А1 Македонија (VIP)

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Вип се вистина многу поефтини ама мрежата им е катастрофа сите се жалат на тоа,кога ке ја средат мрежата е тогаш ке бидат број 1.
Јас имам како втор број од вип и последниве 2-3 дена 2-3 пати на сред разговор ми се прекина,падна мрежата,а не бев в планина... Дома бев,го прашувам другарчето што е работата тој вика дека често се случувало така во последно време

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Дечки, може ли на една сметка поише бројчиња да идат у тандем?
Или како им е регулирано на нив тоа?

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
Дечки, може ли на една сметка поише бројчиња да идат у тандем?
Или како им е регулирано на нив тоа?
немат тандеми или некој фамилијани пакети, а еден корисник можи да има два пост-пејд броја! то е то, а и шо ќе ти е тандем, кога кон цела вип мрежа е 0 ден

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
немат тандеми или некој фамилијани пакети, а еден корисник можи да има два пост-пејд броја! то е то, а и шо ќе ти е тандем, кога кон цела вип мрежа е 0 ден
Само поради тоа што ми требаат три бројчиња.
А и прашав вчера, ми кажаа дека еден корисник може да има два пост пејд броја а по три платени сметки може да поднесе барање за уште еден број.

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Нови постпејд понуди од ВИП:

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Овие не се нови, од есента се.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Аха сори не сум видел, ја намалиле претплатата на пакетот М од 599 на 499.

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Кај и да е ќе им текне дека треба и интернет пакет да вклучат во претплатата...
Од денес Vip Free S ја нема повеќе o_O така што незнам колку им е паметно да најефтина тарифа да е 500.
Деновиве неколку пати ги сменаа ценовниците баш пратев, и неколку телефони ги кренаа за 3-4 илјадарчиња... И иако бев спремен и до толку да кеширам за LG optimus 7 денес исчезна од понудата на телефони :( Сега дури и со XL пакет (1500 претплата :eek: ) нема (солиден) телефон испод 14-5 илјади, значи ептен си ги прецениле телефоните...

Кога ќе се земе се во предвид, мој заклучок е дека Vip си ја исполни целта да собери толку претплатници и сега полека полека ги крева цените.
Незнам за другите, ама мене воопшто не ме привлекуваат новите пакети, сеа ќе пиштат сите дека сум незадоволен и лаком и дека сакам муфте само...
Ама во суштина е така, цените одат горе, а добивам(е) многу малку, и на фејсбук профилот има само негативни коментари. Единствено не ми се јасни тие што се контрат со незадоволните, во принцип "доста ви е, само барате" ко небаре само за мене сакам да има подобри понуди, или пак од него ќе му земам :tapp:

Многу веројатно дека ќе биди чао Vip и од мене...

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.315
Кај и да е ќе им текне дека треба и интернет пакет да вклучат во претплатата...
Од денес Vip Free S ја нема повеќе o_O така што незнам колку им е паметно да најефтина тарифа да е 500.
Деновиве неколку пати ги сменаа ценовниците баш пратев, и неколку телефони ги кренаа за 3-4 илјадарчиња... И иако бев спремен и до толку да кеширам за LG optimus 7 денес исчезна од понудата на телефони :( Сега дури и со XL пакет (1500 претплата :eek: ) нема (солиден) телефон испод 14-5 илјади, значи ептен си ги прецениле телефоните...

Кога ќе се земе се во предвид, мој заклучок е дека Vip си ја исполни целта да собери толку претплатници и сега полека полека ги крева цените.
Незнам за другите, ама мене воопшто не ме привлекуваат новите пакети, сеа ќе пиштат сите дека сум незадоволен и лаком и дека сакам муфте само...
Ама во суштина е така, цените одат горе, а добивам(е) многу малку, и на фејсбук профилот има само негативни коментари. Единствено не ми се јасни тие што се контрат со незадоволните, во принцип "доста ви е, само барате" ко небаре само за мене сакам да има подобри понуди, или пак од него ќе му земам :tapp:

Многу веројатно дека ќе биди чао Vip и од мене...
Каде тоа гледаш дека ја нема С тарифата кога ја има?
Каде тоа гледаш дека цените идат нагоре кога све е исто?
Не ми ги мешај Телефоните тука сега со ова што го напишав погоре.
На која претплата си ти, штом си се приклучил на Вип, а сега незадоволен си?

Еве пример јас сум на пола претплата на 295ден. со вклучени 1000мин со сите Вип броеви ,разговори со други оператори имам, Смс и интернет све во претплатата, пошто штом еднаш си потпишал, значи засекогаш ке си ја имам оваа тарифа, и со задоволство ке потпишам нов 2 годишен договор.

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Тарифата S има 1.000 минути но само кон 1 вип број така? Сакам да се префрлам па да прашам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ќе им текне ли некогаш на овие торлациве да стават 3G мрежа?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Тарифата S има 1.000 минути но само кон 1 вип број така? Сакам да се префрлам па да прашам.
Да, 1000минути кон еден број, 100 минути кон сите мрежи.

Ќе им текне ли некогаш на овие торлациве да стават 3G мрежа?
3G мрежа не, дирекно на 4G, а кога ќе биде тоа никој не знае..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да, 1000минути кон еден број, 100 минути кон сите мрежи.

3G мрежа не, дирекно на 4G, а кога ќе биде тоа никој не знае..
Тие до сега не можеа една 3G мрежа да воведат, не па 4G.
4G ќе стават кгоа другиве ќе отидат на 5G, така некако.... не е само да понудиш евтини услуги...

Kajgana Shop

На врв Bottom