Биди ѓубре за да те ценат?

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Тоа зависи, има луѓе што ги ценат добрите личности и повеќе ги сакаат таквите. Но се знае дека има и луѓе како што кажа треба да ги третираш лошо или да бидиш ѓубре спрема нив за да те ценат. Иако не сакам да го прифатам фактот дека треба да бидиш ѓубре за да те ценат, така изгледа дојде времето :tapp:
 

LiverpoolFC

Captain Fantastic!
Член од
10 ноември 2007
Мислења
864
Поени од реакции
15
Не, никогаш.. баш напротив, ретко кога ќе те ценат ако си ѓубре.
 

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Не може да избројам колку пати ја имам чуено оваа изрека и колку само ме нервира.Добро,мајку му,мора ли луѓево да бидат третирани како ѓубре,да осеќаат злоба на своја кожа за да почитуваат некого?Не знам,дали луѓето се повеќе и повеќе стануваат мазохисти,свесно сакаат да бидат лошо третирани и тој човек кој ќе ги третира така ќе го сакаат и почитуваат?

Колку оваа изрека држи вода во реалноста?
Кои луѓе ја употребуваат и постапуваат во склад со неа?Оние кои сакаат да се самоубедат дека е ОК да бидеш таков,за да немаат грижа на совест кога повредуваат некој или оние луѓе кои се разочаруваат од злобата околу себе,кои се фини?

Дали мора да значи дека ако си добар,фин со луѓето нема да бидеш успешен и ценет?

И зашто побогу некој повеќе би го ценел оној кој го третира како ѓубре отколку оној кој е фин и добар со него?

И со професорите во школо е така сум приметила:Оние кои се добри,фини и кои пријателски се поставуваат,учениците им се качуваат на глава,а оние одвратни,злобни,исфрустрирани професори се страви трепет и сите им се плашат и се најголем авторитет.

Ваши мислења?
Биди ѓубре за да те ценат. Реална вистина која кај многумина побудува дилема иако не постои основа за тоа. Во едно општество во кое ѓубрето е мерило за нивото на развој на истото тоа општество илузорно е луѓето со парфимисани души да бидат ценети. Создавачите на ѓубрето толку многу создаваат ѓубре што на секој чекор создаваат параван зад кој се задскриваат. Па така најголемите ѓубриња и завземаат највидно место, а со тоа и тие се највидни и нај смрдливи. И така класирани по некоја скала на мерило што само кај нас ја има најсмрдливите ѓубриња имаат највисока оцена и највеќе се ценат. Така е кога и оние што се ценат и оние што ги ценат се исти ѓубриња. :toe:
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
230
Поени од реакции
10
Jas bi rekol KOLKU STO KE SE CENIS SAM - TOLKU KE TE CENAT DRUGITE . Ali ne vo smisla da se mislis najubav , najsilen naj naj naj , i site taka ke mislat za tebe . Tuku so svoj stav , svoja filozofija , svoj film da si furas ne da bidis gomnar tuku da ne im davas na drugite da bidat gomnari so tebe . Ustvari so gomnarite - gomnar , so drugite - drug :) Ali za da te cenat treba da ima kogo . Da si stois na zborot , da ne gjavis so tvojte sranja da im se zalis na site , da stois na pravilata od drustvoto tvoe , da si tuka ako treba pomos za nekoj - samo taka ke bidis cenet . Ako si gjubre site ke bidat dvolicni so tebe , samo ke mislis deka si cenet ili samo nekoj pottrkovci usrani od tebe ke te "cenat" . Nekoj grevcinja zelni za mok , ke gledat kako idol vo tebe i tie ke ti go lizat gazot deka si cool , waaa brat sakam jajca ko tvojte :)
 
Член од
14 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
1
NE NAjdobro e da si adaptiven odnesuvaj se so sekoj kako sto zasluzuva togas ke te pocituvaat a ako si smet so dvojni standardi koja pocit ke ja ocekuvas...malku arogancija na nikomu ne steti duri i e korisno vo nekoi situacii a da bides fin ne nzaci deka treba da kutis pred sekoja budala koja se obiduva da te ismeva i drn.. Drn..mojata definicija za fin pogore adaptirajse na situacijata duri i ako situacijata nalaga deka treba da podelis nekoja tupanica (se smeam)...


najposle nekoj so koj bi go delel istoto mislenje.treba da se naprai brza procenka pa da se bide gjubre so onie so koi samo taka bi funkcionirale rabotite.dodeka pak bi bilo glupo da se ponasas kao gjubre prema nekoi koi se OK i fini karakteri.denes na pr. nekoi curi sakaat fin decko,nekoj so ke gi ceni i iskreno ke gi saka i ke imaat funkcionalna vrska dodeka pak drugi sakaat da bidat tepani i navreduvani i se povise mislam deka uzivaat koa deckoto gi vara...u sostojba se da mu gi prostat site neversta samo za da ostanat so nego:uvo:... e poentta mi bese deka na ovie prvite,finite curi, ne mozes da im se prais gjubre deka ke te kicknat.znaci treba da se bide fin.dodeka pak kaj ovie drugite ako si fin ke te kicknat,t.e. treba da gi tretiras loso za da ostana pokraj tebe. ova e samo eden primer.gi ima mnogum u sekojdnevnit zivot. znaci najbolje bi ti bilo da si adaptiven i da procenis koj kakov tretman zasluzue :icon_razz
 
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
за жал така е. знам по мене барем. колку му ојш по ќефот и прајш како шо ќе ти речат толку те ебават на здрав памет. а ќе видиш некој арогантен од газ никој не мава па го ценат. али јебига не мом да бидам таков, ѓубре никаков ...
 

number_one

helloooooooooooo
Член од
18 февруари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
1
:)

vo pravo si za toa dobrite sekogas patat i stradaat vo zivotot:P
no se se uci :P
 

Gohan

I (L) Fußball
Член од
14 февруари 2009
Мислења
420
Поени од реакции
14
Epa da ti kazam mene me cenat kakov i da sum :smir:
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.601
Поени од реакции
8.017
Доколку бидеш ѓубре, со сигурност ќе завршиш во контејнер.
 
Член од
14 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
1
Доколку бидеш ѓубре, со сигурност ќе завршиш во контејнер.
kao so rekov:ako prema finite si gjubre ondak ke zavrsis u kontejner,a ako si fin ondak se ke e OK...epa izgleda deka ti si od onie finite pa zatoa i bi go kicknal onoj so ke te tretira kao gjubre...ist sum i jas, preferiram da me cenat i da me tretiraat kao covek,ali denesnicata ni e takva pa mora da se adaptiras za da se zastitis sebe si :vozbud:
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.797
Поени од реакции
18.431
Колку нема врска, ја сум ѓубре па никој не ме цени:pipi:
 

FlOwEr gIrL

ҳҲҳlove my sunshineҳҲҳ
Член од
8 август 2008
Мислења
344
Поени од реакции
13
До некаде е така, зошто си знам по мене, прави добро на секој-се враќа со непочит само корист сакаат, покажи заби- се плашат. Добро има и случај кога си добар, добар... и еднаш направиш нешто по кејф и тогаш нечиниш, тогаш си идиот и не се важи сето добро што претходно си го направил.
 

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Хм,дилема за размислување ама сепак мислам дека би било подобро кога би бил строг спрема сите околу тебе за да те ценат барем малце? Не сакам да го користам зборот ѓубре ама на некој начин строг да бидеш е ист како да си ѓубре? :raz: За да ви станат некои работи јасни бидете некаде раководно лице и ке видите како колегите ке ве третираат па на крајот ке дојдете до заклучок дека вашата добрина тие ја злоупотребуваат и за да поставите некој ред мора да бидете ѓубре или вашето работно место виси на конец.Доста деликатна тема со доста различни мислења па секој нека тера по свое...
 

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Биди лицемер за да те ценат. Никогаш не кажувај ја вистината во очи, ако сакаш да те ценат. Во спротивно ќе си добар, искрен, скромен, но не и сакан од повеќето.
 
Член од
22 февруари 2009
Мислења
48
Поени од реакции
2
Abe po zasluga samo nisto drugo
ako ima nekoj respect:smir: sprema mene
imam i davam i ja sprema tie
a ako ne
koj gi e**:toe::vozbud:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom