Анксиозност

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Во последно време имам голем проблем кој ми влијае на животот.Од смешни ситуации го вадам нај негативното да бидам по конкретен,многу често те секој месец да се загрижувам дали девојка ми ќе остане трудна што не сакам да се случи затоа што премногу сме млади на пример имаме односи со облека и после секој пат си го поставувам прашањето што ако се случи несаканото? Едуциран сум и имам прочитано се на било кого можам да му дадам советн но самиот не.Се плашам да не ме намести некој и да завршам во затвор невин.Цело време се сведува на прашањето што ако?Што ако сум еден од тие пример 0.0001% што им се случило нешто што е практички неможно но теоретски има 0.0001%..Ова се само мал дел примери кои ми прават проблем.Ве молам за помош доколку некој исто така некад размислувал како мене.И предложете ми некое стручно лице психијатар кој е добар и би ми помогнал.
Ne ti e potreben psihijatar, tebe ti e potreben poinakov nacin na razmislivanje. Vo tvojov slucaj ti e potrebno razmizluvanje sprotivno od toa sto go mislis koga si zagrizen.
Dokolku prodolzis so vakvo razmisluvanje vo periodot koj sleduva vo tvojot zivot ke imas zdrastveni problemi kako zgolemen krven pristisok, secevo zaboluvanje, seker i itn...
I ke ti se zgolemat grizite od tipot sto dokolku zenami me izneveruva, sto dokolku devojkami zatrudni od drug, sto dokolku koga ke odam na odmor nekoj mi stavi droga vo kuferot i da me uapsat na areodrom vo ovoj moment ne sakam da ti gi zgolemuvam grizite i da ti davam razni ideji.
Opasnosta e realna, a stravot 90% e zamislen.
Imalo covek koj mnogu se grizel i imal problemi i na postela pred umiranje svatil deka skoro site grizi i problemi vo negoviot zivot se odvivale vo negovata glava, i pogodi sto toj si zaminal od ovoj svet so ne izivean zivot i bez mnogu radost zatvoren od stravovite i grizite zivotot mu bil mracen.

Vo ovie vreminja za da zavisis nevin vo zatvor e mozno i na sekoj moze da mu se sluci imalo i primeri za toa niz istorijata. No ajde vaka da razgledame, dali imas loso drustvo koe bi te namestilo, dali odis i se dvizis na mesta kade sto ima zgolemena opasnost od kriminal i ubistva, dali devojkati e narko kriminalec i itn..
Pred sekoe mislenje na vakov nacin analiziraj gi rabotite a so samoto toa ke go svatis stravot dali e vistinski ili e zamislen. Mora da gi eliminiras losite misli preku analiza.

A za odnosite so devojkati so obleka koi gi imate, posto e veke ladno jasno e deka ne mozete goli da imate odnosi mozno e da zatrudni(y)
Od medicinski aspekt za odnosi preku obleka toa e samo ke go upotrebam zborot galenje iako ne znam kako go izveduvate toa no mozno e da ti nasteti na poloviot organ pri takvi trienja i da imas posledici, vo ovoj slucaj grizite treba da ti bidat nasoceni kon toa deka e mozno ti da se povredis. Ima razni nacini za siguren seks kako sto i ti samiot kaza deka si dobro zapoznaen pa razgovarajte so devojkati okolu toa.

Generalno stravot koj ti go imas od tipot: sto ako? Se dobiva najcesto od roditelite vo ranata vozrast, kako i od gledanjeto na razni filmovi od hollywood, osobeno od turskite serii za pocetok izbegnuvaj gi.
Eve denes zapocni so eliminacijata na stravot preku scenarijata koi si gi zamislil, edno po edno razraboti gi i ke gi vidis rezultatite.
Znaci opasnosta e realna a stravot e zamislen, dokolku plivas so ajkuli normalno e da se plasis, a dokolku se setas vo trgovski centar realno e da bides opusten i da uzivas.

