А2 од утре почнува да емитува програма!

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Никако не можам да им го простам тоа со синхронизациите... и баш ради тоа сум хејтер како на а1 така и на а2 :D

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
И Сител и Канал 5, ама особено оваа првава ТВ на чело со Латас, Ивона и.т.н. и тие го претераа со пропаганди и популизам/фалење и затоа веќе одреден временски период веќе неколку месеци ја бојкотирам Сител ТВ, а исто така и Канал 5 !
Меѓутоа факт е дека количините на лајна што ги испосраа Велијовците и неговата А1 ТВ за тие неколку последни месеци се немерливи .............. со кое право смее една приватна ТВ куќа јавно да го повикува народот на бунт и Анархија, знаете ли дека таквото дело на запад се казнува далеку построго ....... било која влада која е демократски избрана на избори единствено може да падне на демократски начин т.е. на избори, со насилство ништо не се постигнува, а целта на А1 беше да направи насилен анти-владин бунт и немири во државава и тоа помеѓу самите Македонци(ВМРО/СДСМ) што е крајно опасна работа !
И јас сум против едноумието, меѓутоа какво е тоа денешно едноумие кога имаме и телевизии кои се навистина неутрални како Телма, Алфа, 24 и.т.н. имаме и неутрални весници, па крај краева 21 век е сите имаме интернет на кој има форуми и на кои форуми секој еден може да си го каже своето мислење, било мислењето да е анти-владино, про-владино или неутрално !

Член од
24 април 2008
Мислења
10.984
Поени од реакции
12.432
Не гледам зошто некој би имал против, ако лично не го засега... Оh, wait! :cautious:
Повеќе од јасно е дека ни е потребна телевизија со асална телевизиска програма, без турски и индиски глупости, како и со информативна програма која ќе биде пред се објективна, а не субјективна и која ќе биде критички настроена кон државата, но со факти, а не со партиска пропаганда.

Инспекцијата на УЈП во А1 Телевизија се случи во ноември 2010, апсењето на Велија Рамковски се случи во декември 2010, банкарските сметки на А1 Телевизија беа блокирани во јануари 2011, а А1 Телевизија влезе во стечај во јуни 2011.

Веќе после блокирањето на банкарските сметки на А1 Телевизија во јануари 2011, сите вработени во телевизијата, над 100 и нешто луѓе ако добро помнам, имаа временски период од нецели 5 месеци за да организираат добротворна акција за собирање на финансиски средства за да се платат долговите на А1 Телевизија, ако добро помнам, долговите на А1 Телевизија се движеа помеѓу 13 и 15 милиони евра, ако секој граѓанин на Република Македонија, односно ако секој од вкупно 2 милиони луѓе дадеше по 460 денари, односно 7 ипол евра, еднаш во нецели 5 месеци, вработените во А1 Телевизија ќе успееја да ги исплатат долговите на телевизијата и А1 Телевизија денес ќе постоеше и ќе зрачеше во етерот.

Но наместо тоа, тие нецели 5 месеци, вработените во А1 Телевизија си играа партиска пропагандистичка игранка на мачка и глувче, уверени дека гледаноста на А1 Телевизија ќе биде доволно силно оружје за да издејствуваат промена на власта во Република Македонија на вонредните парламентарни избори кои се одржаа на 5 јуни 2011, по што на власт би дошла влада која би била поумерена кон А1 Телевизија и кон нејзините долгови кон Република Македонија, па можеби дури и би и ги опростила истите, исто како што и актуелната влада го спаси Тутунскиот Комбинат од Прилеп со тоа што му опрости долгови во износ од, ако добро помнам, 30 милиони евра.

Е па, партиската пропагандистичка игранка на мачка и глувче на А1 Телевизија заврши со фијаско, на крајот А1 Телевизија испадна глушецот, а државата испадна мачката која го изеде глушецот.

Ако вработените и новинарите во А2 Телевизија планираат да ја претворат А2 Телевизија во нова партиска пропадандистичка алатка на одредена политичка партија, тогаш не само што нема да бидат поинакви и подобри од Шител и од Анал 5, туку ќе испаднат и полоши од нив, па можеби ќе ги снајде истата судбина која ја снајде и А1 Телевизија.

