Бодибилдинг суплементи

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.884
Поени од реакции
36.939
Дечки може некој да ми даде препорака за whey протеин. Два битни критериуми ми се добар квалитет и средна цена. Исто и кај би можел да го набавам. Фала.

Член од
1 април 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
ццц 3700 мн бе, го имам пиено пред неколку години беше 3300, вкус caffe mocha петка супер и вкус и состав нема да згрешиш
Ок фала :) Инаку бев денес до кај нив да го видам, да ми кажат што како и испадна дека е сменета амабалажата, сега иде во канта од 2.6 кг и цената е 4200. Бев и до Олимп да видам што ќе ми понудат, дечкото ми предложи геинер http://www.pbc.mk/proizvodi/gejneri/profi-mass-detail како подобра опција за ставање на килажа. Прилично добар состав има, така да најверојатно ке идам на таа опција

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ок фала :) Инаку бев денес до кај нив да го видам, да ми кажат што како и испадна дека е сменета амабалажата, сега иде во канта од 2.6 кг и цената е 4200. Бев и до Олимп да видам што ќе ми понудат, дечкото ми предложи геинер http://www.pbc.mk/proizvodi/gejneri/profi-mass-detail како подобра опција за ставање на килажа. Прилично добар состав има, така да најверојатно ке идам на таа опција
Си пиел гејнер, па си викаш дај протеин чист, и пак на гејнер.
И не ти иде памет да научиш што прави гејнер а што прави протеин и што уствари ти терба за да качиш маса.
Просто е - јади поише. Џабе ги даваш парите.

Член од
1 април 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
Си пиел гејнер, па си викаш дај протеин чист, и пак на гејнер.
И не ти иде памет да научиш што прави гејнер а што прави протеин и што уствари ти терба за да качиш маса.
Просто е - јади поише. Џабе ги даваш парите.
Не се прај паметен пошо не си. Количината на храна што јас ја внесувам е најмалку дупло повеќе од она што треба да го внесувам меѓутоа имам брз метаболизам и не ми е доволно за да накачам килажа. За гејнер знам што прави иако има различни видови според состав, а за протеин не бев сигурен што ефект ќе ми даде така да си затоа и прашав.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Количината на храна што јас ја внесувам е најмалку дупло повеќе од она што треба да го внесувам меѓутоа имам брз метаболизам и не ми е доволно за да накачам килажа.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Не се прај паметен пошо не си. Количината на храна што јас ја внесувам е најмалку дупло повеќе од она што треба да го внесувам меѓутоа имам брз метаболизам и не ми е доволно за да накачам килажа. За гејнер знам што прави иако има различни видови според состав, а за протеин не бев сигурен што ефект ќе ми даде така да си затоа и прашав.
Пријателе, ја имав 56 кила и се тегавев и убедував дека јадам и премногу. Ама не јадев протеинска храна и сложени јаглехидрати, туку брзи шекери. Подобро посвети се на јадењето и среди си ја исхраната место да фрлаш пари на суплементација за џабе. Ја у моментов сум 91 кило, а последниве 4 месеци на суплементација (минус витамини) имам потрошено вкупно 800 денари на креатин.

Член од
1 април 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
Пријателе, ја имав 56 кила и се тегавев и убедував дека јадам и премногу. Ама не јадев протеинска храна и сложени јаглехидрати, туку брзи шекери. Подобро посвети се на јадењето и среди си ја исхраната место да фрлаш пари на суплементација за џабе. Ја у моментов сум 91 кило, а последниве 4 месеци на суплементација (минус витамини) имам потрошено вкупно 800 денари на креатин.
Да ок можеби храната што ја внесувам не содржи баш тоа што ми треба за раст ама немам услови по дома да барам посебни јадења за мене, а сам да готвам малце тешко така да суплемент ми е подобра опција. А креатин не сум користел и нема да користам поради тоа што дава моментален ефект што после некое време се губи :)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Да ок можеби храната што ја внесувам не содржи баш тоа што ми треба за раст ама немам услови по дома да барам посебни јадења за мене, а сам да готвам малце тешко така да суплемент ми е подобра опција. А креатин не сум користел и нема да користам поради тоа што дава моментален ефект што после некое време се губи :)
Ти вечен ќе бидеш, па ефектот од креатинот да е вечен?