Isto taka vnimavaj kakvi soveti davas, posto e mozno preku niv da go prefrlis stravot na drugi.

Последно уредено:
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Си се побркал, кај него се работи за (GAD) general anxiety disorder што опфаќа таков тип на негативни мисли и непотребни грижи во секојдневните ситуации.
За разлика од (OCD) obsessive compulsive disorder кај што повторуваш одредени ритуали со цел да не ти се "случи" нешто лошо.
Да, да, за првото GAD си во право, моја грешка. Но за второво... OCD е многу повеќе од ритуали. Можеби во една речница може да се сумира како што пиша но... Пример еден симптом на OCD е прекумерно миење на раце...И тоа миење раце со саати дур кожата не ти се исуши. Во случајот кај пациент се јавува страв од бактерии и автоматски тој иде во крајност (не фаќа кваки од врати пошто мисли дека се прљави, страв му е да пружи рака да се поздрави со било кој...).
Друг симптом е некотролирани морбидни/сексуални мисли (слики во главата за нанесување штета на сам себе или на некој друг близок пример)... Трет пример... Тотална несигурност и проверување на ситни детали по 100 пати (дали шпоретот е исклучен, дали вратата е заклучена итн)

Последно уредено:
Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Се плашиш и размислуваш за нешто шо можеби никогаш нема да се случи.

Sent from my 6036Y using Tapatalk
Види, технички можно е али во пракса е сајнс фикшн али кога се работи за самиот себе добивам чуство како со сигурност дека ќе се случи...[DOUBLEPOST=1448143905][/DOUBLEPOST]
Нема врска ова со ОСD, опсесивно компулсивно нарушување се ритуали кои ги повторуваш со цел да не ти се случи нешто.
Он има само опсесивни мисли, такви негативни мисли обично можеш да ги имаш ако си поизолиран, интровертен тип, занимавај се почесто со одредени активности, социјализирај се и со тек на време ќе исчезнат.
Ако избереш опција психијатар он ќе ти препорача таблети пошто за твојов случај нема бихевиористичка терапија, не може со разговор тие мисли да се тргнат освен со таблети кои го зголемуваат серотинот или пак другата опција ти е да ги промениш секојдневните активности.
Можам да кажам во право си подолг период немам некоја посебна дружба или забава некоја али тоа дека имам многу работа,работам на проекти и некако во последнп време монотон ми е животот.Како и да е фала ти за мислењето :)

Член од
23 март 2011
Мислења
1.168
Поени од реакции
1.051
Види, технички можно е али во пракса е сајнс фикшн али кога се работи за самиот себе добивам чуство како со сигурност дека ќе се случи...
Те разбирам, покрени си ја самодовербата, читај позитивни книги, филмови... Користете го повеќе,, големиот мозок, само така ке ти се смени животот. Набилдај го егото...

