0 на ден.
Поздрав

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
многу мал внес на јх, значи ти сеа јадеш по 200-250 гр на ден кога не си на диета?

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
многу мал внес на јх, значи ти сеа јадеш по 200-250 гр на ден кога не си на диета?
Немав рачунато затоа што не бев дисциплиниран со исхраната досега, ама сигурно имало многу денови и со 300+ ЈХ.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
па затоа , ако намалиш толку драстично ќе топиш и многу мускул, таа диета се прави ако е ептен нужно да симнеш многу килограми иначе постепено намалувај поќни со 200 па 150 па 100, ако одиш со 0 јх ќе топиш многу мускул!

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
па затоа , ако намалиш толку драстично ќе топиш и многу мускул, таа диета се прави ако е ептен нужно да симнеш многу килограми иначе постепено намалувај поќни со 200 па 150 па 100, ако одиш со 0 јх ќе топиш многу мускул!
Ќе размислам, од ноември почнувам со режимот. Иначе планирав да употребувам и бцаа и глутамин.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Ќе размислам, од ноември почнувам со режимот. Иначе планирав да употребувам и бцаа и глутамин.
се е тоа убаво што ќе зимаш бцаа и глутамин, ама ако сакаш да зачуваш повеќе од масата иако незнам која тежина и висина си и колку мускул имаш на тебе, ама чим си решил да симињаш значи имаш стекнато доволно маса. патем, јас би идел со глутамин и амино и некое протеинче, кога веќе си решил да даваш пари. поздрав ;)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
И јас сум на диета од 315 гр протеини, 315 гр јаглехидрати и 80 гр масти.
Мене што суплементација би ми препорачале? :D

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
И јас сум на диета од 315 гр протеини, 315 гр јаглехидрати и 80 гр масти.
Мене што суплементација би ми препорачале? :D
5 Milka чоколади на ден + 6 L Coca Cola . А пред спање 3 швајцовани штипски пастрамалии ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom