Бодибилдинг суплементи

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Да ве замолчам за совет и мислење:

Купив wey протеин + креатин минохидрат(за прв пат).....

Прашаењто ми е дали ке имам подобар ефект да земам и Глутамин?
Дали да ја правам фазата на полнење поради тоа што земам прв пат креатин?

Дали е овај начин на консумација исправен ?!?: и ако не е ке ве замолам за корекција :)

- пола саат пред тренинг 3 gr kreatin + 5 gr glutamin + 20 gr dekstroza
- после тренинг дозерка way + 3гр креатин+ 5 гр глутамин + 50 гр декстроза

Благодарам !!!!

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177

Дали е овај начин на консумација исправен ?!?: и ако не е ке ве замолам за корекција :)

Благодарам !!!!
Глутамин 10 грама дневно нема да го осетиш ништо... ако имаш пари да си дозволиш 3-40 грама дневно купи.
Фаза на полнење не ти треба.
Декстроза и кратин не ти требаат пред тренинг ( да беше креатинот етил естер или кре алкалин може пред тренинг, ама монохидрат не)
После тренинг доза протеин, 50-60 грама декстроза и 5 грама креатин - мешај ги со вода.

S

Stef Bachatero

Гостин

Благодарам !!!!
Ако внесуваш 2 грама протеин на секој кг,не знам зашто ќе ти е глутамин.
Прашање каква ти е исхраната?
Колку протеини дневно внесуваш?
Знаеш дека глутаминот е не есенцијална амино киселина и ја има во секоја храна,па дури и во протеинот од сурутката.
Не треба да полниш креатин за џабе ќе ги фрлаш парите,креатинот е доволно добар ако се конзумира 5 грама секој ден за 1 месец и после по пола лажичка.
Друго прашање што треба да ти го поставам е каков ти е тренингот и колку време вежбаш,затоа што ако конзумираш 200 грама протеин нема никаков бенефит,освен твоите пари што ти се исцедени.
Протеинот од сурутка ти е доволен.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

Благодарам !!!!
Истoто би ти го препорачал и јас. Немаш потреба од полнење на креатин само побрзо ќе го потрошиш и малку побрзо ќе го осетиш дека работи (ден два разлика максимум) Земај по 5гр секој ден со декстроза и пари ќе си заштедиш и ефект ќе приметиш. А за глутамин реално немам користено се мислев зимава да купам ама се предомислив зошто на повеќе места ми рекоа за да видиш вистински ефект од него треба да земаш по 20-30 грамски дози зошто многу малку се апсорбирал во крвотокот т.е. цревата си го користеле за нивни потреби поголемиот дел.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ofset
Има потреба од фаза на полнење не за џабе е истото напишано на паковањето. Имам користено креатин со и без фаза на полнење, подобри резултати добив со фаза на полнење и после тоа одржување.

Член од
16 март 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
здраво, започнав со вежбање на INSANITY (нешто како фитнес, за спортисти можете да видете овде http://www.youtube.com/watch?v=bcsewEUNkn4 ) за кондиција и форма, исто така за 2-3 недели почнувам со тренинзи, е сега сакам да ослабам секако проследени со здрава исхрана но сакав да прашам дали би препорачале некој согорувачи како што се red zone, rapidcuts l carnitine за женско имам 17 год.

S

Stef Bachatero

Гостин
здраво, започнав со вежбање на INSANITY (нешто како фитнес, за спортисти можете да видете овде http://www.youtube.com/watch?v=bcsewEUNkn4 ) за кондиција и форма, исто така за 2-3 недели почнувам со тренинзи, е сега сакам да ослабам секако проследени со здрава исхрана но сакав да прашам дали би препорачале некој согорувачи како што се red zone, rapidcuts l carnitine за женско имам 17 год.
Зеленчук,не ти треба некој топач на масти.
Млада си и не треба да конзумираш вакви работи.
Направи калориски дефицит,програмата Insanity е ок но пази се ќе претераш со кардио и ќе изгубиш тежина.
3 пати неделно е да го правиш тренингот и секако тежински тренинг.
И јас ја имам пробано Insanity но изгубив тежина не масти...

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Фала ви на сите за мислењата :

Повеќто ми викате без фаза на полнење, така и ќе направам овој пат па ќе видиме

Сума сумарум :

posle trening doza way dekstroza i 5 gr kreatin ??? ili da go delam kreatinot pred i posle trening ?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931

Сума сумарум :

posle trening doza way dekstroza i 5 gr kreatin ??? ili da go delam kreatinot pred i posle trening ?
После тренинг во шејкот со протеин и декстроза (протеин-декстроза сооднос 2:1 нека ти биде) и насабајле пред оброк креатин 5грама со декстроза.

S

Stef Bachatero

Гостин

Сума сумарум :

http://examine.com/supplements/Creatine/
Не е важно кога важно е да ги земеш тие 5 грама.

Kajgana Shop

На врв Bottom