ДА, граѓаните на Република Македонија сакаат критички настроена информативна програма.

ДА, граѓаните на Република Македонија сакаат асална телевизиска програма, која нема да содржи турски и индиски глупости.

И НЕ, граѓаните на Република Македонија не сакаат уште една партиска пропагандистичка телевизија која ќе се занимава со партиска пропаганда и ќе известува субјективно, наместо телевизија која ќе се занимава со фактите и ќе известува објективно.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Кој остана од тимот на А1 , а да не отишол во останатите медиуми ?

Кога видов дека и тој што даваше временска прогноза , преминал од А1 во МТВ ... е реков конечно се наместија сите.

А1 ги имаше најдобрите, сите медиуми зедоа од нив, а сеуште имало и за А2.

Не очекувам да биде како порано.

А2 оди само на кабловска нели.
kako mozes d kazes deka a1 bea najdobrite luge sto rabotat, drugite sto se starite vo sitel k5 alfa, necinea lugeto,koi rabotat po 12 godini,,sto se ovie od a1 bogovi gi napikaa po televiziite i gi izbrkaa od rabota lugeto koi se od samiot pocetok na televiziite,toa e politicka naredba od grujo da se zemat za da ne krevaat premnogu galama, a sto sega so starite rabotnici od tie televizii,inace na a1 programata bese podobra od drugite tv zatoa sto dodeka drugite odbivaa turski serii , kvizovi i ostanato a1 (velija se zimase) kakov saka neka e filmot ili serijata ili kvizot on ke dadese pari za toa ne stedese

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.128
Поени од реакции
8.074
јас од ова ново срање не очекувам ништо..
сигурно нема да бидат објективни
а сега дојде такво време шо ако не даваш таџикистански серии едноставно бате нема да бидиш гледан
така да веројатно тие ќе се насочат кон опозицијата и ќе продолжат со оние гомна
we dont need it

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
А1 си беше телевизија на место и за мерак, се додека не се претворија во една обична про-опозициона филијала .......... каде труеа корнеа од ширење на омраза помеѓу самите Македонци и јавен повик за линч и бунт ........... тоа е веќе сериозно кривично дело за кое во секоја нормална земја се одговара .......... повик за насилно рушење на демократски избрана влада како и повици за линч, бунт, Анархија и.т.н.
И Латас, Ивона, Миленко, Јанко и.т.н. трујат корнат од ломотење глупости и популизми, ама барем тоа го прават во студио и никого досега не повикале на линч и бунт, за разлика од оние улични Анархо-Комунистички Соросоидчиња - Биљанчиња, Борјанчиња, Чадиковци, Бишев(а)ци, тутунарки и млекарки како онаа Ленче .......... од нива директно у парламент ха мајката ! :P
--- надополнето: 18 мај 2012 во 17:27 ---
kako mozes d kazes deka a1 bea najdobrite luge sto rabotat, drugite sto se starite vo sitel k5 alfa, necinea lugeto,koi rabotat po 12 godini,,sto se ovie od a1 bogovi gi napikaa po televiziite i gi izbrkaa od rabota lugeto koi se od samiot pocetok na televiziite,toa e politicka naredba od grujo da se zemat za da ne krevaat premnogu galama, a sto sega so starite rabotnici od tie televizii,inace na a1 programata bese podobra od drugite tv zatoa sto dodeka drugite odbivaa turski serii , kvizovi i ostanato a1 (velija se zimase) kakov saka neka e filmot ili serijata ili kvizot on ke dadese pari za toa ne stedese
Велија си беше стар газда човек(стар волк) со одредени како да кажам пиљарски способности, купи-продај, трчи-лажи, дај ми го-на ти го... така да се изразам, ама телевизијата му беше топ имаше серии, филмови ............ ама тотално ја усра работата откако влезе во цврст пакт со Б.Ц. и со Љ.Б. !
Си играше неколку месеци мачка и глушец со државата, мислеше дека он е мачката, а државата е глушецот, ама на крај испадна дека секогаш државата е мачката која ги лови глувчињата кои се ставаат над неа !

