Nymphadora
Емоцинално незрело џубре
- Член од
- 2 февруари 2009
- Мислења
- 986
- Поени од реакции
- 1.672
Никако не можам да им го простам тоа со синхронизациите... и баш ради тоа сум хејтер како на а1 така и на а2
Повеќе од јасно е дека ни е потребна телевизија со асална телевизиска програма, без турски и индиски глупости, како и со информативна програма која ќе биде пред се објективна, а не субјективна и која ќе биде критички настроена кон државата, но со факти, а не со партиска пропаганда.Не гледам зошто некој би имал против, ако лично не го засега... Оh, wait!
kako mozes d kazes deka a1 bea najdobrite luge sto rabotat, drugite sto se starite vo sitel k5 alfa, necinea lugeto,koi rabotat po 12 godini,,sto se ovie od a1 bogovi gi napikaa po televiziite i gi izbrkaa od rabota lugeto koi se od samiot pocetok na televiziite,toa e politicka naredba od grujo da se zemat za da ne krevaat premnogu galama, a sto sega so starite rabotnici od tie televizii,inace na a1 programata bese podobra od drugite tv zatoa sto dodeka drugite odbivaa turski serii , kvizovi i ostanato a1 (velija se zimase) kakov saka neka e filmot ili serijata ili kvizot on ke dadese pari za toa ne stedeseКој остана од тимот на А1 , а да не отишол во останатите медиуми ?
Кога видов дека и тој што даваше временска прогноза , преминал од А1 во МТВ ... е реков конечно се наместија сите.
А1 ги имаше најдобрите, сите медиуми зедоа од нив, а сеуште имало и за А2.
Не очекувам да биде како порано.
А2 оди само на кабловска нели.
Велија си беше стар газда човек(стар волк) со одредени како да кажам пиљарски способности, купи-продај, трчи-лажи, дај ми го-на ти го... така да се изразам, ама телевизијата му беше топ имаше серии, филмови ............ ама тотално ја усра работата откако влезе во цврст пакт со Б.Ц. и со Љ.Б. !kako mozes d kazes deka a1 bea najdobrite luge sto rabotat, drugite sto se starite vo sitel k5 alfa, necinea lugeto,koi rabotat po 12 godini,,sto se ovie od a1 bogovi gi napikaa po televiziite i gi izbrkaa od rabota lugeto koi se od samiot pocetok na televiziite,toa e politicka naredba od grujo da se zemat za da ne krevaat premnogu galama, a sto sega so starite rabotnici od tie televizii,inace na a1 programata bese podobra od drugite tv zatoa sto dodeka drugite odbivaa turski serii , kvizovi i ostanato a1 (velija se zimase) kakov saka neka e filmot ili serijata ili kvizot on ke dadese pari za toa ne stedese
18.05.2012 - 16:03
Советот за радиодифузија и даде дополнителен рок од седум дена на сателитската телевизија А2 да ја усогласи програмата со форматот што е содржан во дозволата.
Последниот извршен мониторинг покажал дека овој радиодифузер отстапува од доделениот општ – претежно забавен програмски формат со што сериозно го повредува Законот за радиодифузната дејност, којшто предвидува одземање на дозволата.
- Мониторингот на СРД потврди дека над 90 отсто од програмата на ТВ А2 се музички спотови, а недостигаат програми, што исполнуваат образовна и информативна функција, велат од СРД.
За ова, Советот за радиодифузија ги информирал стечајниот управник на А2, Ацо Петров и управникот на телевизијата Тони Николовски.
СРД неколкупати досега по извршените редовни мониторинзи на програмскиот сервис на оваа телевизија во коишто беа забележани сериозни отстапувања и укажуваше на телевизијата на обврската за придржување до програмскиот формат од дозволата.
- Мониторингот на СРД потврди дека над 90 отсто од програмата на ТВ А2 се музички спотови, а недостигаат програми, што исполнуваат образовна и информативна функција, велат од СРД.
