- Член од
- 28 декември 2008
- Мислења
- 1.356
- Поени од реакции
- 184
слично како одговорот на давор, само подетално:Да прашам нешто во врска на дигање килажа во домашни услови нешто како природен протеински шејк без протеин во прав . Ако знае некој да ми каже иначе вежбам дома со тегчиња и склекови така некој основни вежби.
- 4-5 белки
- 1/2 л млеко
- 1 банана (помека и позрела)
- мед (1-2 супени лажици)
блендер или миксер и имаш напиток ипол кој мене ми донел подобри резултати од протеин во прав од сурутка.....во многу наврати со спортски лекари и нутриционисти сум разговарал за ова и сум дошол до заклучок оти не кај секого можат додатоците исто влијание и исти ефект да постигнат....едноставно овој вториов начин (белки, банани...) повеќе му одговара на мојов организам, и секако со јака протеинска исхрана..
- имам пробано и одделно и овој начин на вежбање, ама најдобри резултати лично имам постигнато со 6 тренинга неделно гради - трицепс; грб - бицепс ; рамо - нозе: одмор; и уште 3 тренинга истото....Имам еден период вежбано во теретана и сега пак може ќе почнам да одам, така што ги знам вежбите и дека се комбинираат најчесто гради/бицепс, трицепс/грб и нозе/рамо.
Ме интересира што е поефективно, дали да се работат така одвоено, еден ден една комбинација, друг пат другата или секој тренинг од се по нешто?
ќе додадам дека начинот кој го споделив е потежок и дека захтева повеќе енергија за тренинг, но затоа мускулот има повеќе време да се одмори, односно зголеми во таа одмарачка фаза....на пример ако понеделник вежбам гради - трицепс, дури во среда повторно ќе го користам трицепсот во вежбите за рамо, додека на начин гради - бицепс, не се осеќам мускулите доволно спремни за другиот ден кога ќе треба да работам вежби за грб (пример лат машина и сл)
- можеби на многумина од вас ова ќе му биде чудно, но ова е мој заклучок стекнат во тек на вежбањето...и исто како и погоре за додатоците ќе додадам дека не се исти ефектите од програмата и начин на вежбање кај секого...но далеку од тоа дека и со програма гради - бицепс / грб-трицепс се постигнуваат исто така врвни резултати (да не сфати некој погрешно)
- исто од време на време практикувам и менување на програмата на одреден период, или менување на одредени вежби и нивно ротирање за време на тренинзите се со цел да не му стане монотон тренингот на мускулот, рутина навика и едноличност....со други зборови го изненадувам со нова вежба и начин на вежбање....а со тоа и на себе си, си го правам поинтересно и разнолико вежбањето.