Член од
24 април 2008
Мислења
10.984
Поени од реакции
12.432
Ајде да видиме што ќе направи А2 Телевизија за 7 дена, има недела дена да направи асална програма за да не ја изгуби дозволата.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/srd-i-dade-rok-od-sedum-dena-na-a2-da-ja-usoglasi-programata-so-formatot-od-dozvo

СРД и даде рок од седум дена на А2 да ја усогласи програмата со форматот од дозволата

18.05.2012 - 16:03

Советот за радиодифузија и даде дополнителен рок од седум дена на сателитската телевизија А2 да ја усогласи програмата со форматот што е содржан во дозволата.

Последниот извршен мониторинг покажал дека овој радиодифузер отстапува од доделениот општ – претежно забавен програмски формат со што сериозно го повредува Законот за радиодифузната дејност, којшто предвидува одземање на дозволата.

- Мониторингот на СРД потврди дека над 90 отсто од програмата на ТВ А2 се музички спотови, а недостигаат програми, што исполнуваат образовна и информативна функција, велат од СРД.

За ова, Советот за радиодифузија ги информирал стечајниот управник на А2, Ацо Петров и управникот на телевизијата Тони Николовски.

СРД неколкупати досега по извршените редовни мониторинзи на програмскиот сервис на оваа телевизија во коишто беа забележани сериозни отстапувања и укажуваше на телевизијата на обврската за придржување до програмскиот формат од дозволата.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.213
Па според ова, кај нас треба секоја тв што постои да и се одземи дозволата.
- Мониторингот на СРД потврди дека над 90 отсто од програмата на ТВ А2 се музички спотови, а недостигаат програми, што исполнуваат образовна и информативна функција, велат од СРД.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
i se ga sitel i kanal 5 pak im se tresat gakite i ke baraat da im se odzeme dozvolata zatoa sto poftorno ke se najdat na 2-3 mesto po gledanost i ke izgubat golem del od reklamite

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Која дволичност од новокопонираниот ДПМНЕ-овски Совет за Радиодифузија, оти на сите други ТВ што работат програмата ептен им е по правилникот.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
i se ga sitel i kanal 5 pak im se tresat gakite i ke baraat da im se odzeme dozvolata zatoa sto poftorno ke se najdat na 2-3 mesto po gledanost i ke izgubat golem del od reklamite
Пошто стојменов и ѕинго немаат пари:) Добро јас не знам што толку сте запнале со А1? Биле најдобри бла бла, тој мит се создаде пред да ги затворат. Иначе сите македонски телевизии беа и се - тиња. Најголемите глупости прозилегоа од А1 а Канал 5 и Сител да не останат пократки станаа копиранти на тие глупости, па ваљда затоа можеме да кажеме дека се можеби и поглупи од А1. Да се потсетиме, латино серии први на А1, синхронизирани турски серии прво на А1, некои добри серии од Америка со по катаљарда реклами(и не само таму туку насекаде реклами реклами по сто саати) помеѓу Лост на пример трае 40 минути на А1 беше саат ипол, прво реално шоу на А1 (за мене реално шоу (барем форматот кој го даваат на нашите телевизии) е нешто најдебилно што постои нека ме извинат љубителите на реални шоуа) и уште триста други глупости. Што е тоа легендарно што го направила А1 мене стварно не ми текнува...и кои се тие силни новинаришта или не знам што што ја одбележаа таа телевизија?

