Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
27 октомври 2014
Мислења
11
Поени од реакции
1
Кои комбинации на тренинг (3 тежински у неделата) се подобри за мускулен раст на раце: гради-трицепс; грб-бицепс или гради-бицепс/грб-трицепс?

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.476
Поени од реакции
3.287
Кои комбинации на тренинг (3 тежински у неделата) се подобри за мускулен раст на раце: гради-трицепс; грб-бицепс или гради-бицепс/грб-трицепс?
Гради со трицепс и грб со бицепс.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Гради со бицепс и грб со трицепс.

Член од
25 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
22
Кажете продавници за суплементи во Скопје :)

A

Aexil Kong

Гостин
На двете раце во пределот кај рамото и малку од бицепсот, се појавија црвени точки како испукани капилари или стрии не знам што се, само црвени се, во последно време активно ептен вежбам, порано помалку беа, сега повеќе се, дали е нешто за загрижувачки?

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.268
Поени од реакции
3.290
Исто како и членот @Aexil Kong и јас имам таков проблем.. Ми се појавија стрии на десната рака кај бицепсот..
Дали со тек на време со раст на бицепсот тие ќе исчезнат или избледат зошто се црвени??
Или пак постои ли некоја маст??

Член од
29 март 2013
Мислења
4.625
Поени од реакции
4.467
Исто како и членот @Aexil Kong и јас имам таков проблем.. Ми се појавија стрии на десната рака кај бицепсот..
Дали со тек на време со раст на бицепсот тие ќе исчезнат или избледат зошто се црвени??
Мене пред 4 години ми се направија и на двете раце на бицепсот (нагло покачување на килажа), црвени беа но избледеа, ама сепак се познаваат.

Користев некаква домашно направена маст од мед ама не ми помогна баш.
Со друго не пробав.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Оди до аптека и купи си крема што ја користат жените додека се бремени, ги имаш многу (Mustela Stretch Marks Double Action, павловичева маст, али прашај си таму ќе ти препорачаат), али ова додека се розеви, ако обелат не си давај пари за ништо, нема спас.

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.573
Поени од реакции
8.252
Мусли со јогурт
стек 200гр или 1/2 риби ( ориз или компири)
тренинг
1 дозер протеинче
стек 200гр(ориз или компири)
5 јајца пред легнување ( 3 жолчки фрлам )
салата обавезно секој ден, јаболко, портокал, бананче :icon_mrgr:
И да не заборам си мавам по 2 витанова житарици обавезно ( не се можи без благо)
Таман е за да се качи некое килце? Кажете шо да додам или тргнам

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
по мене најдобра комбинација ти е грб посебно (горен долен плус трапез) -гради со бицепс- рамо со трицепс- нозе посебно. Затоа што малите групи на мускули може да се вежбаат два пати неделно (брзо се оптоваруваат, воспалуваат ама побрзо и се опоравуваат во споредба со нозе или грб на пример) кога вежбаш грб индиректно вежбаш и бицепс, а кога вежбат гради вежбаш и трицепс. оваа програма е прилично успешна за побрзо напредување на рацете, иако нема фокус ни на бицепс ни на трицепс. Фокус е кога стартуваш со одредена мускулна група на тренинг. А грб и нозе стварно не знам како успевате да ги комбинирате кога минимум 7 вежби треба да се поминат за да ги измориш тие мускулни групи. И секако доколку некој смета дека грб не е толку битно а нозе не треба да се вежба пошто болје е да ти се тенки за да изгледаш поголем не му е место ни во теретана ни на форумов =)

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
А грб и нозе стварно не знам како успевате да ги комбинирате кога минимум 7 вежби треба да се поминат за да ги измориш тие мускулни групи
Минимум 7 вежби? Y.
И секако доколку некој смета дека грб не е толку битно а нозе не треба да се вежба пошто болје е да ти се тенки за да изгледаш поголем не му е место ни во теретана ни на форумов =)
Од кај излезе ова? Ако го пиша да те пофали некој еве тоа ќе бидам јас.

Браво.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Минимум 7 вежби? Y.

Од кај излезе ова? Ако го пиша да те пофали некој еве тоа ќе бидам јас.

Браво.
najcesto noze ili ne vezbaat ili kombiniraat, slicno i so grb. a ne ti pisav nisto kon tebe direktno ako sakav taka mozev poraka da ti pratam =) uzivaj.

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
najcesto noze ili ne vezbaat ili kombiniraat, slicno i so grb. a ne ti pisav nisto kon tebe direktno ako sakav taka mozev poraka da ti pratam =) uzivaj.
Никаде не ни наведов дека е кон мене. Небитно.

Зошто не би комбинирал нозе? За двете групи сосема се доволни по 2-3 вежби, плус по потреба нешто со помала тежина за поправање проблеми. Со грб можеби и не е идеално, ама со рамо нема никаков проблем.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Јас можам да ја ви дадам еден предлог кој го практикувам последниов период, а сум презадоволен, НО потребен е добар одмор, храна и прилично суплементација. Се работи за програмата на Бен Пакулски, МИ40, но за да се следи целата програма е потребно прилично финансии.

Гради/Бицепс/Кардио
Грб/Задна Ложа/стомачни
Одмор (јас ги правам тука кардиото и стомачните)
Рамо/трицепс/кардио
Нозе без задна ложа/стомачни
одмор

Не e копија на таа програма, но со земени елементи, јас сум презадоволен од ваков распоред бидејќи се прилично добро распоредени.

Kajgana Shop

На врв Bottom