Бодибилдинг дневник

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Вие што кревате по 50-60 кила со толку краток период во теретана...
Дали правилно ја изведувате вежбата? Поточно, дали шипката ја спуштате до долу?

18.06.2012 Понеделник

По 6 недели вежбање на legs-push-pull програмата, време е за промена. Има некој предлог за програма со која би вежбал 2 мускулни групи дневно, 6 дена? Во теретана одам скоро година, а во тој период накачив 14 килограми речиси чиста мускулна маса.
Јас да,пошто ме гледа другар што вежба 2 години теретана,+ тренерот од теретаната и уште 2ца што вежбаа...со 50 кг малце едната рака ја дигав побрзо од другата,али со 60ките,дигав рамномерно,и 3 секунди до скоро до доле,1 секунда нагоре.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Вие што кревате по 50-60 кила со толку краток период во теретана...
Дали правилно ја изведувате вежбата? Поточно, дали шипката ја спуштате до долу?

18.06.2012 Понеделник

По 6 недели вежбање на legs-push-pull програмата, време е за промена. Има некој предлог за програма со која би вежбал 2 мускулни групи дневно, 6 дена? Во теретана одам скоро година, а во тој период накачив 14 килограми речиси чиста мускулна маса.
3 дневен сплит:
понеделник-гради и бицепс
вторник-нозе и трицепс
среда- грб и раме

4 дневен сплит:
понеделик-гради бицепс подлакт
вторник-нозе и листови
среда-рамења трапези стомачни
четврток-грб трицепс

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Денес, фин исполнителен тренинг за грб.
Фала богу успеав на вратило да направам 3 серии по 8-12 повтарања, нешто што досега ми беше мака. :)
Мртво кревање 5 серии, ме убија. Сеа мислам дека ќе се репарирам 2 години.

Ме заебаа после тренинг , јадев 2 парчиња пица (од средна пица :) ) и сега се нервирам што се заебав, требаше нешто попротеинско. Јебига, утре ќе трчам за инает, да стопам пицата до срж. А ден за одмор ми беше. Ама ако, кардио не ми штети многу.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Осетив стагнација на шолдер прес.. сигурно дека почнав да се чистам.. останатите вежби ми идат одлично.. вратилото добро го накачив пошто почнав килажа да симнувам..

Втор ден од чистење.. има уште доста до крај :D

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Осетив стагнација на шолдер прес.. сигурно дека почнав да се чистам.. останатите вежби ми идат одлично.. вратилото добро го накачив пошто почнав килажа да симнувам..

Втор ден од чистење.. има уште доста до крај :D
Ај тука или по ПП,кажи што праиш за чистење ? :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Значии како ми прија периодов кога нема факултет нешто неверојатно. Ги покачив килажите на скоро сите вежби оваа недела две и тоа без суплементи само на протеин. Дефинитивно добар одмор од 9 саата дневно, редовни 4-5 оброци и доволен внес на калории се мајката :D

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Денес ден за одмор.
Волку не ме болеле lats-от цел живот, и горд сум на воспалението искрено. Зголемив внес на протеини денес, мора да го репарирам правилно.
Вени ми искачаат на сите страни, мора да сум симнал масти :/
И тоа ми е во прилог, само стомакот уште да си го средам долниот. Ама јебига, биче и тоа , има време, да се пукне едно l-carnitine-че пред одмор, малце имам за топачи да користам.
Тоа е тоа, не дека тренирам за на плажа ама не дека не би сакал убаво да изгледам на истата.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Денес ден за одмор.
Волку не ме болеле lats-от цел живот, и горд сум на воспалението искрено. Зголемив внес на протеини денес, мора да го репарирам правилно.
Вени ми искачаат на сите страни, мора да сум симнал масти :/
И тоа ми е во прилог, само стомакот уште да си го средам долниот. Ама јебига, биче и тоа , има време, да се пукне едно l-carnitine-че пред одмор, малце имам за топачи да користам.
Тоа е тоа, не дека тренирам за на плажа ама не дека не би сакал убаво да изгледам на истата.
Со што све го извежба латс-от ??

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Со што све го извежба латс-от ??
Кревање на вратило , лат-машина, еднорачно влечење тегови, barbell row и мртво кревање ми се состоеше цел тренинг.
Незнам зашто многу ми се воспалени денес, ама радост :)

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
12 месеци пауза, трет тренинг во две недели...
гради и рамења.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Eden den tretana drug idam na kardio sega gi ukluciv i vezbite so jaze se nadevam deka brzo ke go sovladam eve tret den vezbam so nego po 4 * 50....

O

Orion.

Гостин
После непланираната пауза, конечно се вратив во форма:)
Денес кардио 5 км, се надевам дека нема да добијам шлог од времево спарно. . .
Од другата недела почнувам со HIIT.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Денеска го пробив платото на чучањ ама само за 2кг :D Се мерев на вага исто се потресов мислев сестра ми ја враќала 2-3 кила назад да покажува помалку ама по се изгледа стварно сум паднал 2-3 кила последниов месец, може дека престанав со креатинот :mad: Али нема врска затоа што зголемив кардио а со силата идам нагоре.

Од денеска го почнав Мутант Веј и Мутант Мас во комбинација и почетниот впечаток ми е дека сум разочаран од вкусот кој го нуди. Ултимејт продуктите и Мутант се разлика во класи, барем кога станува збор за вкус. Се надевам дека нема да изневерат во поглед на резултати и така земав од најмалото пакување само за проба :D

Исто од пред една недела вклучив посебен ден за вежбање на CORE т.е. јадрото на мускулите на телото, има доста интересни вежби за агилност и општа цврстина на телото едвај чекам да дојде следниот тренинг пак да ги извежбам

Kajgana Shop

На врв Bottom