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Пошто стојменов и ѕинго немаат пари:) Добро јас не знам што толку сте запнале со А1? Биле најдобри бла бла, тој мит се создаде пред да ги затворат. Иначе сите македонски телевизии беа и се - тиња. Најголемите глупости прозилегоа од А1 а Канал 5 и Сител да не останат пократки станаа копиранти на тие глупости, па ваљда затоа можеме да кажеме дека се можеби и поглупи од А1. Да се потсетиме, латино серии први на А1, синхронизирани турски серии прво на А1, некои добри серии од Америка со по катаљарда реклами(и не само таму туку насекаде реклами реклами по сто саати) помеѓу Лост на пример трае 40 минути на А1 беше саат ипол, прво реално шоу на А1 (за мене реално шоу (барем форматот кој го даваат на нашите телевизии) е нешто најдебилно што постои нека ме извинат љубителите на реални шоуа) и уште триста други глупости. Што е тоа легендарно што го направила А1 мене стварно не ми текнува...и кои се тие силни новинаришта или не знам што што ја одбележаа таа телевизија?
Па ете, сам си пиша горе што е тоа легендарно што го направила А1. Во превод, не направила ништо легендарно, ама во се беше прва. Тоа е доволно за да биде запаметена меѓу гледачите. Башка што откако А1 замина во историјата, другите телевизии буквално станаа нејзин копи/паст, не прават никакви иновации, па макар и во облик на турски серии.

За Вестите, доволно говори фактот што Сител и Канал 5 воопшто не можат ни да припарат на рејтингот на А1 Вестите.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.436
Поени од реакции
5.482
Pa zemete be za primer SITEL denes

• Zasekogas Vljubeni
  • Slusni ja mojata Sudbina
  • Maleckata Nevesta
  • Ognovi na Ljubovta
  • Pod Senkata na Vrbite
  • Burni Vreminja
  • Ezel
7 bezveze serii na dnevno nivo sekoj bozji raboten den!!!!!

• Kaj Ana
  • Prezivean
  • Se za Ljubov
3 Srpski show-a - tuga programa
  • Zurnal
  • Backstage
  • Dnevnik

3 Vnatresni informativni emisii koi se edina dopirna tocka so novinarstvo
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KANAL5 uste po ocajno

OD 7:00-16:00
  • Junska Nok
  • Ocajni Domakinki
  • Ljubov i Odmazda
  • Sultanot
  • Imotot na Damata
REPRIZI !!!!!!

OD 16:00 - 24:00
  • Junska Nok
  • Ocajni Domakinki
  • Ljubov i Odmazda
  • Sultanot
  • Imotot na Damata
Novi Epizodi :P

Edina svoja programa
  • Vestite
  • Ekstra Eksluziv
  • Zdravo MAkedonijo

I sega sto ocekuvate poveke?
Ne mozam da se iznacudam na faktot deka dojde vreme koga edna TELMA i MTV mi nudat daaaaaaleku poraznovidna sodrzina za razlika od ovie 2 debilski televizii...
Pred nekoj den zemav Antena od 1999god. toa magazinot sto izlagase vo Dnevnik vesnikot i se zaprepastiv kolku dobra programa imase togas. Poimot Televizija i novinarstvo vo Makedonija izumre....

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Па ете, сам си пиша горе што е тоа легендарно што го направила А1. Во превод, не направила ништо легендарно, ама во се беше прва. Тоа е доволно за да биде запаметена меѓу гледачите. Башка што откако А1 замина во историјата, другите телевизии буквално станаа нејзин копи/паст, не прават никакви иновации, па макар и во облик на турски серии.

За Вестите, доволно говори фактот што Сител и Канал 5 воопшто не можат ни да припарат на рејтингот на А1 Вестите.
Наброените работи ги сместувам во графата - глупости. Ако иновација е носење турски серии или индиски серии боље да нема иновации. За вестите не сакам да коментирам, вестите на А1 од секогаш биле водени од тоа во какви односи беше осуденикот В. Рамковски со партијата на власт. Во зависност од тоа вестите беа проопозициони провладини и тн. сепак имаше неколку константи како на пример секогаш беа про-албански настроени, а често знаеа да одвалат и нешто што е против националните интереси на Македонија (не зборам за последната година туку од секогаш). Aко мислат овие што лапаа пари на рака a глумеа поштење, пак да кењаат за името, навијачите и слични срања нека им е со "среќа".

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Да се затвори и А2,ама прво да се избрише од лицето на земјата Шител.
Канал 5 и Алфа моментално најдобри телевизи во Мк.

Kajgana Shop

На врв Bottom