Една работа ме буни, ем прашувате и немате основни познавања ниту за храна ниту за вежби, а кога ви даваат совет се курчите и солите памет!
Ако тој што ти одговори ти дадеше погрешен одговор, тука сме останатите, кои сме подолго во овој спорт да го корегираме и него, а ако никој не го корегира членот што ти даде совет, значи ти дал ок совет!

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
S

Stef Bachatero

Гостин
Ама во гејнерите има магична состојќа наречена глукоза која ги нема никаде во храната, плус сум мамин син и не можам да си готвам сам.
Исто има и амино киселини кој ги нема во пилешкото, јајцата и млечните прозводи (сурутката е дел од протеинот од млекото).
Луѓе стварно очекувате преку леб погача.
Очекувате без да имате дисциплина во исхраната, тренингот и одморот да имате резултати.
Преиспитајте се.
П.С дебелите луѓе имаат побрз основен метаболизам од тие што со помала килажа.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.884
Поени од реакции
36.939
Дечки може некој да ми даде препорака за whey протеин. Два битни критериуми ми се добар квалитет и средна цена. Исто и кај би можел да го набавам. Фала.
Никој не знае?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Размислувањето за креатинот воопшто не ти држи вода. Зошто? Еве пример да речеме поради тоа си се одлучил наместо креатин да земеш друг суплемент т.е. гејнер. Мислиш дека откако ќе го испиеш гејнерот и веќе нема да го земаш ќе ти остане таа килажата што си ја качил со него? Нормално дека нема зошто ќе внесуваш помалце калории него со гејнерот и пак иста работа, ке паднеш. Така да неможеш да ги гледаш од тој аспект суплементите затоа што, сите придобивки од суплементи се мање-више "моментални" ако незнаеш како да транзитираш од нив. Јас на твое место сепак би се одлучил за креатин, а гејнер како гејнер е суплемент што најлесно станува непотребен со мали измени во прехраната.

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
916
Поени од реакции
2.563
Која е користа од корисење на Омега 3 исто така и на магнезиум и цинк?
Цинкот е минерал кој е вклучен во илјадници телесни функции, како на пример: за производство на тестостерон кај мажите, оптимално имунолошко функционирање на телото, помага и го забрзува процесот на лекување по повредата, помага во апсорпцијата на минерали во телото и на заштитата на кеточните состојки од оксидативно оштетување.

Омега 3-масните киселини помагаат во:
-Слабеење,
-Превенција од појавата и спречувањето на прогресијата на разни болести како што се аритритис, некои облици на карцином, кардиоваскуларни болести, депресија.
-Овие масни киселини имаат клучна улога во растот и развојот на мозокот и за невролошкиот систем.
-Го намалуваат нивото на холестерол и триглицериди во крвта.

Магнезиумот
е минерал кој учествува во повеќе од 300 ензимски реакции кои се случуваат во нашите клетки секој ден. Еден од неговите најважни функции е учество во синтезата на мобилните гориво (производство на енергија). Без негово присуство во соодветна количина функционирање на телото станува неефикасно. Тоа е причината зошто ние секогаш се чувствувате уморни, тоа значи дека ни недостасува магнезиум. Магнезиумот е минерал од суштинско значење за секојдневната работа на нашите мускули и ефикасното функционирање на нервниот систем. Минерални исто така поддржува правилно функционирање на срцето и целиот циркулаторниот систем. Магнезиумот придонесува за подобра мускулната функција, нормален енергетскиот метаболизам, нормална синтеза на протеини и за намалување на замор и исцрпеност.
Подобар сон (проверено). (y)

Ова е само мал дел. Побарај и истражи ако те интересира повеќе.

