мислиш во Атанасовски...не Јас сум Во ПРОФИ... теретанава ја Pеновираа пред еден месец и е доста топ средена...прва лига има и """""""Hови Cправи.""""""trilobite напиша:Кај вежбаш у К.Вода,кај Зоки ли(кај дом за слепи)?
Епа вака. Викаш ако нешто се почне да се иде до крај. Како прво 90% од врсниците мои што идеме во теретана се одкажуваме. Јас идев еден месец во септември лани, па пауза. Потоа идев Февруари, па пауза. Па Април уште еден месец и толку.Значи како прво не го разбираат поимот BODYBUILDING-body(тело);building(градба, градење) значи градење на ТЕЛОТОа не само на рацете и градите. По теретаните се забележуваат луѓе поточно СТОКИ кои вежбаат одредени вежби значи раце(бицепс, трицепс, рамо), гради и грб. На стомакот не одвојуваат ама баш ич време и сите се тешат абе ќе почнам да трчам и ќе го снема. Не сваќаат дека стомачните мускули се најпроблематичен мускул а богами и најпотребен за целото тело. Како прво стомачните мускули доколку се имаат значи стомакот е собран и доаѓа до истакнување на градите, како второ кога веќе се почнало со нешто се иде или до крај или воопшто не се почнува. Џабе е обем на рака 50цм или дигање 100кила на гради ако се има МЕВ. Тие луѓе па се тешат со оноа„маж без стомак не е маж„. Значи прва тема ќе бидат стомачните![]()
Очиглено не ме сфати. Јас вежбам СЕ. Значи вежбам бицепс, трицепс, рамо ептен малце, гради, грб, СТОМАК, нозе не вежбам, и возам точак.Tockast, decata vezbaat gradi i race bidejki se nadevaat deka toa ke gi napravi poprivlecni za devojkite... Ne deka sakaat da imaat zdravo telo ili pak nekogas ke gi koristat muskulite. Ponekogas mi e zal za niv -.-
EDIT: Eve ti primer, postot nad mene. =))