Пошто стојменов и ѕинго немаат пари Добро јас не знам што толку сте запнале со А1? Биле најдобри бла бла, тој мит се создаде пред да ги затворат. Иначе сите македонски телевизии беа и се - тиња. Најголемите глупости прозилегоа од А1 а Канал 5 и Сител да не останат пократки станаа копиранти на тие глупости, па ваљда затоа можеме да кажеме дека се можеби и поглупи од А1. Да се потсетиме, латино серии први на А1, синхронизирани турски серии прво на А1, некои добри серии од Америка со по катаљарда реклами(и не само таму туку насекаде реклами реклами по сто саати) помеѓу Лост на пример трае 40 минути на А1 беше саат ипол, прво реално шоу на А1 (за мене реално шоу (барем форматот кој го даваат на нашите телевизии) е нешто најдебилно што постои нека ме извинат љубителите на реални шоуа) и уште триста други глупости. Што е тоа легендарно што го направила А1 мене стварно не ми текнува...и кои се тие силни новинаришта или не знам што што ја одбележаа таа телевизија?i se ga sitel i kanal 5 pak im se tresat gakite i ke baraat da im se odzeme dozvolata zatoa sto poftorno ke se najdat na 2-3 mesto po gledanost i ke izgubat golem del od reklamite
Па ете, сам си пиша горе што е тоа легендарно што го направила А1. Во превод, не направила ништо легендарно, ама во се беше прва. Тоа е доволно за да биде запаметена меѓу гледачите. Башка што откако А1 замина во историјата, другите телевизии буквално станаа нејзин копи/паст, не прават никакви иновации, па макар и во облик на турски серии.Пошто стојменов и ѕинго немаат пари Добро јас не знам што толку сте запнале со А1? Биле најдобри бла бла, тој мит се создаде пред да ги затворат. Иначе сите македонски телевизии беа и се - тиња. Најголемите глупости прозилегоа од А1 а Канал 5 и Сител да не останат пократки станаа копиранти на тие глупости, па ваљда затоа можеме да кажеме дека се можеби и поглупи од А1. Да се потсетиме, латино серии први на А1, синхронизирани турски серии прво на А1, некои добри серии од Америка со по катаљарда реклами(и не само таму туку насекаде реклами реклами по сто саати) помеѓу Лост на пример трае 40 минути на А1 беше саат ипол, прво реално шоу на А1 (за мене реално шоу (барем форматот кој го даваат на нашите телевизии) е нешто најдебилно што постои нека ме извинат љубителите на реални шоуа) и уште триста други глупости. Што е тоа легендарно што го направила А1 мене стварно не ми текнува...и кои се тие силни новинаришта или не знам што што ја одбележаа таа телевизија?
Наброените работи ги сместувам во графата - глупости. Ако иновација е носење турски серии или индиски серии боље да нема иновации. За вестите не сакам да коментирам, вестите на А1 од секогаш биле водени од тоа во какви односи беше осуденикот В. Рамковски со партијата на власт. Во зависност од тоа вестите беа проопозициони провладини и тн. сепак имаше неколку константи како на пример секогаш беа про-албански настроени, а често знаеа да одвалат и нешто што е против националните интереси на Македонија (не зборам за последната година туку од секогаш). Aко мислат овие што лапаа пари на рака a глумеа поштење, пак да кењаат за името, навијачите и слични срања нека им е со "среќа".Па ете, сам си пиша горе што е тоа легендарно што го направила А1. Во превод, не направила ништо легендарно, ама во се беше прва. Тоа е доволно за да биде запаметена меѓу гледачите. Башка што откако А1 замина во историјата, другите телевизии буквално станаа нејзин копи/паст, не прават никакви иновации, па макар и во облик на турски серии.
За Вестите, доволно говори фактот што Сител и Канал 5 воопшто не можат ни да припарат на рејтингот на А1 Вестите.