S

Stef Bachatero

Гостин
Никој не знае?
До која цена?[DOUBLEPOST=1428151159][/DOUBLEPOST]Рибино масло.
Fish oil is a common term used to refer to two kinds of omega-3 fatty acids: eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA). These omega-3 fats are usually found in fish, animal products and phytoplankton. Fish oil is recommended as a source of these omega-3 fats as they are the cheapest and most common source of them.

Fish oil provides a variety of benefits when supplemented, particularly when the ratio of omega-3 and omega-6 fatty acids in the body is almost equal (1:1). The average diet (red meat, eggs, and so forth) are high in omega-6 fatty acids, which is why fish oil is recommended (to balance the ratio).

A ratio of roughly 1:1 is associated with healthier blood vessels, a lower lipid count and a reduced risk for plaque buildup. Fish oil can also decrease the risk of diabetes and several forms of cancer, including breast cancer.

Fish oil works primarily through eicosanoids, which are signalling molecules. A proper ratio of omega 3:6 fatty acids will influence which eicosanoids are released in response to stress.

It should be noted that fish oil can also reduce triglycerides in people with high triglyceride levels. However, it can also increase cholesterol, so care should be taken before supplementing fish oil for this purpose.
Fish oil is a common term used to refer to two kinds of omega-3 fatty acids: eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA). These omega-3 fats are usually found in fish, animal products and phytoplankton. Fish oil is recommended as a source of these omega-3 fats as they are the cheapest and most common source of them.

Fish oil provides a variety of benefits when supplemented, particularly when the ratio of omega-3 and omega-6 fatty acids in the body is almost equal (1:1). The average diet (red meat, eggs, and so forth) are high in omega-6 fatty acids, which is why fish oil is recommended (to balance the ratio).

A ratio of roughly 1:1 is associated with healthier blood vessels, a lower lipid count and a reduced risk for plaque buildup. Fish oil can also decrease the risk of diabetes and several forms of cancer, including breast cancer.

Fish oil works primarily through eicosanoids, which are signalling molecules. A proper ratio of omega 3:6 fatty acids will influence which eicosanoids are released in response to stress.

It should be noted that fish oil can also reduce triglycerides in people with high triglyceride levels. However, it can also increase cholesterol, so care should be taken before supplementing fish oil for this purpose.

Цинк

Zinc is one of the 24 micronutrients needed for survival. It is found in meat, egg, and legume products. Oysters are particularly good sources of zinc.

Zinc is an aphrodisiac and Testosterone Booster, but it will only raise testosterone levels if the user is deficient in zinc. Zinc is also very important for the functioning of the enzyme, hormone, and immune systems.

In very high doses, zinc can act as an aromatase inhibitor and reduce estrogen levels. It is also a potent antioxidant and can provide benefits for prostate issues. Zinc also plays a role in the repair of intestinal mucosa, when supplemented in high doses.

Zinc is lost through sweat, making supplementation very important for athletes that don’t get a lot of zinc through food.

Магнезиум.

Magnesium is an essential dietary mineral, and the second most prevalent electrolyte in the human body. Magnesium deficiencies are common in developed countries. A deficiency increases blood pressure, reduces glucose tolerance and causes neural excitation.

Magnesium deficiencies are common in the western diet because grains are poor sources of magnesium. Other prominent sources of magnesium, like nuts and leafy vegetables, are not eaten as often. It is possible to fix a magnesium deficiency through dietary changes. If magnesium is supplemented to attenuate a deficiency, it acts as a sedative, reducing blood pressure and improving insulin sensitivity.

Maintaining healthy magnesium levels is also associated with a protective effect against depression and ADHD. Supplementation of magnesium is not very effective at reducing fat mass or cramps. Further evidence is needed to determine if magnesium supplementation can boost exercise performance, but initial results do not look promising.

The intestinal absorption of magnesium varies depending on how much magnesium the body needs, so there are not very many side-effects associated with supplementation. If there is too much magnesium, the body will only absorb as much as it needs. However, excessive doses may cause gastrointestinal distress and diarrhea.

Извор
http://examine.com/

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom