Антисемитизам

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.244
Поени од реакции
7.605

Не е случајно што туку така баш сега бомбардирани сме со информации врска евреите, ама има разлика од нив и зионистите.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.389
Поени од реакции
25.793
Nekoj da napise zvor dva kolku e tocno ova?
Воглавно јас се согласувам со секого што мисли дека треба евреите да се геноцидираат до последен за да човештвово доживее некаков просперитет.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.743
Поени од реакции
4.796
Воглавно јас се согласувам со секого што мисли дека треба евреите да се геноцидираат до последен за да човештвово доживее некаков просперитет.
Имаше еден таков обид...од едно австриско чиче со „брчичи„...

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
Го заебаја комунистите маме им. Сега Европа плаче за чиче и зачудувачки ќе биде колку брзо и колку милиони ќе застанат зад него.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.405
Поени од реакции
5.117
И што се случи со “брчичи“ на чичото?
Во последно време се почесто се пуштат информации дека токму Евреи биле едни од поголемите спонзори на “чичето“, кој кого и зошто?

Нешто и Лавров говореше во таа насока кога не им одеше муабетот со Израел.
Автоматски споено мислење:

Го заебаја комунистите маме им. Сега Европа плаче за чиче и зачудувачки ќе биде колку брзо и колку милиони ќе застанат зад него.
Тие комунисти колку зло имаат напраено е навистина ...
Замисли дојдоа на власт и одма започнаа со проектот на ДЕКОЛОНИЗАЦИЈА ја деколонизираа Африка (за другите “злосторства не би еве има еден куп антикомунисти кои би можеле да припомогнат), а шо убо им беше на западниве демократи, имаа непресушен резервоар на робови и се шо им требаше.
Па само за тоа би требало комунистите да бидат прогласени за зло, нели ;)

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.389
Поени од реакции
25.793
Во последно време се почесто се пуштат информации дека токму Евреи биле едни од поголемите спонзори на “чичето“, кој кого и зошто?

A ќе видиш и позади комунистите биле ривалската екипа евреи на првава екипа евреи што го поддржувала чичето.
Како и да се свртиш гзот секогаш ти е позади и ебан ти е од евреи.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.007
Поени од реакции
29.925
Замисли дојдоа на власт и одма започнаа со проектот на ДЕКОЛОНИЗАЦИЈА ја деколонизираа Африка
Зошто автоматски колонизацијата е злобна, лоша?
И океј ја деколонизирале Африка, но што правиме со Јакутск, Сибир? Дагестан, Чеченија, Грузија, Сакалин итн итн.
Тоа се претпоставувам моменти кога колонизацијата е позитивна? Или грешам?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.405
Поени од реакции
5.117
Зошто автоматски колонизацијата е злобна, лоша?
Не бе како злобна, еве прашај било кој од Африка (не е само Африка ама таа е класичен пример за тој процес, инаку во тие процеси и Македонците успеале да создадат своја држава Македонија) ќе ти рече дека жалат за тие времиња коа биле робови, јас им верувам а ти :)

И океј ја деколонизирале Африка, но што правиме со Јакутск, Сибир? Дагестан, Чеченија, Грузија, Сакалин итн итн.
Си го можела да продолжиш, Украина, Белорусија итн итн итн, знаеш ли колку народи републики религии итн итн има во Руската Федерација?
Или не мора еве само кажи ни колку временски зони има?

Републики во Русија — Википедија.png

Тоа се претпоставувам моменти кога колонизацијата е позитивна? Или грешам?
Грешиш како по обичај!
Меѓу другото и документот на Коминтерната (која нели била во Фашингтон) со кој за прв пат во поновата историја се ПРИЗНАВА ПОСТОЕЊЕ на МАКЕДОНСКИ народ -Македонци е составен дел од тој процес на деколонизација.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.007
Поени од реакции
29.925
Не бе како злобна, еве прашај било кој од Африка (не е само Африка ама таа е класичен пример за тој процес, инаку во тие процеси и Македонците успеале да создадат своја држава Македонија) ќе ти рече дека жалат за тие времиња коа биле робови, јас им верувам а ти :)

Си го можела да продолжиш, Украина, Белорусија итн итн итн, знаеш ли колку народи републики религии итн итн има во Руската Федерација?
Или не мора еве само кажи ни колку временски зони има?

Прегледај го приврзокот 431496

Грешиш како по обичај!
Меѓу другото и документот на Коминтерната (која нели била во Фашингтон) со кој за прв пат во поновата историја се ПРИЗНАВА ПОСТОЕЊЕ на МАКЕДОНСКИ народ -Македонци е составен дел од тој процес на деколонизација.
Жалат како не, прашај ги афро американците зошто не се враќаат дома во Африка.
Едвај чекаат да се вратат од каде нивните сонародници по меѓуплеменски битки ги заробувале и ги продавале на цел свет.

Јас само прашав дали е добра колонизацијата, кога азиски народи не си го познаваат сопствениот јазик и писмо и имаат руски имиња.
Добро е што ми разјасни дека сум грешка, и дека таа колонизација е добра.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.405
Поени од реакции
5.117
Жалат како не, прашај ги афро американците зошто не се враќаат дома во Африка.
Сигурно го заборавиле патот, а можеби се надеваат дека повторно ќе дојдат среќните времиња па повторно да бидат робови.

Едвај чекаат са се вратат од каде нивните сонародници по меѓуплеменски битки ги заробувале и ги продавале на цел свет.
Аииии не сум знаел значи нивните сонародници им утеруеле демократија ови неписмени и заостанатине можеле тоа да го сварат па единствено што им преостанало е да станат робови.
Која година е укинато ропството во светилникот на слободата?

Јас само прашав дали е добра колонизацијата, кога азиски народи не си го познаваат сопствениот јазик и писмо и имаат руски имиња.
Добро е што ми разјасни дека сум грешка, и дека таа колонизација е добра.
Праша велиш, а прашањето е дали е чоколадаата слатка (y):sneaky:
Повторно изнесуваш свои произволни гледишта и после се жалиш дека не си била сериозно сватена.
Прво е извршена деколонизација во Советскиот Сојуз, подоцна истата е раширена низ Светот. Само прочитај што пишуваат монархистите во РФ и се че ти стане јасно.
И не импутирај, никаде не сум оправдувал колонизација особено не во денешен контекст.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.244
Поени од реакции
7.605
Абе еден обид, што да ти кажувам. Ти кога би сакал некого да уништиш, нели би го уништил на лице место, успат за себе да му собереш све што поседува, оти нема да му треба на небесата.
А чичето што сторил, колку пари и роба им дал...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.743
Поени од реакции
4.796

Постојат купишта муабети поврзани со чичето со „брчичите„, така да од денешно историско-временско растојание, дискутабилно е кој и што бил дотичниот лик. Битно е дека си ја одработил задачата-неуспешно.

Ако ги земеме скорешните искуства за начинот на кој се поставуваат национали „лидери„, јасно е дека чичето е буквално „инсталирано„ на власт, а злобниците (со право) велат дека нацизмот како идеилогија и како пракса, беше социолошки експреримент „во живо„, од кој може да се увиди границата на „трпење„ од страна на народот на кој му е инсталирана модерно-временска тоталитарна власт.

А ако земеме дека куп силни фирми од тие времиња се еврејска сопственост, сликата за чичето станува појасна...

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom