Да предложи некој тренинг програма за 3 дена.
Комбинирав : гради+бицепс
грб+трицепс
раме+нозе
Или пак фулбоди со ротација на вежбите би било подобро?
Ако си почетник (1-3 мес вежбање) или после пауза се вракаш подобро ти е фул боди да потераш барем 1-2 месеци ама гледај не повеке од 1 вежба на секоја група на мускули да ти биде секој ден.
Ако подолго вежбаш иди со сплит таа што ја пиша ок е. Еве на пример како јас понекогаш вежбам
- Гради 2-3, грб 2-3, стомачни 1
- бицепс 2-3,трицепс 2-3, стомачни 1
- рамо 2-3, нозе 2-3, стомачни 1
Има повеке варианти гледај да го ставаш рамо во посебен ден или да го комбинираш со нозе или стомачни, исто така не се препорачува да спојуваш гради+трицепс (ако не си сигурен што правиш). Во секој тренинг јас на крај правам 20-30 минути кардио каде што секој ден менувам (трчање, точак, орбитрек), ако си ектоморф(слаб) кардио не прај.
Стомачни правам секој тренинг различна вежба.
Тоа е тоа додуша не се битни толку програмите скоро сите што ги пишале дечки погоре се ок, што научив јас од моето бб искуство - најбитни ти се 2 работи и тоа е
- да вежбаш редовно и да сголемуваш тежина со која работиш
- храна и диета
значи јас најубав напредок имав кога консумирав до 6-7 кило месо неделно (3-4 кила стек + 3-4кг јунешко ) и тоа + други извори на протеин (бела-црвена риба, млечни производи, јајца (околу 20-30 неделно), суплементи) тоа неделно ми чинело некаде 100-150 евра (заедно со суплементација) кога бев на чистење и околу 200 кога на clean булкинг само за мене (плус ако имаш фамилија тоа е доста трошок) епа ти сеа види дали ке можеш долго време финансиски да одржуваш тоа темпо или не
а тоа дали во понеделник ке вежбаш грб или гради дали ке вежбаш 3 пати или 4 пати неделно се е едно