А1 Македонија (VIP)

Член од
5 март 2011
Мислења
852
Поени од реакции
830
Исто и мене,пред 1 саат бев да видам да го земам овој лџ оптимус л3 и да го продолжам договорот бидејки ми истекува во сабота ама овој ми вика 500 ден претплатата и плус 390 за 1 гб нет и може да го земам за 0 ден...ако сакам без нет 2000 ден да доплатам аооо луди се овие бе и сега се мислам дали и да го продолжам договорот со нив плус шо закаснам за некој ден ми фактурираат плус 300 ден....апаши се овие Вип...ке одам кај Оне 24месеца постпејд...
јас бев вцера и се мислам да го земам овој lg let 3 без интернет со доплата од 2000 ден ама сакам да прашам дали има некој искуство со овој телефон и дали вреди да се земе

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
Не ти одговара пола месечна претплата :facepalm:

не дека не ми одговара, тотал пакетот на оне е 100пати поарен, оти тука плаќам 600 ден за 1000 мин кон вип и 130 мин кон другите мрежи, а во оне за 700 ден имам 1000 мин кон оне, 200 кон другите мрежи, 200 смс,ммс, 1 гига интернет.....

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
не дека не ми одговара, тотал пакетот на оне е 100пати поарен, оти тука плаќам 600 ден за 1000 мин кон вип и 130 мин кон другите мрежи, а во оне за 700 ден имам 1000 мин кон оне, 200 кон другите мрежи, 200 смс,ммс, 1 гига интернет.....
И кај ќе ги трошиш тие 1000 мин кон Оне? двајца без тројца се корисници од ОНЕ

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
И кај ќе ги трошиш тие 1000 мин кон Оне? двајца без тројца се корисници од ОНЕ
кај мене не е така, на сите 3 оператори имам луѓе со кој контактирам, така да... посекако и сега користам ВИП постпејд и ОНЕ припејд, вака обратно + многу повеќе бенефици

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
A izvini imas karticki na site 3 operatora? PA znaci stavas krediti/plakjas fakturi tripati mesecno? Totalno nelogicno!

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
јас бев вцера и се мислам да го земам овој lg let 3 без интернет со доплата од 2000 ден ама сакам да прашам дали има некој искуство со овој телефон и дали вреди да се земе
Лоша резолуција на екран, се останато е прилично добро, процесорот е добар не лагира ни во еден момент, тачот е одлично осетлив, камерата солидна а и изработката е компактна не е штура пластика. Мое мислење вреди за парите а и во ВИП нема да најдеш подобар за тие пари :)

Член од
26 февруари 2010
Мислења
19
Поени од реакции
5
Не ги разбирам хејтериве ама ич.

Кој оператор дава 1000 бесплатни минути кон своите корисници со 300 денари претплата, а тие 300 денари си ги трошиш за што сакаш? (пораки, разговори кон другите мрежи, интернет), па и уште асален телефон беспари сакате?

LG Optimus L3 чини 9000 денари во припејд, со претплата од 300 денари чини 2000 денари.

Ако 7000 денари не е попуст не знам што е.

Единствена замерка што ја имам кон ВИП е квалитетот на мрежата, се друго е океј.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ако 7000 денари не е попуст не знам што е.

Единствена замерка што ја имам кон ВИП е квалитетот на мрежата, се друго е океј.
Да можев уште еден лајк ќе ти ставев.
Освен квалитетот на мрежата и срањето GPRS интернет, ВИП имаат доста солидна понуда. За 800 денари 1000 минути кон сите оператори е одлична цена, за 500 имаш 1000 кон Вип и 200 кон сите други мрежи.

Во врска со плаќањето и дополнителен трошок. Точно дека они праќат пораки дека ќе ти наплатата 290 денари ако задоцниш, ама мене тоа никогаш не ми се случило. Еве туку што се вратив од ВИП и му платив на брат ми две сметки (март и април) и ми наплатија 2х590ден.

