Апсолвентски екскурзии

b12

Член од
5 октомври 2011
Мислења
43
Поени од реакции
9
секој различно кажува за агенцииве и ние не знаеме со кои :D
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 00:15 ---
ај некој што бил нека каже со која агенција како е? :D

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
секој различно кажува за агенцииве и ние не знаеме со кои :D
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 00:15 ---
ај некој што бил нека каже со која агенција како е? :D
Не сум бил, али вака е:
Претходните две години беа Хисар и Колегиум заедно, оваа година се разделени. (Понудите им се скоро идентични)
Исто беа и Парадизо лани сами, но оваа година се Екипа (Парадизо, Нехар, Дипломатик)
За другите агенции не знам кои се и како е со нив.

Од тие што биле со Хисар и Колегиум немаа лоши зборови, за тие со Парадизо не знам, нека каже некој друг. Јас идам со Колегиум(Рапсоди) поради тоа што имаат искуство во оваа работа и се распостранети на балканов, во време на интернет можеш да провериш и по другите форуми, или еве ти пример за Лорет де Мар.

Со која агенција и да одите, убаво да си поминеме :)

• Ми се допаѓа
Reactions: b12
Член од
21 февруари 2013
Мислења
13
Поени од реакции
2
decki jas lani bev so colegium ( odnosno hisar colegium ) i da znaete deka se broj eden agencija . ovaa godina se odvoija , ali hisar e samo bleda kopija na colegium , imaat identicni ponudi da , ali toa e zaso deckiot od colegium i ja napraija cela programa a ovie gi sutnaa u dekemvri , demek sami kje si cepale . znaci ako se mislite megu ovie dve definitvno biraj te go colegium , prvo kje imate ekstra vodici , vtoro ako idete negde u maj toj datum kje se spoite so uste 25 avtobusi min od cel balkan ( poso neli colegium se del od rapsody group ) i nema da znaete koe ludile kje vi se desava , pogotovo u loret de mar i pogotovo na brodot . spremni se deckite u sekoj pogled i voopsto nema da zazalite , a za ekipa iskren da bidam , ocajni se , pozz
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 04:08 ---
mislam nemoj da mislite deka ako idete i u april deka nema da vi bide dobro , i togas kje bide so ostanati vrsnici i kolegi od balkanov samo u malce pomal broj , nie lani trgnavme na 13 ti maj ( medicina praven i uste nekoj ) znaci 3 avtobusa , a vo tek na patuvanjeto koa se spoivme so ostanati bevme 32 avtobusa , pa sea mozete samo da zamislite kako pominavme u loret i segde drugde :)

• Ми се допаѓа
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ние со Колегиум Рапсоди, ама на 7 април ептен рано

• Ми се допаѓа

b12

Член од
5 октомври 2011
Мислења
43
Поени од реакции
9
me bendisa odgovorot...sega problem demek bile avtobusite na collegium bidejki lani gi koristele od hisar hhhh
decki jas lani bev so colegium ( odnosno hisar colegium ) i da z
naete deka se broj eden agencija . ovaa godina se odvoija , ali hisar e samo bleda kopija na colegium , imaat identicni ponudi da , ali toa e zaso deckiot od colegium i ja napraija cela programa a ovie gi sutnaa u dekemvri , demek sami kje si cepale . znaci ako se mislite megu ovie dve definitvno biraj te go colegium , prvo kje imate ekstra vodici , vtoro ako idete negde u maj toj datum kje se spoite so uste 25 avtobusi min od cel balkan ( poso neli colegium se del od rapsody group ) i nema da znaete koe ludile kje vi se desava , pogotovo u loret de mar i pogotovo na brodot . spremni se deckite u sekoj pogled i voopsto nema da zazalite , a za ekipa iskren da bidam , ocajni se , pozz
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 04:08 ---
mislam nemoj da mislite deka ako idete i u april deka nema da vi bide dobro , i togas kje bide so ostanati vrsnici i kolegi od balkanov samo u malce pomal broj , nie lani trgnavme na 13 ti maj ( medicina praven i uste nekoj ) znaci 3 avtobusa , a vo tek na patuvanjeto koa se spoivme so ostanati bevme 32 avtobusa , pa sea mozete samo da zamislite kako pominavme u loret i segde drugde :)

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Ме чудите кога кажувате дека Дипломатик и Нехар повторно се споиле, бидејчи јас колку што знам беа доста лути едени на други. Јас бев пред 3 години со Дипломатик и лудница си поминав. Од забава до организација, чиста 10-ка. Значи водичите беа максимално подготвени, знаеа каде и како можеме да се протнеме (нели нормално балканска работа), што треба да видиме, каде да одиме, хотелите, апсолутно се. Немам никаква поплака. Е сега тоа беше 2010 год, сега не знам како е.
Слушам АС транс (мислам така се викаше агенцијата) имале некоја интересна понуда што отскокнувала од стандардниве, лани луѓе што беа со нив доста се фалеа, па разгледајте. Во секој случај ако ви се погоди друштвото, добра забава е загарантирана (y) блазесиви.:D

• Ми се допаѓа

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Да каже некој дали вреди да се извади ISIC картичка. Дали може да се добијат попусти, да се искористи некој попуст? Некој што бил на екскурзијата од минатите години да каже.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Некој со Парадизо да бил,искуство,впечатоци,задоволен ?

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Да каже некој дали вреди да се извади ISIC картичка. Дали може да се добијат попусти, да се искористи некој попуст? Некој што бил на екскурзијата од минатите години да каже.
Јас бев на екскурзија пред 2 години и имав ваква картичка. Испадна дека со неа заштедивме исто онолку колку што ја плативме. ЗНачи, мислам дека коштање 300 денари, епа ние заштедивме 300 денари. Значи во мојот случај испадна сосема сеедно дали ја имаш или не.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Ај тој што е биден да кажи минимум кеш колку треба,на кој места вреди да се оди,во смисла дека ако одиш да ги посетуваш сите места најмалце за карти ти требаат 300 евра.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ај тој што е биден да кажи минимум кеш колку треба,на кој места вреди да се оди,во смисла дека ако одиш да ги посетуваш сите места најмалце за карти ти требаат 300 евра.
Нормално дека е убаво да ги посетиш сите места кои се нудат. Прага, Барселона, Виена, Париз, Монако и Монте Карло, цела Италија, сите се must see. За 18 дена, 500 евра ти се таман - мислам на пари кои ти се џепарлак.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ако сакаш комотно да си поминиш без стегање, тогаш 700-800 евра носи си џепарлак. Нормално, не значи дека сите ќе ги спичкаш. Ко бевме ние на апсолвентска имаше многу од тие што носеа по 500 евра џепарлак и последните денови останаа без пари па мораа да се позајмуваат, шо и не е баш згодно ако самиот се најдиш во таква ситуација...

b12

Член од
5 октомври 2011
Мислења
43
Поени од реакции
9
jas bev godinava so as trans i podobro da ne odite so niv....vodicite se katastrofa

Kajgana Shop

На врв Bottom