Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Едно прашање дали е добра програмата и дали може вака да се вежба..

1 ден гради - бицепс

2 ден грб и трицепс

3 ден нозе и рамо

се повторуваат тие цела недела.. Само во недела правам одмор.. Добро е вака или премногу вежбање имам. поздрав
Со сето ова паралелно треба да има квалитетна исхрана и доколку финансиската состојба ти дозволува да си земеш и некој суплемент(во зависност од тоа што сакаш да постигнеш, дефиниција, маса итн). Исто така одморот е многу битен, така да погрижи се биоритамот да ти биде нормален(ноќе се спие преку ден се вежба) и сон 6-8 часа, бидејќи без добар одмор вежбањето нема да има толку голем ефект. Доколу си во можност прави и масажи бидејќи со масажата се зголемува продуктивноста на тренингот и регенерацијата на самите мускули.

S

Shellshock nam67

Гостин
aj edno prasanje i od mene so kakva hrana da simnam 10 kilogrami zimata vezbav i staviv 10 kila plus visok sum 173 tezok 90 kilogrami znaci na prirodan baza bez upotreba na hemija pozdrav :)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Се менува програмата на секои 4-5 месеци. И тоа, уфрли 2 дневен одмор во неделата.
Гледам стомачните ти се изоставени.
заборавив да напишам.. Стомачни правам секој 2 ден.. Пон,Среда,Петок итн..

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Да прашам исто така - квалитетна програма за зголемување рамо/раце и стомачни ? Несакам да изоставам гради/грб/нозе ама ова ми е приоритет . 5-6 дена сум во теретана неделно , знам дека треба одмор ама еден ден на кардио/стомачни оддавам сега и тоа ми е како одмор од кревање.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај ако знае некој нека ми кажи што вежби да правам за да ги изедначам градите пошто левата ми е малце помала од десната?
И кажете што храна да конзумирам ?

Член од
17 октомври 2010
Мислења
18
Поени од реакции
0
Кои се најдобри топачи на масти? Немам многу сало али ми се наталожи на стомакот ( и од страна малку ), на градите и на рацете по малку. Бев болен 2 месеца и не смеев да вежбам. Препорачајте ми јаки топачи на масти :D Дали да земам нешто од Universal Nutrition или пак од Optimum Nutrition? Значи препорачајте ми нешто хард кор :D

S

Shellshock nam67

Гостин
Кои се најдобри топачи на масти? Немам многу сало али ми се наталожи на стомакот ( и од страна малку ), на градите и на рацете по малку. Бев болен 2 месеца и не смеев да вежбам. Препорачајте ми јаки топачи на масти :D Дали да земам нешто од Universal Nutrition или пак од Optimum Nutrition? Значи препорачајте ми нешто хард кор :D[/QUOT
Информации за производот LIPO 6 Black
Nutrex ги носи топачите на масти на повисоко ниво. Го преминува екстремното, ја преминува максималната сила, оди многу подалеку од искуството на согорување на масти што до сега сте го имале, ви го претставуваме LIPO 6 Black!!
LIPO 6 Black е еден од најсилните и најсуровите топачи на масти на планетата. Тој е лабораториска мешавина од магични состојки кои согоруваат масти. Оваа итра формула оперира на територија на која што никој друг топач на масти до сега не се осмелил да пристапи. LIPO 6 Black ги напаѓа телесните масти со убивачки инстинкт формулиран специјално за да ги уништи засекогаш. Добредојдовте во подземјето!
Без сомнеж, LIPO 6 Black е смртно сериозен топач на масти. Ако сте го допреле дното и барате нешто што ќе го прероди вашиот режим на топење на масти, тогаш Вие сте сериозен кандидат за LIPO 6 Black. LIPO 6 Black содржи различни видови на состојки кои се толку неверојатно ефективни што е застрашувачки!
LIPO 6 Black е најсилна и најнапредна формула за уништување масти што е досега направена. Содржи уникатна комбинација на моќни термогени и тироид-поддржувачки состојки. Овој производ сигурно не е креиран за за оние кои се неискусни и нередовно тренираат и треба да го употребуваат само оние кои се сериозни и сакаат да постигнат драматични резултати.

Начин на употреба:
Бидејќи LIPO 6 Black е наменет за искусни и сериозни корисници, нема фаза на прилагодување. Се земаат 3 капсули наутро, пред појадок и 6 часа подоцна, исто така пред оброк. Не смее да се зема 6 часа пред спиење.
LIPO 6 Black треба да се употребува циклично. Максимум употреба 8 недели по кои треба да следи 4 неделна пауза.
eve ja i stranicata
http://www.napumpajse.com/shop/topaci-na-masti.aspx

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
програмата е океј ама ти требаат 2 дена одмор среда и недела пример..

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
poster_za_kup_2011_copy.jpg

Мало потсетување, останаа уште 4 дена до овогодинешниот Куп на Македонија во бодибилдинг и фитнес. Ова е интересен настан за сите љубители на овој спорт, ќе има што да се види. Се гледаме таму, поздрав.

Член од
19 септември 2010
Мислења
121
Поени од реакции
7
има некој линк од некое видео или книга на македонски јазик ( српски , хрватски ) во врска со бодибилдинг да ми даде .. :????

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
има некој линк од некое видео или книга на македонски јазик ( српски , хрватски ) во врска со бодибилдинг да ми даде .. :????
Што конкретно околу бодибилднигот те интересира ?
Нутриционизмот , програми за вежби , начин на правилно правење на вежбите ?
http://bodybuilding.com.mk/
Незнам дали го имаш овој линк видено , меѓутоа има корисни информации.

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Колку е карта за Купов во петок што ќе биде знае некој?

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
еве ја мојата програма на вежбање

1.Понеделник
-одмор

2.Вторник
-Гради
-Стомак
-Трицепс

3.Среда
-Трчање(планирам од ко ќе се постопли)

4.Четврток
-Бицепс
-Грб

5.Петок
-Трчање(планирам, од ко ќе се постопли)

6.Сабота
-Стомак
-Рамо
-Подлактица

7.Недела
-Трчање(планирам, од ко ќе се постопли)

Член од
19 септември 2010
Мислења
121
Поени од реакции
7
Што конкретно околу бодибилднигот те интересира ?
Нутриционизмот , програми за вежби , начин на правилно правење на вежбите ?
http://bodybuilding.com.mk/
Незнам дали го имаш овој линк видено , меѓутоа има корисни информации.

мислев на линк од некоја е - книга во врска со бодибилдинг...било што :)

Kajgana Shop

На врв Bottom