Бодибилдинг суплементи

Член од
6 март 2007
Мислења
307
Поени од реакции
184
Kленбутанол е лек. не спаѓа во стероиди пошто нема Андрогено Анаболичко дејство. Иначе се користи против асма, со поголема доза може да се искористи како топач на масти. Не е суплимент но не е ни стероид. Ако го има некој користено сакам да ми објасни околку доза и времетраење на земање.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
а го имаш и во аптека ако не се лажам дека беше околу 60 денари :)
Само на рецепт, ако имаш доктор да ти пиши дека си асматичар и да ти даде рецепти земи си од аптека.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
http://en.wikipedia.org/wiki/Clenbuterol
Effects and dosage

Clenbuterol is a β2 agonist with some structural and pharmacological similarities to epinephrine and salbutamol, but its effects are more potent and longer-lasting as a stimulant and thermogenic drug. It causes an increase in aerobic capacity, central nervous system stimulation, and an increase in blood pressure and oxygen transportation. It increases the rate at which body fat is metabolized while increasing the body's BMR. It is commonly used for smooth muscle-relaxant properties. This means it is a bronchodilator and tocolytic.
Clenbuterol is usually used in dosages from 20-60 micrograms (μg) a day when prescribed. A dose of about 20 μg (women) or 40 μg (men) should never be exceeded in a day.
Clenbuterol is also prescribed for treatment of horses; however, equine use is usually the liquid form of clenbuterol.
како бе можеш од википедиа да превземаш шеми за употреба на лекови, како прво кленбутеролот треба да го дозираш по тежината на лицето што го зима, и овдека пишува дека несмее да се помине повеќе од 0.04 мг, врска нема, а после одредено време ти се заситуваат бета 2 рецепторите и мораш да ги зголемуваш дозите се до 0.12 мг односно 120 мцг.
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 11:45 ---
Само на рецепт, ако имаш доктор да ти пиши дека си асматичар и да ти даде рецепти земи си од аптека.
имав една докторка што ја познавам ми ги даваше без рецепт, сеа мислам дека е малце построго па нема да може така
без рецепти зимавме и тестостерон енатат :D

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
како бе можеш од википедиа да превземаш шеми за употреба на лекови, како прво кленбутеролот треба да го дозираш по тежината на лицето што го зима, и овдека пишува дека несмее да се помине повеќе од 0.04 мг, врска нема, а после одредено време ти се заситуваат бета 2 рецепторите и мораш да ги зголемуваш дозите се до 0.12 мг односно 120 мцг.
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 11:45 ---

имав една докторка што ја познавам ми ги даваше без рецепт, сеа мислам дека е малце построго па не:Dма да може така
без рецепти зимавме и тестостерон енатат
Или ги зголемуваш дозите или правиш пауза од една недела, и пак ја тераш истата шема. Така е многу посигурно и побезбедно.
Незнам порано како сте ги земале, само знам дека сите аптеки ги поминав и дека без рецепт не можеше па и самиот го платив поскапо. На рецепт е толку пари, а без рецепт секој лек е мн мн поскап.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Во книгата доручак шампиона има многу убави работи да се прочитаат и да се научат, нема да биде лошо да си ја симнете и да ја читнете ако веќе ја немате прочитано :)

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
продавам гејнер кој е заинтересиран ПП !!

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Во книгата доручак шампиона има многу убави работи да се прочитаат и да се научат, нема да биде лошо да си ја симнете и да ја читнете ако веќе ја немате прочитано :)
дај линк да dl, или ако ја имаш прати ми ја во пп..

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
ја барав ама линкот за симињање е паднат, прочепкај на гугл

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Чудо прави интернетот...Немојте многу да се возбудувате со пишување дози на лекови од две причини.
1. И да сте медицинско лице, можете да препопрачате само тераписки дози кои стојат во упаството. И во тој случај предходно треба да има дијагноза за одредено лице.
2. И да сте бодибилдинг гуру, а 120% од присутни во дискусииве не сте (значи ни по баби ни по чичковци) , теоријата и праксата се две дијаметрално спротивни работи.

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
ја барав ама линкот за симињање е паднат, прочепкај на гугл
ја барам од вчера сите линкови се паднати.... ако ја има некој од форумот нека ја закачи :v

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Тие што ги интересира има омега-3 во Зегин 250 денари за 120 капсули од ABO-Pharma
--- надополнето: 15 јануари 2013 во 16:29 ---
Штом е од прва рака да пренесеш воопшто да прекинат со било каков увоз на нивни производи најубаво ќе биде, ќе си нарачуваме од страна ако ни треба :)
Исто забровавив да ти кажам дека од мислам пред 1 година има донесено закон секој производ кој се продава да мора да се провери кај нас за да се добие одобрение да се продава. За секој производ одобрението е околу 100 евра па ти направи пресметка пример AllMax целата палета да ја донесат ќе треба 2000 евра да дадат. Затоа и понудата по рафтовите е толку сиромашна месециве, дури ни витамини неможе да се најдат... Од друга страна бугарите имаат скоро муфте транспорт до нив сега кога се во ЕУ така да затоа ја има таа разлика во цени

Kajgana Shop

На врв Bottom