мислиш во Атанасовски...не Јас сум Во ПРОФИ... теретанава ја Pеновираа пред еден месец и е доста топ средена...прва лига има и """""""Hови Cправи.""""""trilobite напиша:Кај вежбаш у К.Вода,кај Зоки ли(кај дом за слепи)?
Епа вака. Викаш ако нешто се почне да се иде до крај. Како прво 90% од врсниците мои што идеме во теретана се одкажуваме. Јас идев еден месец во септември лани, па пауза. Потоа идев Февруари, па пауза. Па Април уште еден месец и толку. Незнам зошто така. Не само јас него и други вака се одкажуваат. Дали мрзата е проблем или па нешто друго незнам. Желба имам голема да изградам добро тело ама некако не ми успева.:nesum:Раце од стално сум имал добро изградени и кога не идев во теретана дека играм кошарка. Гради немав скоро воопшто додека не почнав да идам во теретана и тогаш за прв пат осетив како е да имаш тврда груда. Е сега што се однесува до стомакот. Правев највеќе што можам стомачни. Правев на онаа клупана навалена што е. Правев по 300-500 кога колку можев. Правев и на онаа една справа ко од Топ-Шоп легнат кога си што е повеќе за горни стомачни, ама престанав да ја правам зошто ги правев по 1000 во серија и мислам дека немаше никаков ефект. Возев и точак по 10 минути одприлика. И на тренинг кошарка трчав ама ептен многу и пак џабе. Стомачните беа камен ама одозгора имаше еден слој салце кој ми го кршеше целиот мерак. Колку и да вежбав пак исто. Не сум доволно слаб за да ми се познаваат. Имам другари што се ептен слаби па немора ни да вежбаат за да им се гледаат коцкици. Јас вежбав ептен ептен многу и трчав повеќе од доволно ама пак џабе. ТОа малце сало никогаш мислам дека нема да го снема. Истиов проблем го имаат да речеме околу 70% од луѓето.Значи како прво не го разбираат поимот BODYBUILDING-body(тело);building(градба, градење) значи градење на ТЕЛОТОа не само на рацете и градите. По теретаните се забележуваат луѓе поточно СТОКИ кои вежбаат одредени вежби значи раце(бицепс, трицепс, рамо), гради и грб. На стомакот не одвојуваат ама баш ич време и сите се тешат абе ќе почнам да трчам и ќе го снема. Не сваќаат дека стомачните мускули се најпроблематичен мускул а богами и најпотребен за целото тело. Како прво стомачните мускули доколку се имаат значи стомакот е собран и доаѓа до истакнување на градите, како второ кога веќе се почнало со нешто се иде или до крај или воопшто не се почнува. Џабе е обем на рака 50цм или дигање 100кила на гради ако се има МЕВ. Тие луѓе па се тешат со оноа„маж без стомак не е маж„. Значи прва тема ќе бидат стомачните
Очиглено не ме сфати. Јас вежбам СЕ. Значи вежбам бицепс, трицепс, рамо ептен малце, гради, грб, СТОМАК, нозе не вежбам, и возам точак.Tockast, decata vezbaat gradi i race bidejki se nadevaat deka toa ke gi napravi poprivlecni za devojkite... Ne deka sakaat da imaat zdravo telo ili pak nekogas ke gi koristat muskulite. Ponekogas mi e zal za niv -.-
EDIT: Eve ti primer, postot nad mene. =))