Биди ѓубре за да те ценат?

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
може нема да те ценат, ама страв ќе има а тебе исто ти се фаќа пошо резултатот е скоро ист.
Не се исплати да се пправиш ѓубре, не знаеш утре кој ќе ти затреба:nenene:
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
230
Поени од реакции
10
ne ne , jas stojam na toa - NE DA SI LICEMER , ako si licemer znaci si posleden stadium na posledno govno . Bidi be kurnaz , nemaj potreba da si licemer . Od so maka da si licemer ? znaci si picka - nemas svoe jas , nemas tvrdi i teski stapki zad sebe ne si ostajl tragi na prav kurnaz , so svoj stav , covek prav , covek od zbor e sega jebiga ne da si napaten cesen , ali licemer ??? Toa vo mojot recnik vo sloboden prevod znaci LIZAC NA GAZ . Jas go vrtam gazot ti ? upsss ... go lizna ;)
 

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Ја на пример ги почитувам вистинските другари, ги почитувам луѓето што сакат да помогнат, луѓето што создаваат нови работи! А на сите останати кој се фураат и мислат дека со тоа се опасни фраери ги оставам да си се фураат, за да си искажат колку си се глупи! А јас се однесувам према секој така како што заслужил! Ако некој бил ОК со мене, така и ја со него! Ама ако некој бил гомнар со мене, тешко дека ја ќе бидам ок со него! Е тука е почитта! Ако има взаемно почитување, ќе има односи као во мојот прв случај!
 
R

RAYTHEON23

Гостин
pricinata za ovaa nus-pojava ja gledam vo samata media kako i vo pottiknuvanjeto na egoizmot kaj lugeto-znaci pricinata e cisto opstestvena...a lugeto se skloni da goltaat
lesni zalci koi izgledaat vkusno ama ne se(i navistina barem naskolo stvarno bese taka-abe psihite minat polesno nego li podobrite profesori)
 
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Никогаш не треба да си ѓубре, а камоли лицемер
Во природата на луѓето е дали ќе бидат или не ѓубриња, али со сила да се правиш лош за да те ценат, во никој случај
Ѓубрињата сами нека си го заслужат направеното со тек на време, сами сфаќаат каде грешат
 
Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Moe mislenje e deka ako si gubre nikoj ne te ceni nisto poveke od ona kolku sto si zasluzil covek.Nit pak mislam deka od takvi luge covek ima strav tuku naprotiv lugeto se distanciraat od taa licnost sekoj bega od loso.Dodeka sekoj koj so dobro postapuva i gradi nesto toj navistina e cenet od drugite no nemora da znaci deka mora toa i javno da bide kazano za nekoj da go znae dal go cenat po dobro ili loso.Se primetuva toa samo po sebe vo postapkite i pristapot na lugeto kon licnosta koja e dobra ili gubre.
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Kolku si polos t.e. kolku pogolemo gjubre si tolku poveke te cenat. Ako si dobar im pomagas pravis se za niv i posle ednas gi odbies za nekoja usluga odma ke ti go svrtat grbot, odma ke pocnat da kruzat muabeti deka si los, deka ne si ona koe tie mislele deka si i red drugi stvari. No ako se ponasas ladnokrvno, kako nikoj da ne te zanima, pa koga ke napravis nesto dobro odma ke pocnat da zborat deka ne si tolku los, deka ne te znaele dobro, itn. Zatoa vise vredi da izigravas gjubre nego li svetec.
 

Voice of Jericho

Twisted Firestarter
Член од
13 септември 2008
Мислења
301
Поени од реакции
137
Темава е многу добра, Crazy in love алал да ти е. :)
Значи колку во последно време доаѓам до ситуации кога ако си добар можат само да те искористат, а кога си лош може да почнат да те ценат, тоа е страшна работа. Ова е лекција што јас барем нема никогаш да ја научам, колку и да пробувам да бидам ѓубре. А стварно е така, еве да дадам пример од секојдневие, со другари. Ако се убиваш од помагање кога им треба, на нив ќе им стане навика и ќе ти се јавуваат само да им помогнеш и другарството е изгубено, ти и да пробуваш после нешто да направиш на тоа прашање, тој си создал слика за тебе поразлична и крај. А ако другачије ги поставиш работите, нема така да биде. Бар јас ова од искуство го зборам.
 

