Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
7 јуни 2010
Мислења
22
Поени од реакции
0
Ja skrshiv rakata pred nekoja nedela i momentalno mi e vo gips, znam deka nema da mozam da vezbam nekoe vreme :(, a mnogu mi se vezba , sakam da prasam nekoj da ne znaj dali mozam nekako da si ja odrzuvam formata dodeka ne se vratam pak vo teretana? Fala odnapred :)

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Formata ke ja odrzis najubavo znaes kako? So toa so ke odmaras i ke gledas da ozdravis potpolno mn se imam zaebano taka da sum imal povreda i da sum sakal da oddrzuvam ama sum se povredil uste poveke samo odmorot e solucija miruvaj pij tamu kalcium vo prasok sigurno ti dale u cooliraj

--- надополнето ---

I sakav uste da dopolnam so toa sto ke davas napor samo ke ja oddolgovecis povredata bidejki teloto koga ima maka gleda ja fiksira i potpolno se koncentrira na povredata bez ti da go znaes a ako se obiduvas da vezbas go sprecuvas vo toa pozz i pobrz oporavak

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.996
Поени од реакции
12.646
Ja skrshiv rakata pred nekoja nedela i momentalno mi e vo gips, znam deka nema da mozam da vezbam nekoe vreme :(, a mnogu mi se vezba , sakam da prasam nekoj da ne znaj dali mozam nekako da si ja odrzuvam formata dodeka ne se vratam pak vo teretana? Fala odnapred :)
Jас ја скршив десната рака 2 пати на исто место во рок од една година пред 18 години, и сеуште ми прави проблем кога кревам за бицепс, ме боли како да сум ја скршил пред 1 недела...така да одмарај брату. Јас ставам стегачи ама џабе. Не мислев дека после толку време ќе има проблем.

O

Orion.

Гостин

what we do in life echoes in eternity !
-Maximus Decimus Meridius

Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something will take it's place. If I quit, however, it lasts forever
-Lance Armstrong

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Edna mnogu bitna ispravka. Proteinite nemaat najveke energija. Sekerite ne se trosat taka brzo i lesno.

--- надополнето ---

Nisto te ne cini, ako otides na lejar i vidi sdali e potrebna nekoja fizikalna terapija. Vo sekoj slucaj, poradi povredata (ednas povreda, cel zivot maka i vnimavanje) ke moras da se kontroliras vo intenzitetot i naporite koi ke gi prevzemas a ke viljaat na toj del od dlankata. Od sega pa natamu, pametno, dodeka ne zajakne.
za tipot so metakarpalnata koska,ovde ne zbiraj um toa e rabota na lekar ne baraj doktrinarni stavovi,na toj del od dlankata pominuvaa nervi za celata saka taka da pazi sto pravis,konsultacija so lekar obavezna
@gjoroski vo pravo si za toa brat, zgresiv mislev ima povise energija od sekerite,a deka se trosat najbrgu sum 100 % siguren zosto koga si pod stres ili bilo kakva fizicka aktivnost muskulite ti barrat hrana a ne se hranat so masti ili proteini tuku so jaglehidrati. garant

--- надополнето ---

Jас ја скршив десната рака 2 пати на исто место во рок од една година пред 18 години, и сеуште ми прави проблем кога кревам за бицепс, ме боли како да сум ја скршил пред 1 недела...така да одмарај брату. Јас ставам стегачи ама џабе. Не мислев дека после толку време ќе има проблем.
ima ima i jas sum ja skrsil cetiri pati taka da moj sovet bench ne mnogu,stvarno e mnogu naporen za podlakticite, vezbaj gradi ramena poise, toa e toa,ama cekaj nekade zazdravi prvin dobro

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
zolakata e zaradi holesterolot taka da moze ama i ne mora da znaci deka ako jades nema da oslabis,ama leb nikako eventualno nekoj inetgralen, gledaj poveke neka bide proteinska zosto vo eden gr proteini ima najmogu energija ,ama sekerite najbrgu se trosat,a makaroni i spageti ne ,sepak toa se testenini, pij mnooogu tecnosti ama i trosi gi istite
Најмногу енергија имаат мастите. Шеќерите и протеините имаат иста количина на енергија но организмот првенствено како извор користи шеќери, па масти па дури потоа протеини.

--- надополнето ---

Абе јас само сакам да намал од тежината ... значи не одам во теретана,тренирам џудо 8 години ... само сакам да намалам од тежината,шо ми препорачуваш ти.
Фала

Поздрав
Наместо да го мачиш организмот со ограничувања во исхраната подобро јади нормално само пробај повеќе да се активираш во смисла на движење, ако те мрзи да трчаш пробај да прошеташ по еден и пол час дневно. Тоа ти е доволно да го истопи доручекот што го јадеш т.е. околу 350 калории.

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Дечки кога би направиле пауза од 2,3 недели и сакате да почнете дали би земале некој додаток за побрзо враќање во форма и кој е тој ?
(ова прашање е повеќе до поискусните ,но ме интересира како размислуваат и другите.)

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Kako prvo 2-3 nedeli e vremenski period sto nema sansi da ja izgubis formata ako za tie denovi se hranis kako sto si se hranel prethodno 2-3 nedeli e dosta mal period i teloto moze da zagubi samo od cvsrstina mala no od forma ne dovolno e samo 40 skleka i pak ke se nadues posle toa znaci muabetot e deka osven ako za tie 2-3 nedeli ne konzumiras alkohol zurki patuvanje pa da zagubis od forma inace so gore spomentoto i so redoven rezim na ishrana ke bides ist pozz

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.689
Поени од реакции
11.790
Дечки кога би направиле пауза од 2,3 недели и сакате да почнете дали би земале некој додаток за побрзо враќање во форма и кој е тој ?
(ова прашање е повеќе до поискусните ,но ме интересира како размислуваат и другите.)
немој да зимаш никаков додаток и би требало да си у форма само сега кога пак ке отидеш во теретана немој да се исфорсираш малку по малку ке ја вратиш формата

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Kako prvo 2-3 nedeli e vremenski period sto nema sansi da ja izgubis formata ako za tie denovi se hranis kako sto si se hranel prethodno 2-3 nedeli e dosta mal period i teloto moze da zagubi samo od cvsrstina mala no od forma ne dovolno e samo 40 skleka i pak ke se nadues posle toa znaci muabetot e deka osven ako za tie 2-3 nedeli ne konzumiras alkohol zurki patuvanje pa da zagubis od forma inace so gore spomentoto i so redoven rezim na ishrana ke bides ist pozz
прашањето беше кој суплемент и дали би земал,а не да ми објаснуваш дали ми било многу или малце 3 недели.

O

Orion.

Гостин
Креатин дефинитивно

--- надополнето ---

За 3 недели се паѓа у форма брат. У смисла што нема да може да вежба со онаа тежина со која вежбал кога бил во топ форма. А за исхраната во право си дека ако се храниш правилно шанските за паѓање се намалуваат

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Vidi za tezina prikaznata e druga da ne mozes povtorno da krevas mozebi tolku kolku sto si kreval dodeka does pri sebe nedela ipol otprilika no tuka ne se zboruva za tezini tuku za Forma sto jas ja podrazbiram pod izgled kako sto i e celta na ovoj sport te Bodybuildingot

Член од
26 јануари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Vaka sega...me interesira poiskusnive da mi kazat sto mislat za kombinacija na HorsePower,Bulgarian Tribulus,Whey Protein i 100% Pure Carbs.Dali stvarno ke pokacam mnogu (muskulna)masa i dali nekoj moze da mi preporaca bilo sto za krevanje na masa od negovo iskustvo.Eve godina ipol vezbam veke ali se sto sum zemal e eden gejner vo kombinacija so kreatin monohidrat i ne sum nesto bas najzadovolen.

Kajgana Shop

На врв Bottom