Пред некој ден реков ај да видам што има кај мојте омилени критичари .. што да видам , во студио гости , а камерманите влегуваа во кадар , се снимаа меѓусебно , се гледаше како ги шетаат камерите на рамо.
Но почеток им е , не дека не знаат тие како треба.
Ама не знаат ни како да водат информативна програма.
Јас лично очекував да емитуваат вести објавувајќи чисти факти, а не да се вратат на старата пракса - дебатни емисии со партиските пропагандистички "експерти".
Но уште 4 дена и ќе дознаеме дали А2 Телевизија ќе продолжи да работи или ќе и ја одземат дозволата.
На мене лично, после 5 години пропаганда, од 2006 до 2009 на страната на едниве, а од 2009 до 2011 на страната на другиве, а да не заборавиме да ги додадеме и турските глупости кои почнаа да ги емитуваат од 2010 година, ако добро помнам, за прв пат А1 Телевизија почна повторно да ми се допаѓа како телевизија откако влезе во стечај.
Откако А1 Телевизија влезе во стечај, престана да емитува информативна програма, бројот на досадни и неподносливи реклами драстично се намали, во одреден временски период од денот речиси воопшто немаше реклами, емитуваа репризи од Очајни домаќинки и од некои други ТВ серии и филмови, и за прв пат после ептен долг временски период уживав да ја гледам А1 Телевизија токму онаква каква што на мене лично ми се допаѓаше - без информативна програма (иако и информативната програма беше за мене поднослива се додека не стана партиска пропагандистичка програма), без досадни реклами и без тотално непотребни емисии како Јофето и реалните шоута, кои не само што не ги гледам, туку и се запрашувам како може воопшто некој да ги гледа.
После 2 недели поминати во стечај, Агенцијата за Електронски Комуникации и ја одзеде фреквенцијата на А1 Телевизија и А1 Телевизија престана да емитува програма, но тие 2 недели беа најубавите 2 недели кога без никакво двоумење, А1 Телевизија по цел ден ме забавуваше, за прв пат после ептен долг временски период.
Ако А2 Телевизија почне да емитува кристално иста програма каква што емитуваше А1 Телевизија во последните 2 недели додека емитуваше сигнал, тогаш и А2 Телевизија по цел ден ќе ме забавува.
Ама за таква програма е потребен капитал, односно пари, а очигледно А2 Телевизија во моментов не располага со капитал.
Но исто така очигледно е и дека со оваа дебатна емисија 19, А2 Телевизија дефинитивно не се движи во позитивен правец, барем не во оној позитивен правец во кој јас лично сакам А2 Телевизија да се движи, наместо да се занимаваат со подобра програма која би им донела реклами и капитал, тие се занимаваат со пропагандистички дебатни емисии.
Веќе спомнав дека ако продолжат вака како што почнаа со пропагандистички дебатни емисии, не само што ќе станат исти како Шител и Анал 5, туку ќе станат и полоши од нив.
Веќе имаме партиски телевизии кои се занимаваат со партиска пропагандистичка програма 24/7 и затоа воопшто немаме потреба од тоа А2 Телевизија да се придружи во таа група на телевизии.
Подобро нека го следат примерот на телевизиите како Телма и Наша ТВ, нивните глупости се многу поинтересни од партиската пропагандистичка програма, барем ќе уживаат некаква гледаност, а вака со оваа партиска пропагандистичка програма, само ќе уживаат неподносливост во очите на гледачите.