На дел од новинарската заедница и беше невообичаено присуството на Александра Дуковска, поранешен новинар во неколку медиуми, која беше видена на една од најексплицитните видео снимки со фотоапарат во рацете. Таа беше во непосредна близина на осомничените за обид за убиство, татко и син, кои го влечеа Села низ ходниците, во бесознание и раскрварен.
Не е познато за кој медиум известувала Дуковска од случувањата во Собрание, но таа може да се види речиси на сите поважни настани во Скопје.
По се изгледа типката не е акредитиран новинар во ниеден медиум. Има свој YouTube канал на кој објавува видеа од разни настани.Обвинителот Дарко Јакимовски нагласи дека на снимката се гледа и новинарка за која сведоците зборуваа дека цело време снимала и кај којашто бил извршен претрес за да ѝ се одземат видеоснимките.
Нешто е многу сумљиво тука…Оваа или е психички случај или ја користат за одвлекување внимание од одредени теми. Трето не знам што би можело да биде.
Кај истава новинарка(?) беше вршен претрес во врска со упадот во Собранието на 27ми април, поточно во врска со претепувањето на Зијадин Села.
![]()
Непознато лице ја изместило камерата за да не се види поместувањето на телото на Зијадин Села
Обвинетите во судницата во кривичниот суд на рочиштето за обидот за убиство на Зијадин Села гледаа снимки од безбедносните камери од приближно еден час. Двете снимки кои беа пуштени се од безбедносната камера што се наоѓа над влезната врата во прес-салата. Можеа да се забележат и движења на...a1on.mk
По се изгледа типката не е акредитиран новинар во ниеден медиум. Има свој YouTube канал на кој објавува видеа од разни настани.
Со комуњарски камења по комуњарска глава.
Под еден е. Акредитации даваат прилично лесно, особено затоа што онлајн новинарството ни е нерегулирано, а Саше Политико мора да добие некако, нели.Нешто е многу сумљиво тука…
Баш сега и го посетив ЈТ каналот(нормално не сум до толку, па некое видео да пуштам)
Ама у просек од 1 до 10 views има на видеата, па уште и на англиски демек напишала…
Што отвора две можности..
1.Или момево е скроз нетачна, и у некоја шизофренија си умислила дека е нешто новинарка/репортерка… очигледно ни по дома не и ги гледаат видеата со 5 views у просек…
2.Или одработува за некој под параван на новинарство…
Факт е дека некој и дал акредитација штом влегла на конференција на Влада! Нема друг начин…
И моментов дека учествувала(или бар била присутна) на настаните од 27-ми Април, е скроз сумљив.
Еднаш северЏанка, еднаш патриот, еднаш шизофреник… стварно не можам профил да и направам…
ja пишав пред доста страни што е она, али кој како ме сфатилНешто е многу сумљиво тука…
Баш сега и го посетив ЈТ каналот(нормално не сум до толку, па некое видео да пуштам)
Ама у просек од 1 до 10 views има на видеата, па уште и на англиски демек напишала…
Што отвора две можности..
1.Или момево е скроз нетачна, и у некоја шизофренија си умислила дека е нешто новинарка/репортерка… очигледно ни по дома не и ги гледаат видеата со 5 views у просек…
2.Или одработува за некој под параван на новинарство…
Факт е дека некој и дал акредитација штом влегла на конференција на Влада! Нема друг начин…
И моментов дека учествувала(или бар била присутна) на настаните од 27-ми Април, е скроз сумљив.
Еднаш северЏанка, еднаш патриот, еднаш шизофреник… стварно не можам профил да и направам…
Не памтам друже кој што рекол…ja пишав пред доста страни што е она, али кој како ме сфатил
... не е проблем што е „обезна“ (може е од болест), проблемот е што толку и сечи тоа мозокот и не се контролира што јавно изјавува, таа моментално ја има функцијата „ Министер за Одбрана на СМКД“, а со таа изјава само потврдува дека истата како институција нема ингиренции на таа територија каде веќе по втор пат барала „дозвола“ за изградба на споменик на погинатите бранители,Обезната ќе барала од УЧК да им дозволи да направат споменик за жртвите на УЧК.![]()
![]()
Па не е проблем тоа што е обезна, јас не ја навредив ниту пак тоа ми беше целта, јас само констатирав факт.... не е проблем што е „обезна“ (може е од болест), проблемот е што толку и сечи тоа мозокот и не се контролира што јавно изјавува, таа моментално ја има функцијата „ Министер за Одбрана на СМКД“, а со таа изјава само потврдува дека истата како институција нема ингиренции на таа територија каде веќе по втор пат барала „дозвола“ за изградба на споменик на погинатите бранители,
...значи немам зборови кај ги најдоа феномениве, еден како сите, сите за никаде, секој ден ни ја вреѓаат интелегенцијата, психијатрија под отворено небо у пм!![]()
Села убаво му кажа на Зеко, знае тој добро дека беше наместен... ова со 27 е едно од Серијата фуцк ин Браин што и се прават на Јавноста, почнувајки со Атентатите, Вејце, Карпалак, Радуша, Дивље....Оваа или е психички случај или ја користат за одвлекување внимание од одредени теми. Трето не знам што би можело да биде.
Кај истава новинарка(?) беше вршен претрес во врска со упадот во Собранието на 27ми април, поточно во врска со претепувањето на Зијадин Села.
![]()
Непознато лице ја изместило камерата за да не се види поместувањето на телото на Зијадин Села
Обвинетите во судницата во кривичниот суд на рочиштето за обидот за убиство на Зијадин Села гледаа снимки од безбедносните камери од приближно еден час. Двете снимки кои беа пуштени се од безбедносната камера што се наоѓа над влезната врата во прес-салата. Можеа да се забележат и движења на...a1on.mk
По се изгледа типката не е акредитиран новинар во ниеден медиум. Има свој YouTube канал на кој објавува видеа од разни настани.
сега ќе се јават од штабо, Апашиев може зема хонорар во ПроРуски Егупт што не го пријавил во ДСК, со брада ала ЧЕ да ги плаши Ајкулчињата