А1 Македонија (VIP)

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Јас вчера бев во вип да го обновам договорот на плус 2 год. и го зедов lg-то l3 го зедов без интернет со доплата од 2000 ден. а да ви казам право за тиа пари тел. вреди со тиа опции што ги има, е сега незнам колку ке биде инаку здрав али што му даде господ Ч)
И сакам да прашам некој ако го има некој овој телефон дали знае некои "финти" на него и кои апликации ке ми бидат по потребни а да не се доплака за нив :)
Ништо не се доплаќа за ниедна апликација. Само гледај data traffic да ти биде исклучено пошто кога ќе ја видиш сметката ќе се изненадиш малце:icon_lol:

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Јас вчера бев во вип да го обновам договорот на плус 2 год. и го зедов lg-то l3 го зедов без интернет со доплата од 2000 ден. а да ви казам право за тиа пари тел. вреди со тиа опции што ги има, е сега незнам колку ке биде инаку здрав али што му даде господ Ч)
И сакам да прашам некој ако го има некој овој телефон дали знае некои "финти" на него и кои апликации ке ми бидат по потребни а да не се доплака за нив :)
si trebal kako mene da napustis, za da im bide jasno deka ako sakaat da im bides pak korisnik 2 god i da plakjas pretplati deka treba da ti dadat popust na tel ili nekoja beneficija.vaka ispagja pak mpo nivno oni da te shupchat

Член од
5 март 2011
Мислења
852
Поени од реакции
830
si trebal kako mene da napustis, za da im bide jasno deka ako sakaat da im bides pak korisnik 2 god i da plakjas pretplati deka treba da ti dadat popust na tel ili nekoja beneficija.vaka ispagja pak mpo nivno oni da te shupchat
da ama telefon od 9000 i na pretplata od 295 den besplatno kon cela vip mreza plus ovie 295 den mi se kon drugite mrezi batka mene da ti kazam ne mi se bas napusta a za telefonot pisav deka e super samo neznam kolku ke bide inaku zdrav sega za sega sum zadovolen (e sega toa jas sto pravam smetka +1000 den e moja greska pa i da me ukradat nesto ama mislam deka na internet smetkata pisuva i dosta od poveke detalno) sega za sega taka posle dve godini zdravje se nadevame deka site operatori ke gi spustat smetkite barem za 20% :)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Што точно значи 100 вклучени минути кон сите мрежи во пакетот VIP Free S? Дали значи буквално кон сите мрежи или сите минус VIP, а во VIP добивам само 1000 минути кон еден број?

Член од
20 јануари 2009
Мислења
656
Поени од реакции
539
Што точно значи 100 вклучени минути кон сите мрежи во пакетот VIP Free S? Дали значи буквално кон сите мрежи или сите минус VIP, а во VIP добивам само 1000 минути кон еден број?
значи 1000 мин кон само 1 број на вип, а кон сите оснатани, било на вип, било на т-моб,оне.... имаш 100 мин

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.004
Поени од реакции
12.627
Мене ме нервира што пораките не влегуваат во претплатата. Значи цела сметка ми оди на пораки буквално. :cautious:
И пошо во ниедна понуда не пишува дека се доплаќа интернет за Blackberry, некој со искуство да ми каже дали е вистина или е напишано некаде одстрана со некој невидлив фонт?

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Мене ме нервира што пораките не влегуваат во претплатата. Значи цела сметка ми оди на пораки буквално. :cautious:
И пошо во ниедна понуда не пишува дека се доплаќа интернет за Blackberry, некој со искуство да ми каже дали е вистина или е напишано некаде одстрана со некој невидлив фонт?
ako te razbrav a mozebi i ne....jas imav blackberry usluga....se plakja 690 den plus na pretplatata imas 1 giga internet email preku blackberry i toa e toa, vo sekoj slucaj posle 2 godini na krajot ne sum zadovolen, spor internet premnogu plakjash za toj internet i ne mi dadoa nikakva beneficija pa gi otkaciv

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.004
Поени од реакции
12.627
ako te razbrav a mozebi i ne....jas imav blackberry usluga....se plakja 690 den plus na pretplatata imas 1 giga internet email preku blackberry i toa e toa, vo sekoj slucaj posle 2 godini na krajot ne sum zadovolen, spor internet premnogu plakjash za toj internet i ne mi dadoa nikakva beneficija pa gi otkaciv
Добро зошо во ниедна брошура не е спомнато тоа?
Иначе тоа ми беше прашањето, дали се доплаќа за интернетот.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Zavisi kolky go koristis. Mend bi mi traele 3 Dena.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Blackberry без BIS услугата (интернет) е за нигде телефон, многу лимитиран телефон, повеќето апликации користат дата интернет од бб услугата.
Секако, како и во секој оператор, ако сакаш да земеш на претплата Blackberry телефон, мора да плаќаш интернет.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
значи 1000 мин кон само 1 број на вип, а кон сите оснатани, било на вип, било на т-моб,оне.... имаш 100 мин

Значи да ви појаснам околу 100 мин кон сите..
Прикажани се како 100 минути а всушност се 100 повици. или 100 повика од 2 секунди се 200 секунди или 3 ипол минути. Се тарифира минута па минута а не минута па секунда како што беше во старите претплати. Не се лажете да се префрлате на новите претплати зашто сметките ке ви рипнат за 30% и плус пораките се вон претплата. Новите претплати се најлоши откако постои вип оператор.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
656
Поени од реакции
539
Значи да ви појаснам околу 100 мин кон сите..
Прикажани се како 100 минути а всушност се 100 повици. или 100 повика од 2 секунди се 200 секунди или 3 ипол минути. Се тарифира минута па минута а не минута па секунда како што беше во старите претплати. Не се лажете да се префрлате на новите претплати зашто сметките ке ви рипнат за 30% и плус пораките се вон претплата. Новите претплати се најлоши откако постои вип оператор.
на вип најдобра понуда беше со пола месечна претплата, другото навака се е еби ветер! јас во октомври го раскинувам договорот

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Сакам да склучам постпејд договор со вип, поточно Vip free M пакетот и сакам да го земам LG optimus L3 без Vip Surf 1gb бидејки интернет на мобилен не ми треба, но гледам дека се доплаќа 2000 денари.
Дали постои можност да се отплаќа на рати односно со месечните сметки да си плаќам и рата за телефонот, да не плаќам 2000 во кеш?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Сакам да склучам постпејд договор со вип, поточно Vip free M пакетот и сакам да го земам LG optimus L3 без Vip Surf 1gb бидејки интернет на мобилен не ми треба, но гледам дека се доплаќа 2000 денари.
Дали постои можност да се отплаќа на рати односно со месечните сметки да си плаќам и рата за телефонот, да не плаќам 2000 во кеш?
Неможе на рати...а би било добро да може телефоните да се отплаќаат на рати.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Јас сум на пола месечна претплата и пред истек на договорот ми се јавуваа по два пати неделно да ме убедат како сум требал да го продолжам договорот и да се префрлам на новите претплати.
Старите претплати немале ова она.Работев во партнерски дилер на Вип и многу добро ми се јасни работите. За 295 ден претплата ми се сите на вип бесплатни и се користат тие пари за пораки или разговор со други мрежи така да сосема се доволни според моите потреби.
Менаџментот е добар на вип ама алчноста на Австријците е толку голема што не гледаат дека компанијата ја водат кон пропаст. Прикажуваат некои надувани бројки на корисници за да го залажуваат народот ама доволно е да го посетите фејсбук профилот на вип и ке ви стане јасно се.
катастрофа телефони,катастрофа мрежа,оние од грижа за корисници се тотално неупатени па како електронска секретарка повторуваат едно те исто на 5 различни прашања.
И уште многу многу маани и пропусти ама нема фајде да се тупи толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom