Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
вака сеа...имам проблем со горни гради и сакам да ги појачам, почнав да зиам хорсе и протеин и вежбам со килажи, арно ама секоја будала у теретана различно ми збори...де прво ова прај де она де ова...веќе преку такво ми е доено незнам кој да слушам...

така да ако некој од поскусниве има време и знае и сака да ми помогне...дали може да ми направи распоред за вежбање, јадење и суплементи...

значи колку дена да одмарам колку да вежбам и кој мускулни групи, на тренинг кој вежби да ги праам со кои тежини, и дали да ги мењам т.е. денес 4 за гради нареден тренинг други 4 за гради... Целта ми се пред се горни гради. планирам да кревам на маса до фебруар т.е да си бидам ако треба под креатин или хорс сеедно...после 15 фебруар сакам да почнам со чистење и протеин само...

фала!

--- надополнето ---

инаку имам 96кг качив 6 кила мускулна маса во последниов месец од хорсот и протеинот валда :P инаку просек секаде вежбам со 60-80кг, на бенџ идам максимум до 90, рамо макс до 80, грб 75 и бицепс и трицепс со 40 (сите од овие минимум по 6 пати ги кревам) и до сеа вежбав да кренам 6 и да стаам повеќе и не е лошо!

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Дечки кога би направиле пауза од 2,3 недели и сакате да почнете дали би земале некој додаток за побрзо враќање во форма и кој е тој ?
(ова прашање е повеќе до поискусните ,но ме интересира како размислуваат и другите.)
I edna godina da pravis pauza, ne se zapocnuva so bilo kakov dodatok ili stimulans uste na samiot pocetok.
Vrati se vo rutina na trening, pa potoa razmisluvaj sto i zasto.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Ај да прашам и јас нешто,и очекувам одговор од поискусните тука на форумов...значи одам во теретана едно 3 и пол месеци,не земам ништо од гејнери,протеини,креатин,но сакам да поработам на зачистување на телото,т.е да добијам малку чисти мускули,пошо сум малце мрсничок,а имам маса.Како да вежбам,колку да вежбам и што да вежбам ако може некој да ми каже,да ми помогне ?:kesa:

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
fearless bas me cudi sto si kacil od horse i whey 6 kg cista masa mozebi pocetnicka sreka mozebi dobro deluva iskreno horsot ne mi se sviga ic no kako i da e za napredok na gornite gradi imav i jas ist problem delumno go resiv so toa sto pocnuvav so kosa klupa 5 serii edna zagrevacka 4 rabotni letanje na kosa klupa bench i razboj toa mi bese rutinata za gradite i imase rezultat probaj 2 meseci vidi si dali ke ti odgovara a mislam deka da ako go imas toj problem pozz

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
fearless bas me cudi sto si kacil od horse i whey 6 kg cista masa mozebi pocetnicka sreka mozebi dobro deluva iskreno horsot ne mi se sviga ic no kako i da e za napredok na gornite gradi imav i jas ist problem delumno go resiv so toa sto pocnuvav so kosa klupa 5 serii edna zagrevacka 4 rabotni letanje na kosa klupa bench i razboj toa mi bese rutinata za gradite i imase rezultat probaj 2 meseci vidi si dali ke ti odgovara a mislam deka da ako go imas toj problem pozz
почињам брат со коса една загревачка 50x40kg па после идам на 4 серии и тоа 10x65, 10x 75, 8x90, 6-8x80, после тоа идам на рамна клупа, па развлекување со текчиња, па разбој, па сајли! али секој тренинг ми е тој, некад менјам место сајли, правам 3та со тегови на коса, па разбој не е лошо али боље е да си прашам може има и нешто болје!

--- надополнето ---

иначе да качив од 90 на 96, мускулна маса 5 кг се сигурно, се приметува... хорсот брат мислам дека сите го фалат дека е најјак у комбинација со протеин пукаш...сеа ми зборат за некое нано рипер али незнам што е како е!

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Nano vapor by muscletech sigurno sto ti go preporacuvaat ok toa ti se No proizvodi sto se odgovorni poveke krv da vnesuvaat vo muskuot so toa i pogolema pumpa no taa krv treba da e bogata so hranlivi materii znaci portein kako sto si drmas taman a za gornite gradi toj e treningot za forsiranje na gorni gradi probaj super serii mozebi ke deluva ekperminetriaj pa vidi

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Бидејќи вежбам дома и имам ограничен избор на вежби што можам да ги правам, дали некој ќе биде максимално фин да ми ги распредели како би требало по денови да ги вежбам. Значи дома имам еднорачен тег што се подесува од 3-15 кг и згиб. Со нив правам вежби за бицепс, трицепс, раме, гради, плус на тоа склекови, стомачни, чучњеви со тег во раце (за нозе) и на згиб (за грб) . Може ли некој да ми подреди кои групу мускули кој ден би требало да вежбам и кои денови да бидат за одмор.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.996
Поени од реакции
12.646
Вчера покачив тежина за гради и се појави некаква остра болка во пределот на градите, лево како во внатрешноста на ребрава некој со нож да ме сече...болката ја чувствувам и однапред и одпозади (во градите хехехе во случај да ви текне сеир). Ме боли кога дишам и кога ќе се исправам нагло. Ви се десило? Од тежината некој мускул е ебан? Сериозно е, не е? Ако му се десило на некој нека сподели, не знам дали да одмарам некој ден иили да си продужам (сосила, да трпам).

Плиззззззз

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Sjeban grben muskul po se izgleda odi kaj nekoj trijac mestac upravuvac ke ti najde krajot ako si se ismestil

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
почнав да правам сопствена мини домашна теретана :) горе доле со шипки и мали шипчиња за бучисци се снајдов...повеќефункционалната клупа ми е во изработка, ми останува најголемиот проблем: Тежината...плочки...ако знае некој од кај можам да набавам нека сподели... најдов во бидифит по цена од 2 евра за килограм, и во вучко мислам беше по 100 ден кило...што мислам дека е малце превише. со оглед на тоа што ми требаат околу 100 кг, да дадам 10 000 ден. не ми влага у уво некако...
Фала однапред

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
почнав да правам сопствена мини домашна теретана :) горе доле со шипки и мали шипчиња за бучисци се снајдов...повеќефункционалната клупа ми е во изработка, ми останува најголемиот проблем: Тежината...плочки...ако знае некој од кај можам да набавам нека сподели... најдов во бидифит по цена од 2 евра за килограм, и во вучко мислам беше по 100 ден кило...што мислам дека е малце превише. со оглед на тоа што ми требаат околу 100 кг, да дадам 10 000 ден. не ми влага у уво некако...
Фала однапред

Ако имаш услови, вратило и разбој додади... И за тежини побарај на пазар3, имаш луѓе што прават тежини, а и мускулот не прави разлика меѓу кетлер и боци полни вода :D

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Фала однапред
Ако имаш услови, вратило и разбој додади... И за тежини побарај на пазар3, имаш луѓе што прават тежини, а и мускулот не прави разлика меѓу кетлер и боци полни вода :D
имам вратило и разбои заедно со тоа држачите за правење долни стомачни со подигање на нозете, исправени или со свиткување нели...
иам барано на пазар3 за тежини некој шо продава онака негови што не ги користи, ама некој да изработува неам видено... најдов еден ковач кај мене у населба, класика занаетчија што прави мотики и секири, ама ми рече ако најдам железо какво било, ке го излие во калапи какви јас сакам за поевтина цена...ама од кај да најдам железо? (една шина од железничка ке дигнам)
- не ми е гајле дали се ’рѓосани или сл...битно да тежат...а а кога станува збор за боци со вода, како би ги употребил за ставање на шипка, освен ако постојат некои пластични боци во вид на плочки? па и со песок би ги наполнил. како и да е, МОРА ДА СЕ НАПРАВИМЕ ЗВЕРОВИ :Р

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
имам вратило и разбои заедно со тоа држачите за правење долни стомачни со подигање на нозете, исправени или со свиткување нели...
иам барано на пазар3 за тежини некој шо продава онака негови што не ги користи, ама некој да изработува неам видено... најдов еден ковач кај мене у населба, класика занаетчија што прави мотики и секири, ама ми рече ако најдам железо какво било, ке го излие во калапи какви јас сакам за поевтина цена...ама од кај да најдам железо? (една шина од железничка ке дигнам)
- не ми е гајле дали се ’рѓосани или сл...битно да тежат...а а кога станува збор за боци со вода, како би ги употребил за ставање на шипка, освен ако постојат некои пластични боци во вид на плочки? па и со песок би ги наполнил. како и да е, МОРА ДА СЕ НАПРАВИМЕ ЗВЕРОВИ :Р
Оди на авто отпад и барај блок од некој мотор. Таму железото го откупуваат за некои 15 денари килограм.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Е па топ ти е домашната теретана, пушти сликица да ја видиме, ако не ти смета

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Фала однапред
дај ги 10.000 ден пошо поефтино не ми се верува дека ќе најдеш и на отпад пошо тоа што ќе го земеш на отпад треба да се обработи дека тебе ти требаат точни тежини 10кг,5кг,20кг итн.А таа обработка кај дреар скапо ќе те чини

Kajgana Shop

На врв Bottom