Околу она со интернетот. Додека бев таму, го гледав HTC One X. Не сакам да го земам, ама сакав да се информирам бидејќи ќе чекам да дојде Самсунг С3. Договорот можам да го продолжам најрано на 30 септември, па се надевам ќе стигне до тогаш или почеток на октомври. Моментално сум на пола претплата и имам L мислам (плаќам 590 + 390 интернет). HTC-то е отприлика малку поевтин од Самсунгот па прашав за цена. Значи можеш да го земеш на L со интернет од 1 гига за 20.999, или ако не сакаш интернет да земеш само претплата L (на пример) за 23.999. Не знаев дека може и така, па затоа и пишав за некој во иднина да не се интересира. Јас останувам на ВИП (и со голема надеж дека ќе пуштат 3G интернет), еднаш неделно да ми падне повик а да платам дупло поевтино од другарите на Т-Mobile не ми пречи. Ќе се јавам пак, и онака никогаш не сум искористил повеќе од 600-700 минути месечно.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
--- надополнето: 16 мај 2012 во 18:16 ---
Да можев уште еден лајк ќе ти ставев.
Освен квалитетот на мрежата и срањето GPRS интернет, ВИП имаат доста солидна понуда. За 800 денари 1000 минути кон сите оператори е одлична цена, за 500 имаш 1000 кон Вип и 200 кон сите други мрежи.

Во врска со плаќањето и дополнителен трошок. Точно дека они праќат пораки дека ќе ти наплатата 290 денари ако задоцниш, ама мене тоа никогаш не ми се случило. Еве туку што се вратив од ВИП и му платив на брат ми две сметки (март и април) и ми наплатија 2х590ден.

Околу она со интернетот. Додека бев таму, го гледав HTC One X. Не сакам да го земам, ама сакав да се информирам бидејќи ќе чекам да дојде Самсунг С3. Договорот можам да го продолжам најрано на 30 септември, па се надевам ќе стигне до тогаш или почеток на октомври. Моментално сум на пола претплата и имам L мислам (плаќам 590 + 390 интернет). HTC-то е отприлика малку поевтин од Самсунгот па прашав за цена. Значи можеш да го земеш на L со интернет од 1 гига за 20.999, или ако не сакаш интернет да земеш само претплата L (на пример) за 23.999. Не знаев дека може и така, па затоа и пишав за некој во иднина да не се интересира. Јас останувам на ВИП (и со голема надеж дека ќе пуштат 3G интернет), еднаш неделно да ми падне повик а да платам дупло поевтино од другарите на Т-Mobile не ми пречи. Ќе се јавам пак, и онака никогаш не сум искористил повеќе од 600-700 минути месечно.
Ми кажаа дека негде за месец дена ќе биде пуштено 3G то што го тестираа, и ќе си важи истата цена,ко сегашниот интернет:).Јас па ќе го зимам утре HTC Оne X,ми истекува договорот на бизнис,Desire S-от ќе го дадам на моиве.Башка ONE X доаѓа и со Beats слушалици,а не го даваат сегде со слушалки...

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438

Ми кажаа дека негде за месец дена ќе биде пуштено 3G то што го тестираа, и ќе си важи истата цена,ко сегашниот интернет:).Јас па ќе го зимам утре HTC Оne X,ми истекува договорот на бизнис,Desire S-от ќе го дадам на моиве.Башка ONE X доаѓа и со Beats слушалици,а не го даваат сегде со слушалки...
Супер штом е така. Мислам, луѓево веѓе користат 30-40 мегабитни LTE конекции, ние се радуваме на 3G, али јеби га. Боље тоа него ништо.

Член од
18 мај 2012
Мислења
129
Поени од реакции
24
Пред некој ден зедов Sony Ericsson Xperia Ray од VIP на претплата
но јас си ја сменав сим картицата од оне и сакав да си пуштам
интернет пошто имаат богами добра понуда 2гб за 149 ден. и ги направив сите сетинзи но никако неможи,појдов во салон во
ОНЕ да прашам и ми кажаа дека телефонот е кодиран и дека работи само на ВИП сим картица, но мене ме чуди како можи да се јавувам и да примам повици ако е кодиран а користам
ОНЕ сим картица ?::

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Znaci 2 godini postpaida, ostavaj po iljadarka mesecno nekogas i 2.000/3.000, doagja vreme za prodolzuvanje na dogovor-NIKAKVI BENEFICII, me tretiraat kako nov korisnik, jes da se ok, najeftini i sl, ama od princip ne ostanuvam kaj niv, idam na t-mobile ke si zemam najtop telefonce na rati i toa e toa
--- надополнето: 18 мај 2012 во 22:07 ---

Lesno im e na operatorive so tipce kako tebe sto frla za telefoni, od takvi kako tebe ziveat

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
некој да не знае за бизнис тарифите како иде дали врзуваш неколку броја во сметка и цената за телефоните ....

Kajgana Shop

На врв Bottom