Не може во суплементите да барате одговор за лоша исхрана.
Нема легални топачи на масти што ќе ви го зголемат и забрзаат метаболизмот.
Сум потрошил што и да не за топачи и сум благодарен што се посветив на тоа што дава резултати флексибилна исхрана.
Сакате да се качите на монт еверест а не сте се качиле на водно.
Да не зборам за забранети суплементи кој делуваат како клен, ефедрин и Т3 кој ги користат со стероиди за максимален ефект.[DOUBLEPOST=1428449840][/DOUBLEPOST]
Натренот содржи и сахарин, сахаринот е канцероген. Се вртиме во круг.[DOUBLEPOST=1425035929][/DOUBLEPOST]
Нормално дека нема да имаш на 20 и кусур години, тој не прави актутно труење.[DOUBLEPOST=1425035968][/DOUBLEPOST]
Па да, нема ваљда да го испитуваат на луѓе, а студиите покажаа дека е канцероген. Глувците во огромен процент имаат ист метаболизам и реакција на супстанци како луѓето, впрочем затоа и се користат за вршење на студии на лекови и скоро секогаш ефектите се исти и кај човекот. Не треба да се тешиш со тоа дека во студијата што покажала канцер се користени високи дози, зошто секоја доза на вештачки засладувач е канцерогена, ефектот е надодавачки, логично е дека што повеќе внесуваш поголем е ризикот да развиеш карцином. И немам ништо против ако користиш вештачки засладувач ти или било кој друг тоа е негова одлука, а факт е дека е денес скоро невозможно целосно да се избегнат зошто се насекаде околу нас, само не бегај од вистината дека аспартамот и натренот (сахаринот) се канцерогени супстанци.
За тоа што ме баниравте, за вистината кога зборувам не ви чини...
Saccharin inhibits carbonic anhydrase IX but not other vital proteins
Unfortunately, carbonic anhydrase IX is similar to other proteins in the body - other forms of carbonic anhydrase that are required for the healthy functioning of the body. The problem researchers faced was how to develop a substance to block carbonic anhydrase IX that did not affect similar proteins needed by the body.
A group of scientists from the University of Florence, Italy, discovered a potential solution to this problem. They found that saccharin inhibits carbonic anhydrase IX but does not affect the other similar proteins that are required to keep the body healthy.
Another team from Griffith University, Australia, took this work further by creating a compound in which a glucose molecule is chemically linked to saccharin. The compound reduced the amount of saccharin needed to inhibit carbonic anhydrase IX and was 1,000 times more likely to bind to the protein than saccharin alone.
McKenna and his team have now used X-ray crystallography - a method of examining atomic and molecular structures - to determine precisely how saccharin binds to carbonic anhydrase IX. The researchers have also investigated the ways in which saccharin or saccharin-based compounds might be altered to improve their binding capabilities and anticancer potential.
http://www.medicalnewstoday.com/articles/291284.php