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Биди ѓубре за да те ценат и почитуваат.. ако им дозволиш премногу ќе те искористуваат и згазат,секогаш е тоа така..... Чиста вистина .. така да луѓе газете све пред себе и останете ѓубре до краја :helou:
 

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
биди ѓубре за да те ценат-тоа е вистина
 

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
За жал така е ! ... треба да си ѓубре за некој да те цени ... сега во ова време за зборот ЃУБРЕ има нови изрази МАНГИ,ЏАНКЕРИ бла бла .... треба да се придераваш и да се тепаш со секој шо ке ти се најде на пат ... траба да пушиш,па се пијанчиш и да се фиксаш за да речат за тебе дека си супер .. или да те примат у некое одредено друштво ... треба да си намќур жив .... и слично .... ова е начинот на размислување кај многу млади денес ... пример кај мене у школо ... имаме едно дете у клас .... од 5 до 7 си учеше,секогаш беше меѓу најдобрите,секогаш беше тука за секого .. едноставно беше срцка дете ..(али буквално) .... но сега ..кога дојде 8-мо ... затоа шо сите 8-ми се прават ЏАНКЕРИШТА и слично , сите пушат,пијат бла бла... никој не сакаше да се дружи нешо многу со него ... и затоа што се чувствуваше отфрлен ... почна да не учи ,стана премногу безобразен,пие,пуши се дружи со ужас друштво .... со курвичиња(во буквална смисла на зборот) ... со идиоти кои од ништо сакаат да се напраат нешо .....
Малце како да забегав од темата али јбг .... тоа шо сакав да кажам беше дека мораш да си СЕРОЊА за некој да те поштуе ... и да се дружи со тебе ... а ако си добар и помагаш на секого ... само со лошо ке ти вратат и ке те научат како таква .. па нон стоп ке те искористуваат(од лично искуство зборам) ....


па тоа би било тоа .... ај да не го тупам јас уште ... доста е :) :salut:
 
Член од
7 јануари 2009
Мислења
406
Поени од реакции
8
Вистина е...Што повеќе си добар со некој се повеќе ќе те искористуваат и газат и потценуваат.Жално но вистина.Ретки се тие другари кои те ценат за нешто добро што ќе го направиш а се побројни се многу лицемери што само чекаат момент да те заебат.Па затоа со сите што со тебе се однесуваат добро така враќај им,a за другите како што имаше некој погоре : Останиии ѓубреее до краја:)))
 

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Има 2 типа на личности-ѓубриња/вродени или стекнати.
Некои едноставно се такви луге што велиме народски-губре.
Друѓите стануваат такви со текот на времето.
Ако си добар и помагаш,на глава ке ти се качат,а за услуга ке ги нема никаде и сто причини ке ти дадат и милион објаснувања како они не можеле тоа...
Ако си `ѓубре`ке немаш никој околу тебе...
Добра сум за тие што се добри за мене,исто и за тие што ми направиле лошо и за сите што се понашаат како ѓубре...ама се со граница затоа што и јас знам да бидам `ѓубре`:smir:
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.729
Поени од реакции
12.162
Биди ѓубре за да ти се улизуваат (не да те ценат) и биди ѓубре за да успееш/да згрнеш пари.
 
Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Не се сложувам со мислењето на повеќето дека ако си ѓубре повеќе ќе те ценат...Можеби затоа што секогаш се наоѓа некој кој што вистински те познава и знае каков си,дека не си воопшто таков/а ко што сакаш да се прикажеш на луѓето околу себе ! Има некои што од роџење си се прави мали ѓубренца ама тие си се посебна приказна за себе...Она што сакам да го кажам е дека баш оние што се прават лоши [ѓубриња] се поголеми кукавици од сите останати затоа што почнуваат да стравуваат да ги покажат своите чуства на сите околу себе и се затвараат и стануваат се полоши и полоши.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom