Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
i koga poveke pravis treba da go upotrebis ona sto se narekuva-BALANS :)
ako ti forsiras,gledaj da isforsiras i so odmor...gledaj da spies dovolno, i pravilno da se ishranuvas. do katabolizam ne se doagja samo ako si se prevezbal.tuku i ako ne si dobro odmoren pa forsiras i red drugi pricini

O

Orion.

Гостин
i koga poveke pravis treba da go upotrebis ona sto se narekuva-BALANS :)
ako ti forsiras,gledaj da isforsiras i so odmor...gledaj da spies dovolno, i pravilno da se ishranuvas. do katabolizam ne se doagja samo ako si se prevezbal.tuku i ako ne si dobro odmoren pa forsiras i red drugi pricini
Кукло све тоа ми е јасно ама идев контра на све и се префорсирав:tapp:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
2 години. Ама сега пред 2 месеца се изглупирав и се доведов до тотална превежбаност. Одмарав 1 месец и сега ми поминаа болките. Затоа го советував дечкото да не ја направи мојата грешка и да вежба 1 мускулна партија неделно
brat vaka sega,prasuvaj patalec a ne gatalec...ima dosta lugje sto za kratko vreme od premnogu mrsni zakrzlaveni i totalno zapostaveni sum uspeal da gi sredam(sega nekoi se neblagodarni,ama toa e nivni problem)...inaku jas eve vezbam povekje od 15 godini i momentalno pravam maratonski treninzi(koi davaat jak rezultat (vidi i samiot http://forum.kajgana.com/picture.php?albumid=1773&pictureid=21437 )...i ne sum imal problem so pretreniranost,i fala bogu bez povredi...ama sepak ne svakam,si se dovel do totalna pretreniranost?ili si imal bolki vo tetivite? toa se dve razlicni raboti...

a moze brat,da ti postiram i nekoi sliki od edno dete sto od mnogu debelo,zapusteno,mrzlivo i mnogu zakrzlaveno za nepoln mesec napraviv cudo za koe mnogumina(spored izjava na deteto i luge od samiot vrv na BB vo RM se cudele kako e mozno(toa go kaza deteto togash)...ako ima potreba ke postiram za da se znae sto i kako stojat rabotite,za da si znaes ti,a i nekoi drugi sto se pravat mnogu pametni...

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
Alpha, sonce se nadevam eden ke ima prilika da vezbas so mene i so pretsedatelot koj nitu e patalec nitu e gatalec tuku e VRV vo ovaa rabota i ne e shesta klasa tuku se zanimava so BB kolku sto nekoj go ima na ovoj svet. :) veke kontaktiravme po pm, koga sakas, moze da se dogovorime da udrime eden trening zaedno :)

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Ja pak si imam problemi so zglobovite na ramoto , pred 3 godini go izmestiv levoto ramo pri trening , i sega slabo digam na taa strana .. ne custvuvam bolka , tuku samo zvuk se slusa koga vezbam ramo , isklucivo samo za levo lamo , so desno nemam problemi .. i ne samo vo treningot na ramo , mi stema i pti trening na pektoralni i dorzalni ..neso sovet , da go stegam , vrzuvam pred trening ??

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
moze da ti e izmesteno i ne osekas bolka posto taka ti se priviknalo. a sto vikas da go snimas, m? da vidis sto e rabotata...cisto kolku da znaes na sto si.:smir:

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
moze da ti e izmesteno i ne osekas bolka posto taka ti se priviknalo. a sto vikas da go snimas, m? da vidis sto e rabotata...cisto kolku da znaes na sto si.:smir:
Epa mozno li e 3 godini da ostane izmesteno :D Ne veruvam deka e uste , ali da ne ima nekoj posledici od toa sto mi se bese izmestilo ..Pred dve godini bev na doktor ali obicen pregled i mi vika u redu si , mozes da vezbas .. ali osekam deka levata strana mi ide slabo pri treninzi na ramo ( posebno na ramo ) , pektoralni i grb ..

Sega pred sekoj trening go zagrevam 10tina minuti , ali slusase zvuk kako pukanje koga go vezbam i osekam slabost na taa leva strana ..

Primer koga vezbam predno ramo so ednoracni , desnata strana lesno i glatko si ode , a levata treba baagi napor da ulozam za istata tezina ..toa mi e problemot ..:toe:

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
Mozno e, da se izmesti i da zarasne taka i da ne osekas bolka.
No toa sto velis slabo ti odi-veruvaj, site si imame poslaba strana. I mene levata mi e poslaba od desnata.
Zagrevaj dobro i ne mu ja misli. I mene mi e isto koga pravam so ednoracni tegovi.
Ama sepak nebi bilo loso edna snimka da si napravis.
Inaku pozitivni komplimenti od mene za toa sto go gledam na slikata. Bravo :)

O

Orion.

Гостин
brat vaka sega,prasuvaj patalec a ne gatalec...ima dosta lugje sto za kratko vreme od premnogu mrsni zakrzlaveni i totalno zapostaveni sum uspeal da gi sredam(sega nekoi se neblagodarni,ama toa e nivni problem)...inaku jas eve vezbam povekje od 15 godini i momentalno pravam maratonski treninzi(koi davaat jak rezultat (vidi i samiot http://forum.kajgana.com/picture.php?albumid=1773&pictureid=21437 )...i ne sum imal problem so pretreniranost,i fala bogu bez povredi...ama sepak ne svakam,si se dovel do totalna pretreniranost?ili si imal bolki vo tetivite? toa se dve razlicni raboti...

a moze brat,da ti postiram i nekoi sliki od edno dete sto od mnogu debelo,zapusteno,mrzlivo i mnogu zakrzlaveno za nepoln mesec napraviv cudo za koe mnogumina(spored izjava na deteto i luge od samiot vrv na BB vo RM se cudele kako e mozno(toa go kaza deteto togash)...ako ima potreba ke postiram za da se znae sto i kako stojat rabotite,za da si znaes ti,a i nekoi drugi sto se pravat mnogu pametni...
Za nepoln mesec? Premnogu kratok period soznam... postiraj brat zasto da ne vidime. Imav bolki vo podlakticata blizu laktot na 2te race. Sega e vo red! A bolkite vo racete mi se javija kako rezultat na pretreniranost. Ednostavno popushtija:D

Alpha, sonce se nadevam eden ke ima prilika da vezbas so mene i so pretsedatelot koj nitu e patalec nitu e gatalec tuku e VRV vo ovaa rabota i ne e shesta klasa tuku se zanimava so BB kolku sto nekoj go ima na ovoj svet. :) veke kontaktiravme po pm, koga sakas, moze da se dogovorime da udrime eden trening zaedno :)
Haahha vazi be zasto da ne:vozbud: I da znam za gjoroski deka e eden od bb ikonite vo mk

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Mozno e, da se izmesti i da zarasne taka i da ne osekas bolka.
No toa sto velis slabo ti odi-veruvaj, site si imame poslaba strana. I mene levata mi e poslaba od desnata.
Zagrevaj dobro i ne mu ja misli. I mene mi e isto koga pravam so ednoracni tegovi.
Ama sepak nebi bilo loso edna snimka da si napravis.
Inaku pozitivni komplimenti od mene za toa sto go gledam na slikata. Bravo :)
Epa sega za sega taka teram , zagrevanjeto barem olesnuva.

fala za komplimentite :D :smir:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Za nepoln mesec? Premnogu kratok period soznam... postiraj brat zasto da ne vidime. Imav bolki vo podlakticata blizu laktot na 2te race. Sega e vo red! A bolkite vo racete mi se javija kako rezultat na pretreniranost. Ednostavno popushtija:D

Haahha vazi be zasto da ne:vozbud: I da znam za gjoroski deka e eden od bb ikonite vo mk
e da brat za nepoln mesec,i ke vidam mozno e i da postiram sliki,posto slikite vredat 1000 zbora.

inaku toa ne bi rekol deka e od pretreniranost,..povekje e od nepravilno vezbanje,neprilagodeni tezini i sl. vnimavaj na ovie faktori vo idnina:smir:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43

Одлича форма другар, те имам гледано на ФБ се гледа дека се разбираш... Ја немам искуство, ама имав исто проблеми со десното рамо, и послабо буткав, ама од инат го вежбав многу повеќе и болките ми ги снема.... Ама сега се гаѓав со топки снег и пак ми се врати мала болка во истото десно рамо:kesa: Инаку левак сум, можеби и тоа има некаква врска

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Одлича форма другар, те имам гледано на ФБ се гледа дека се разбираш... Ја немам искуство, ама имав исто проблеми со десното рамо, и послабо буткав, ама од инат го вежбав многу повеќе и болките ми ги снема.... Ама сега се гаѓав со топки снег и пак ми се врати мала болка во истото десно рамо:kesa: Инаку левак сум, можеби и тоа има некаква врска
fala za komplimentyite,...ubavo si napravil sto si go forsiral desnoto ramo,i da, najverojatno e sto si levak,normalno e toa...hehhee ama ne se mavaj so topki ikolku i da ti e zdravo ramoto ke te boli...pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom