Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
16 февруари 2006
Мислења
459
Поени од реакции
48
Проблем со зглобовите на дланките после вежбање на скотова клупа .... знам од зашо и од шо ги имам болките ... Сакам некој да ми каже како да ги одстранам , иначе вејке 1 недела одмарам и сеуште се присутни

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ај онака едно прашање чисто информативно... На бенч кога се прават гради како идеше тоа ако ја фатиш шипката потесно или пошироко????

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Ај онака едно прашање чисто информативно... На бенч кога се прават гради како идеше тоа ако ја фатиш шипката потесно или пошироко????
Ако не се лажам што потесно тоа повеќе на трицепс мава, што пошироко на гради повеќе.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
За гради е фатено широко, ако ја фатиш шипката тесно правиш француски потисок и е за трицепс, еве слика:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Проблем со зглобовите на дланките после вежбање на скотова клупа .... знам од зашо и од шо ги имам болките ... Сакам некој да ми каже како да ги одстранам , иначе вејке 1 недела одмарам и сеуште се присутни
Батка ако вежбаш со права шипка , смени малце со крива шипка , таа што се користи за челни. Или работи со еднорачни тегови и по малце вежбај подлактица и надлактица. Исто пробај да ја држиш шипката цврсто и правилно со целата дланка.
Јас имав пероиди кога ме болат зголобовите на рацете. И после некое време менувам вежби избегавам права шипка инпровизирам тамо со сајли за влечење и по тесено фаќање на крива шипка. И мислам дека е многу важно да ги држиш теговите цврсто , значи максимално стегнат зглоб и да не ја кривиш дланката додека ја правиш вежбата.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Фала за одговорот за бенч. Сеа вака си земав протеини ISO XP Protein Izolat пишува дека е 100% чист ултрафилтриран протеин па ме интересираше дали да го комбинирам со некои амино-киселини или ова е доволно. Имам 18 години висок 1,89 а тежок 90 кила.
Почнав веќе месец дена да идам во теретана и вежбам 5 пати неделно. Сега за сега вежбам на пример понеделник гради и бицепс, вторник грб и трицепс.... а после нова година планирам да почнам да вежбам исто така 5 дена во неделата ама сакам да ги поделам вежбите и секој ден да правам само за една група од телото на пример понеделник само гради, вторник само грб итн. некој совет, предлог и остало:smir: А забораив да кажам и секој ден возам 10 минути точак и 10 минути орбитрек планирам да додадам барем и трчање на лента

Член од
16 февруари 2006
Мислења
459
Поени од реакции
48
Батка ако вежбаш со права шипка , смени малце со крива шипка , таа што се користи за челни. Или работи со еднорачни тегови и по малце вежбај подлактица и надлактица. Исто пробај да ја држиш шипката цврсто и правилно со целата дланка.
Јас имав пероиди кога ме болат зголобовите на рацете. И после некое време менувам вежби избегавам права шипка инпровизирам тамо со сајли за влечење и по тесено фаќање на крива шипка. И мислам дека е многу важно да ги држиш теговите цврсто , значи максимално стегнат зглоб и да не ја кривиш дланката додека ја правиш вежбата.
Воопшто неможам да ставам никаква тежина на раце , без разлика дали е права . крива , или се еднорачни . .

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Воопшто неможам да ставам никаква тежина на раце , без разлика дали е права . крива , или се еднорачни . .
Ондак паузирај да не направиш поголема бејља. И земи едни додатоци за тетиви и зглобови (општо против повреди), не ми текнува како ги викаа распрашај се по теретаниве.

Kajgana Shop

На врв Bottom