А1 Македонија (VIP)

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Ako dadat 4.000 ili nad, subvencija ke ostanam so niv ako ne zivi zdravi, kaj drug!

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
За обновување на договор ти следуваат пари за нов телефон, или пак можеш да ги префрлиш во сметките што ти следат, јас за 600 ден претплата имав 4000 ден. субвенција.
ај објасни поубаво ако не ти е тешко ја за вакво нешто немам слушнато !

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Ако добро разбрав под субвенции мислите на попуст некој си за цена на телефон при обновување на договор. Тоа го има(ше) во тимобајл, со секое продолжување на договор имате некои бенефиции спрема оние што потпишуваат прв пат договор.
Нема такво нешто, единствено ако се префрлите на поскапа тарифа па да го земите за некоја иљадарка помалце телефонот.
А инаку ви следи телефон за без пари и дури и на најмалата тарифа, само колку би ве задоволил истиот тоа сами си знаете :)

Пак иста финта од vip, се сетија да му врзат 1 гига GPRS :noze: интернет пакет на речиси секој можен телефон во понудата. Порано тој 1 гига беше околу 400 денари, колку е сега знае некој?

Член од
26 февруари 2010
Мислења
19
Поени од реакции
5
Чисто информативно кон темава.

Иако на повеќето телефони има фина заграда (со ВИП СУРФ 1ГБ),

Тоа не значи дека сте обврзани да потпишете договор и за тарифата СУРФ 1ГБ, покрај вашиот постоечки договор.

Постојат и други цени на уредите за кои треба да се информирате во салоните на вип, или јавете се во контакт центарот.

На пример, јас сум заинтересиран да го земам LG Optimus L3, кој со ВИП СУРФ е бесплатен, а без ВИП СУРФ чини 2000 денари доплата со мојата тарифа.

Значи, телефоните можете да ги земете поефтино, но со ВИП СУРФ од 390 денари месечно, или со поголема доплата, но без обврска за потпишување ВИП СУРФ.

Знам дека е глупаво и не ми е јасно зошто тоа не е назначено на сајтот. Кој не верува, нека се информира на 1234, па ѕвезда за разговор со оператор.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Znaci nema logika tuka, te tretiraat kako nov korisnik.Treba da se ima subvencija pri prodolzuvanje na dogovor.Ali jebi ga ako im e takva politikata bye bye from me.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
Јас кога прашав за субвенции, ми рекоја дека имало време, договорот ми истекува октомври, ама сепак да си планирам колку би бил попустот ако воопшто има. и многу ме нервира дека за продолжување на договоорт во истата претплата и со истата промоција, пола месечна, 1 месец пред истек на договор можело да се продолжи, а 3 ако сакам да се префрлам на новите фри тарифи. глупост до глупост! зато во октомври си бегам на оне

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Јас кога прашав за субвенции, ми рекоја дека имало време, договорот ми истекува октомври, ама сепак да си планирам колку би бил попустот ако воопшто има. и многу ме нервира дека за продолжување на договоорт во истата претплата и со истата промоција, пола месечна, 1 месец пред истек на договор можело да се продолжи, а 3 ако сакам да се префрлам на новите фри тарифи. глупост до глупост! зато во октомври си бегам на оне
Не ти одговара пола месечна претплата :facepalm:

T

The Blob

Гостин
Зеде нов телефон ?
Зедов LG Optimus L3 со доплата од 2000 денари, на М тарифата (бесплатен е само ако земиш и плус тарифа од 390 денари за мобилен интернет). Претходно бев на тарифа L со пола претплата (плаќав 590 денари месечно). Значи исти курац испадна ко да сум нов претплатник и склучувам договор, немаше никакви попусти или бенефиции. Ама тоа е тоа, јебига...

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Зедов LG Optimus L3 со доплата од 2000 денари, на М тарифата (бесплатен е само ако земиш и плус тарифа од 390 денари за мобилен интернет). Претходно бев на тарифа L со пола претплата (плаќав 590 денари месечно). Значи исти курац испадна ко да сум нов претплатник и склучувам договор, немаше никакви попусти или бенефиции. Ама тоа е тоа, јебига...
Исто и мене,пред 1 саат бев да видам да го земам овој лџ оптимус л3 и да го продолжам договорот бидејки ми истекува во сабота ама овој ми вика 500 ден претплатата и плус 390 за 1 гб нет и може да го земам за 0 ден...ако сакам без нет 2000 ден да доплатам аооо луди се овие бе и сега се мислам дали и да го продолжам договорот со нив плус шо закаснам за некој ден ми фактурираат плус 300 ден....апаши се овие Вип...ке одам кај Оне 24месеца постпејд...

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
:eek:
Аууу :facepalm: бруки.... се измајмуниле и Виповци ММЕ
Последен пат коа бев да прашам кога најрано може да се продолжи договор ми рекоа 3 месеци пред истекот на истиот и не потенцираа тогаш за кои важи тоа а за кој не - од кај сеа ова им истекна :tapp:
Туку, има логика.... дојде период за продолжување на договори на нас што сме со пола месечна и одма не сечат... капак на се` па и ова со интернетов да неможеш да земеш саглам телефонче
Ќе размислам убаво и јас дали да продолжам договор - налет и бесплатни минути и ефтинилак.... почнуваат да ги минуваат границите

Kajgana Shop

На врв Bottom