Гради со трицепс и грб со бицепс.Кои комбинации на тренинг (3 тежински у неделата) се подобри за мускулен раст на раце: гради-трицепс; грб-бицепс или гради-бицепс/грб-трицепс?
www.brutal.com.mkКажете продавници за суплементи во Скопје
Мене пред 4 години ми се направија и на двете раце на бицепсот (нагло покачување на килажа), црвени беа но избледеа, ама сепак се познаваат.Исто како и членот @Aexil Kong и јас имам таков проблем.. Ми се појавија стрии на десната рака кај бицепсот..
Дали со тек на време со раст на бицепсот тие ќе исчезнат или избледат зошто се црвени??
Или пак постои ли некоја маст??
Оди до аптека и купи си крема што ја користат жените додека се бремени, ги имаш многу (Mustela Stretch Marks Double Action, павловичева маст, али прашај си таму ќе ти препорачаат), али ова додека се розеви, ако обелат не си давај пари за ништо, нема спас.Исто како и членот @Aexil Kong и јас имам таков проблем.. Ми се појавија стрии на десната рака кај бицепсот..
Дали со тек на време со раст на бицепсот тие ќе исчезнат или избледат зошто се црвени??
Или пак постои ли некоја маст??
по мене најдобра комбинација ти е грб посебно (горен долен плус трапез) -гради со бицепс- рамо со трицепс- нозе посебно. Затоа што малите групи на мускули може да се вежбаат два пати неделно (брзо се оптоваруваат, воспалуваат ама побрзо и се опоравуваат во споредба со нозе или грб на пример) кога вежбаш грб индиректно вежбаш и бицепс, а кога вежбат гради вежбаш и трицепс. оваа програма е прилично успешна за побрзо напредување на рацете, иако нема фокус ни на бицепс ни на трицепс. Фокус е кога стартуваш со одредена мускулна група на тренинг. А грб и нозе стварно не знам како успевате да ги комбинирате кога минимум 7 вежби треба да се поминат за да ги измориш тие мускулни групи. И секако доколку некој смета дека грб не е толку битно а нозе не треба да се вежба пошто болје е да ти се тенки за да изгледаш поголем не му е место ни во теретана ни на форумов =)Кои комбинации на тренинг (3 тежински у неделата) се подобри за мускулен раст на раце: гради-трицепс; грб-бицепс или гради-бицепс/грб-трицепс?
Минимум 7 вежби? Y.А грб и нозе стварно не знам како успевате да ги комбинирате кога минимум 7 вежби треба да се поминат за да ги измориш тие мускулни групи
Од кај излезе ова? Ако го пиша да те пофали некој еве тоа ќе бидам јас.И секако доколку некој смета дека грб не е толку битно а нозе не треба да се вежба пошто болје е да ти се тенки за да изгледаш поголем не му е место ни во теретана ни на форумов =)
najcesto noze ili ne vezbaat ili kombiniraat, slicno i so grb. a ne ti pisav nisto kon tebe direktno ako sakav taka mozev poraka da ti pratam =) uzivaj.Минимум 7 вежби? Y.
Од кај излезе ова? Ако го пиша да те пофали некој еве тоа ќе бидам јас.
Браво.
Никаде не ни наведов дека е кон мене. Небитно.najcesto noze ili ne vezbaat ili kombiniraat, slicno i so grb. a ne ti pisav nisto kon tebe direktno ako sakav taka mozev poraka da ti pratam =) uzivaj.