Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Тоа ти е братко опасна работа...внатре е микс од тестестерони,протеини,креатини и итн.Од ова можеш да имаш последици,пошто внесуваш вишак тестетерон(машки хормон)...али за развивање ќе се добијат резултати одма.
А ако сакаш да пиеш нешто за побрзи резултати,најубаво ти е протеин на база на пченица имаш 1.3кг 1300 денари е али е квалитетен и немаш гајле.

:pop:

--- надополнето ---

Јас не препорачувам креатин!Можда прави мускули, ама ти го пореметува хормоналното лачење, ќе имаш проблеми со плодноста, паѓање на косата,штета на црниот дроб и бубрезите ....
:pop:

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Брее 300 страни билдерај сте напраиле :).
Џабе се и 1300 вакви кога се прашуваат се едни исти прашања од гагаџии кои сакаат се готово сервирано на тацна без да се сврат некоја книга,списание,страна да дојдат до некаков одговор.Благодарение на Ѓороски ја имаме херкулес.ком и си наоѓаш се без да поставиш било какво прашање

Член од
14 јануари 2011
Мислења
262
Поени од реакции
97
Тоа ти е братко опасна работа...внатре е микс од тестестерони,протеини,креатини и итн.Од ова можеш да имаш последици,пошто внесуваш вишак тестетерон(машки хормон)...али за развивање ќе се добијат резултати одма.
А ако сакаш да пиеш нешто за побрзи резултати,најубаво ти е протеин на база на пченица имаш 1.3кг 1300 денари е али е квалитетен и немаш гајле.
Земи прочитај барем за производот нешто,не пишувај прво на памет што ќе ти текне.Како прво, е составен од 3 вида креатин,3 вида т.е амино киселини и уште неколку состојки.Преку конзумирање на овие 3 јаки креатини,апсорбирани преку мускулното ткиво се доаѓа до ефикасни резлутати како зголемување на мускулната маса,издржливоста и побрзо регенерирање на мускулите.

Како второ хормони во ова нема,тестостерони или протеин што ти си треснал.Прво прочитај нешто,научи па после пишувај,не само да си ги зголемуваш постовите со твоето незнаење и ограничен ум.Имаш теми за општи муабети,таму трескај глупости !!!

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Значи ке ме снема од темав и што се нема да се изначитам :pos: Креатинот бил смртоносен, Хорсот бил стероид и еден тон глупости.Абе прочитајте убаво пред да коментирате за некој суплементи,,

За дечкото кој сакаше да зема Хорс ич нека не му ја мисли дефинитивно најдобар суплемент што го имам пиено минатата година,,, во иста бранша влагаат Брутал Анадрол и Анимал М Стак. Толку од мене отидов да вежбам..

Член од
14 јануари 2011
Мислења
262
Поени од реакции
97
Џабе се и 1300 вакви кога се прашуваат се едни исти прашања од гагаџии кои сакаат се готово сервирано на тацна без да се сврат некоја книга,списание,страна да дојдат до некаков одговор.Благодарение на Ѓороски ја имаме херкулес.ком и си наоѓаш се без да поставиш било какво прашање
Жива вистина,нажалост е така,никој од постовиве на кајгана нема да направи или направил тело,зашто се се чека на тацна и никој не го интересира да проучи или прочита нешто надвор од кругот на незнаењето.Има милион интернет страници со многу добри текстови,али кој да се потруди да побара...

Пред 30 години се плаќало за совети во врска со бодубилдингот,сега се е бесплатно и пак владее незнаењето,глупавоста и ограничениот човечки ум !

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Точно е, имаме секакви информации на дофат, а само нешто се жалиме и прашуваме исти прашања по 100 пати. Гледам претерано многу прашања за суплементација, исхраната битна е ама не треба да се оддалечувате од тоа што треба да го правите за да постигнете тоа што сакате, а тоа е да земете да ВЕЖБАТЕ. Господинот Ѓороски се обидува што попрофесионално да ви објасни на некои прашања, а некои токмачишта не го прифаќаат тоа. И не само тој, повеќемина гледам што имаат добри познавања во врска со вежбањево и нив пак ги игнорирате. И поставувајте разумни прашања ако очекувате разумни одговори.

O

Orion.

Гостин
Каков е овој протеин на база на пченица? дај линк:drk:

Sipy

Dr.Sheldon Cooper
Член од
9 јануари 2011
Мислења
170
Поени од реакции
31
Еј неам линк али можам да го сликам и да ти го покажам...ај утре ќе го сликам и ќе ти дадам слика, мислам ако сакаш.

--- надополнето ---

Еј еве најдов линк али на англиски е, многу е добар ја го користам ова ми е втора канта.
http://www.netrition.com/ultimate_nutrition_protein_isolate.html

Член од
14 јануари 2011
Мислења
262
Поени од реакции
97
Еве ти линк,зашто билдеров незнае ни како му се вика протеинот,еве ти линк : http://www.napumpajse.com/shop/proteini/protein-isolate.aspx .

пс.Whey си е whey,овој од пченица е поспоро апсорбирачки отколку вејот и има помалку грама протеин на сервирање отколку вејот.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Дечко ако си толку искусен изјаснисе а не да попуваш!
касно видов дека ме цитираше а веќе ти дадоа одговоро за тоа што тресна за хорсот , само да додадам за протеинот: тоа не е нешто за брзи резултати туку тоа е нешто што треба да го јадеш секој ден во солидни колочини за да ти "преживеат" мускулите а и воедно и да пораснат.... а што се однесува до тој протеин од пченица баШ напротив тој е слабо квалитетен затоа што не се апсорбира целосно (мислам колу 60%+ , но не ме држи за збор неам многу истражувано за него ,а и не ме интересира толку) и затоа тој протеин е и воедно поефтин од веј кој се апсорбира 90%+............

Sipy

Dr.Sheldon Cooper
Член од
9 јануари 2011
Мислења
170
Поени од реакции
31
касно видов дека ме цитираше а веќе ти дадоа одговоро за тоа што тресна за хорсот , само да додадам за протеинот: тоа не е нешто за брзи резултати туку тоа е нешто што треба да го јадеш секој ден во солидни колочини за да ти "преживеат" мускулите а и воедно и да пораснат.... а што се однесува до тој протеин од пченица баШ напротив тој е слабо квалитетен затоа што не се апсорбира целосно (мислам колу 60%+ , но не ме држи за збор неам многу истражувано за него ,а и не ме интересира толку) и затоа тој протеин е и воедно поефтин од веј кој се апсорбира 90%+............
Се сложувам дека е за преживување на мускулите и за растење али овој е на природна база и имам праено моабет со луѓе дека најефикасен е за мускулите, иако тој веј протеин абсорбира 90% не оди се во мускулните влакна.Барем така ми имаат кажано.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Никогаш не сум користел протеин од пченица и мислам дека нема ни да го користам, главно зошто абсорпцијата е далеку помала отколку на Вејот. BV или биолошката вредност е она нешто кое ни кажува колку од протеинот нашето тело ќе го абсорбира и искористи. Кај Вејот таа искористеност е околу 150 (кај изолатот), додека пак биолошката вредност на пченичниот протеин е околу 49 што е далеку помала. Затоа тебе ќе ти треба тројна доза за да го имаш истиот ефектот од едната кај Вејот. Пченичниот протеин ти е 1300, три пати повеќе внесен за максимална искористеност ти е скоро 4000, пари за кои можеш да земеш квалитетен Веј.

Член од
19 септември 2010
Мислења
121
Поени од реакции
7
кои се најефикасните вежби за скок во висина ????

Kajgana Shop

На врв Bottom