Балкански X Factor

F

Feli

Гостин
Јас друго сакам да посочам.
Цената на пораките за гласање е многу нерамномерно распределена во државите.
Како што видов на фб страната на X Factor цените изгледаат вака:
Srbija Cena- 36 RSD
BIH Cena- 0.59KM
Crna Gora- Cena 0.60€
Makedonija- Cena: 41.30 MKD
Ако види некој од страна ќе рече дека ние македонците имаме највисок стандард :D ама како и да е, треба да се усогласат цените. Не може од Србија две пораки, а за истата цена од Македонија една...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.180
Поени од реакции
37.775
Инаку најслаба ми е Маја некако, јас навистина не ги гледам т.е осеќам тие емоции другиве толку што и ги фалат. Александра добро пее, ама некад од што сака да се истакне премногу се дере и фаци прави, на тоа мора да работи, некако нема многу харизма, иначе добар глас има.
Хахахахаа, заради фаците и мене ми е антипатична. :pos:
А инаку за Маја не се согласувам баш со тебе. Мене многу ме потсетува на Sam Bailey, овогодинешната британска победничка на X Factor. Она е единствена постара девојка годинава. Зрачи со зрелост, за разлика од сите други - пилиштарци. Не дека нешто би сечел вени за неа, други фаворити имам. Само сакам да кажам дека има нешто кај неа што кај ниеден друг го нема. Може таа е таа емоција за која зборат. Може тоа е тој X Factor.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Хахахахаа, заради фаците и мене ми е антипатична. :pos:
А инаку за Маја не се согласувам баш со тебе. Мене многу ме потсетува на Sam Bailey, овогодинешната британска победничка на X Factor. Она е единствена постара девојка годинава. Зрачи со зрелост, за разлика од сите други - пилиштарци. Не дека нешто би сечел вени за неа, други фаворити имам. Само сакам да кажам дека има нешто кај неа што кај ниеден друг го нема. Може таа е таа емоција за која зборат. Може тоа е тој X Factor.
Не ја коментирам зрелоста, ниту пак талентот. :) Да не се разбереме погрешно. :icon_mrgr: Сем на пример имаше огромна харизма (покрај талентот), Маја едноставно не допира до мене некако, не знам како да објаснам.

Јас друго сакам да посочам.
Цената на пораките за гласање е многу нерамномерно распределена во државите.
Како што видов на фб страната на X Factor цените изгледаат вака:
Srbija Cena- 36 RSD
BIH Cena- 0.59KM
Crna Gora- Cena 0.60€
Makedonija- Cena: 41.30 MKD
Ако види некој од страна ќе рече дека ние македонците имаме највисок стандард :D ама како и да е, треба да се усогласат цените. Не може од Србија две пораки, а за истата цена од Македонија една...
Во право си, 41.30 денари се 76 динари или 1.3 KM (босанската валута). Единствено со Црна Гора сме тука некаде 0.66 центи се 41 денари. Интересно, јас воопшто не го забележав ова. :) Ништо чудно нашиве да се ставаат во џеб по некој денар.
Чисто за илустрација, гласањето на американскиот икс фактор е бесплатно, дури и преку мобилен.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.180
Поени од реакции
37.775
Еве како можете да гласате за да вратите некого во шоуто:

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.790
Фаворити се Маид или паров (фејк Алекс и Сиера)

Член од
16 мај 2011
Мислења
158
Поени од реакции
85
Искрено мислам дека најголеми шанси за победа има машкиот бенд доктори и мислам дека тие ќе победат. Реално убаво пеат и убаво изгледаат а да не заборавиме колку тинејџерките ќе ги гласаат. Сите тие заедно ќе имаат десет пати дупло повеќе глсови од сите други затоа што се петмина и сите имаат свои обожаватели, како што има Лукијан на пример или Даниел или Илма. Алекса исто така има високи шанси за победа. Тој го има тој стил и изглед на поп пејач. Еден од овие ќе биде победникот според мое мислење. А доколку го вратат Маид и тој има високи шанси за победа како и Даниел. Мој фаворит и натака е Александра и стварно ми е жал за девојката, не требаше да оди во двобојот ама нема врска мислам во следните емисии ќе биде подобро. Девојкава растура на сцена.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Иначе еве песна од Даниел што ја извел на Охридски Трубадури во 2009. :)

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
Eве неколку клипови од учеството на болварското шоу. http://vbox7.com/collection:336875
Ме чуди само зошто не спомена никаде дека учестувал до сега на шоу?
Од @leandra љубимата певица е в'ф жирито:D

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Па навистина е така... ние чекаме прво нашиот пеач да биде прифатен надвор од Македонија, па после ние да го прифатиме или едноставно за пеачи ги сметаме оние кои својата кариера ја започнале пред 20 и повеќе години.
Но да не одам офтопик... :)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.771
Поени од реакции
9.567
^^
Кај нас проаѓаат прво тие што се од соседните држави поготово од екс-ју просторот со шабански мелоз каде низ 90% од кафичите низ земјава се труе народот, потоа од нашиве тие што прават глупости, што крадат туѓи инструментали, тие што се фаци така на кој се палат 90% од женскава популација и сите тие се со рок на траење од 1 година и кога ќе им пројде славата ни со полиција не можеш да ги најдеш.

Инаку има и кај нас по ТВ деца кој што пробуваат да се афирмираат, ама кој ги шмиргла нив. Треба некој од нив да се изглупира нешто да биде приметен па после...Мина времето кога фестивалите ни беа квалитетни, кога победуваа тие што заслужуваат а не тие што плаќаа, тогаш излегуваа тие пејачи кои останаа запаметени и нивното име колку толку има некоја тежина. Сега фестивалите ни се катастрофални...еден Мак-фест кој беше бренд за иставање нови музички имиња е 0 во споредба со минатото, исто и фестиваливе во Охрид. Се форсира сега Скопскиот фестивал, ама ќе каже времето во иднина што ќе биде со него.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Александра има гласиште, али одвратни фаци прави дури пее.

Kajgana Shop

На врв Bottom