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Има врска со OCD. Постојат милион симптоми на OCD, и неговите се едни од симптомите. А инаку тоа е све поради покачена анксиозност. Во највеќе случаи кај нас се употребува CBT (cognitive behavior therapy) ама ти не си за ова најверојатно. Иначе добар психијатар е Зора Митиќ. Едноставно треба мозокот да си го окупираш со интелектуална активност и цело време да се зафатен со нешто, да ти е исполнето времето. Што други симптоми имаш?
Види поголемиот дел од времето си е све ок најчесто навечер пред спиење ми се окупира мозокот или незнам после некоја постапка ми доаѓаат мисли дека можеби била грешка и би посакал да се повратам наназад и да ја повлечам...Во суштина таа постапка не е страшна сама по себе али ете психолошки ме исцрпува и сум свесен за тоа.[DOUBLEPOST=1448144861][/DOUBLEPOST]
:) Abe deca koga gi citam vasite smesni anxiozi momentalno izleguvam od depresijata koja e rezultat so sum se rodil i ziveam na pogresna planeta i u pogresen Univerzum :)
Neli razbirate deka panikite so gi dobivate se od nesto so pravite i ste pravele podolgo vreme pod pritisok, kako na pr: da se bide so "pouspesen" na skolo, fak. Ucete/pravete nesto so ustvari i ne go sakate, ama go pravete zatoa so taka nalaga opstestvoto, a momentalno ne gledate druga opcija i ajde se fakjate za "daj sto das"!
Zastanite malce! STOP! Pusti slobodno neka pomine nekoe vreme vo opustenost, bez razlika dali toa ke znaci povtoruvanje na skolska godina ili kvadrat. Golema rabota ako poftoruvate ili ako propustete edna godina.
Preispitajte se sebe najiskreno sto bi sakale da bidete vo zivotot!
Ucete go toa so vi se svigja, pravite go toa so sakate od srce da go pravite. Ne go pravite toa so go nudi se nudi bez razlika so mozebi e edistvenata moznost vo momentot. Ziveeme vo vreme koga sme neprekidno bombardirani so sugestii sto treba da pravime, kako da pravime eden kup sranja koi ednostavno ni go preopteretuvaat umot i emociite. Koga pravite nesto pod prinuda, togas ste pod pritisok konstatno i toa bez da znaete , za zal. Nekoi vikat: Se si bese dobro i lagano, skroz odlicen celo vreme, super odnosi so roditelite doma , vrabotuvanje i odednas BUM, anksioznost - napadi na panika navodno bez nikakvi pricini.
Ocite vi bile zatvoreni za pricinite, ste stavale glava u pesok celo vreme, se u ime na "uspesnosta" vo obrazovanieto i karierata i kulturniot status i doma i nadvor. Najnormalno e i potpuno e vo red da ne se slozuvate za nekoi raboti i doma so najbliskite i nadvor so drugite. Ne sme roboti for Gods sakes pa site da ziveeme kako programirani, kako borgovi.
Sekoj e edistven, unikaten i razlicen i treba da si ja sledi svojata licna priroda. Najprvin da ja zapoznae i da ja sledi. Koga fo prasale Mahatma Gandi "Zosto vo Indija imate tolku mnogu Bogovi" toj rekol:
"Zamislete gradina vo koja ima samo edno cveke, kakva ke bide taa? A zamislete gradina vo koja ima mngu razlicni cvekinja, i ruzi i ljubicici, i karanfili i trenbdafili, placi, zolti, crveni, zeleni ... taa raznolikost ja pravi gradinata ubava"
Ова може ти е во ред али не ме опишува мене јас баш напротив те поддржувам и истото го тврдам дека не треба да играме според правилата на општеството.На пример у суштина јас од секогаш сум бил амбициозен сум преземал секакви ризици што некој не би му текнало,исто така уште п
од многу мал не сакам да бидам под контрола не сакам да го учам тоа што ми го налагаат не сакам некој да биде над мене ,пример не сакам да работам у фирма за некого и мојот труд и вредност да биде успех за шефот или пак од стално сум викал зошто он да вози ферари јас не? Сакам да ти кажам дека е во ред сето тоа што ти го збориш али не за мене.Живееме во држава каде што почнаа одамна да се губат вредности и одговорности не верувам во ништо,во доктори во суд во образование буквално ништо.Како и да е ова е у кратки црти да седнеме да збориме два дена ќе бидат малце :)[DOUBLEPOST=1448145355][/DOUBLEPOST]
Ne ti e potreben psihijatar, tebe ti e potreben poinakov nacin na razmislivanje. Vo tvojov slucaj ti e potrebno razmizluvanje sprotivno od toa sto go mislis koga si zagrizen.
Dokolku prodolzis so vakvo razmisluvanje vo periodot koj sleduva vo tvojot zivot ke imas zdrastveni problemi kako zgolemen krven pristisok, secevo zaboluvanje, seker i itn...
I ke ti se zgolemat grizite od tipot sto dokolku zenami me izneveruva, sto dokolku devojkami zatrudni od drug, sto dokolku koga ke odam na odmor nekoj mi stavi droga vo kuferot i da me uapsat na areodrom vo ovoj moment ne sakam da ti gi zgolemuvam grizite i da ti davam razni ideji.
Opasnosta e realna, a stravot 90% e zamislen.
Imalo covek koj mnogu se grizel i imal problemi i na postela pred umiranje svatil deka skoro site grizi i problemi vo negoviot zivot se odvivale vo negovata glava, i pogodi sto toj si zaminal od ovoj svet so ne izivean zivot i bez mnogu radost zatvoren od stravovite i grizite zivotot mu bil mracen.

Vo ovie vreminja za da zavisis nevin vo zatvor e mozno i na sekoj moze da mu se sluci imalo i primeri za toa niz istorijata. No ajde vaka da razgledame, dali imas loso drustvo koe bi te namestilo, dali odis i se dvizis na mesta kade sto ima zgolemena opasnost od kriminal i ubistva, dali devojkati e narko kriminalec i itn..
Pred sekoe mislenje na vakov nacin analiziraj gi rabotite a so samoto toa ke go svatis stravot dali e vistinski ili e zamislen. Mora da gi eliminiras losite misli preku analiza.

A za odnosite so devojkati so obleka koi gi imate, posto e veke ladno jasno e deka ne mozete goli da imate odnosi mozno e da zatrudni(y)
Od medicinski aspekt za odnosi preku obleka toa e samo ke go upotrebam zborot galenje iako ne znam kako go izveduvate toa no mozno e da ti nasteti na poloviot organ pri takvi trienja i da imas posledici, vo ovoj slucaj grizite treba da ti bidat nasoceni kon toa deka e mozno ti da se povredis. Ima razni nacini za siguren seks kako sto i ti samiot kaza deka si dobro zapoznaen pa razgovarajte so devojkati okolu toa.

Generalno stravot koj ti go imas od tipot: sto ako? Se dobiva najcesto od roditelite vo ranata vozrast, kako i od gledanjeto na razni filmovi od hollywood, osobeno od turskite serii za pocetok izbegnuvaj gi.
Eve denes zapocni so eliminacijata na stravot preku scenarijata koi si gi zamislil, edno po edno razraboti gi i ke gi vidis rezultatite.
Znaci opasnosta e realna a stravot e zamislen, dokolku plivas so ajkuli normalno e da se plasis, a dokolku se setas vo trgovski centar realno e da bides opusten i da uzivas.

Isto taka vnimavaj kakvi soveti davas, posto e mozno preku niv da go prefrlis stravot na drugi.
Све е точно и у ред баш напротив кога давам совет ги охрабрувам другите,е сеа во последно време имам конфликтни мислења меѓу теорија и пракса ...Сеа буквално се на светот е можно секоја работа има одреден процент на можност пример збориме не ме фаќај за збор читам нс нет викаат можноста да направиш фатална сообраќакла е да речеме пример 1% и сегс нормално тоа не ме спречува да возам нели башка тоа е технички зборувано али во позадина има и други работи што играат улога не се случува туку така спонтано од ништо...Али коа ке ме нападне таква мисла...Што ако ја сум во тие 1%[DOUBLEPOST=1448145746][/DOUBLEPOST]
Да, да, за првото GAD си во право, моја грешка. Но за второво... OCD е многу повеќе од ритуали. Можеби во една речница може да се сумира како што пиша но... Пример еден симптом на OCD е прекумерно миење на раце...И тоа миење раце со саати дур кожата не ти се исуши. Во случајот кај пациент се јавува страв од бактерии и автоматски тој иде во крајност (не фаќа кваки од врати пошто мисли дека се прљави, страв му е да пружи рака да се поздрави со било кој...).
Друг симптом е некотролирани морбидни/сексуални мисли (слики во главата за нанесување штета на сам себе или на некој друг близок пример)... Трет пример... Тотална несигурност и проверување на ситни детали по 100 пати (дали шпоретот е исклучен, дали вратата е заклучена итн)
Нене па и ти да не забегуеме сеа :) ја да ти кажам последниве 5 6 месеци така се чуствувам и сакам да се вратам оној претходниот каде што буквално ме болеше џоле за вакви работи

Последно уредено:
Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Све е точно и у ред баш напротив кога давам совет ги охрабрувам другите,е сеа во последно време имам конфликтни мислења меѓу теорија и пракса ...Сеа буквално се на светот е можно секоја работа има одреден процент на можност пример збориме не ме фаќај за збор читам нс нет викаат можноста да направиш фатална сообраќакла е да речеме пример 1% и сегс нормално тоа не ме спречува да возам нели башка тоа е технички зборувано али во позадина има и други работи што играат улога не се случува туку така спонтано од ништо...Али коа ке ме нападне таква мисла...Што ако ја сум во тие 1%[DOUBLEPOST=1448145746][/DOUBLEPOST]
Mala linija gi deli pretpazlivosta i stravot, i jas koga vozam vnimavam da ne napravam sobrakaen prekrsok ili kaj ja parkiram kolata dali e siguren parkingot itn... toa se normalni raboti, no bez razlika kolku i da vnimavame se slucuvaat nesreki.
Patem nema nisto slucajno edna mala greska vodi kon druga i za site nesreki ima pricina, toa e del od nasite zivoti.

Mozebi si steknal takva navika poradi rabotata ili studiranjeto, obicno da gi proveris rabotite koi si gi srabotil po nekolku pati pa potoa si prebaruval poveke informacii za toa sto si go rabotel dali e dobro itn ... i ti preminalo vo navika da baras informacii za rabotite so koi se sretnuvas preku denot i tie ti vlijaat, sakas da imas kontrola kolku mozes so cel da gi namalis stetite ili pak da mines kolku mozes posigurno, toa ne e mozno mesto toa pronajdi hobi koe po zavrsuvanjeto na obvrskite ke mozes da mu se posvetis.

Последно уредено:
Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Види, технички можно е али во пракса е сајнс фикшн али кога се работи за самиот себе добивам чуство како со сигурност дека ќе се случи...[DOUBLEPOST=1448143905][/DOUBLEPOST]

Можам да кажам во право си подолг период немам некоја посебна дружба или забава некоја али тоа дека имам многу работа,работам на проекти и некако во последнп време монотон ми е животот.Како и да е фала ти за мислењето :)
Pocni joga da vezbas. Za kratko vreme, za nekolku nedeli ke nauces da se opustas fizicki i psihomentalno, ke se zaprepastes pozitivno kakov efekt imaat vezbite za disenje.
Vo takva vistinski smirena sostojba na umot koga ke si kazes nekoja sugestija, afirmacija togas ke ima efekt na promena na mislosvniot proces. Za nekolku meseci ako vezbas sekojdnevno sigurno ke se oslobodes od panikite, ke ti bide i cudno posle toa kako da si bil vo kosmar. Ako imas joga kurs vo tvojot grad kaj so zivees obavezno pocni. Najtoplo ti preporacuvam , i taka niso ne te kosta, samo po eden cas dnevno. Odi si ako sakas i na psihijatar, ama nisto nema da ti pomogne u sustina. Vistinska pomos koa nekoj ke ne nauci kako da uspotaves SAMO-KONTROLA.
"Daj mu na covek riba si mu pomognal za eden den. Nauci go da lovi si mu pomognal za cel zivot"

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Баш ме интересира дали кога пример некој ќе добие паничен напад како резултат на анксиозност, може да се онесвести или ред др работи кој ги чуствуваме. Како што јас успеав сегде да прочитам, анксиозноста и паничните напади се само симулација.
Прашањето ми е дали сепак може нешто да се деси ?

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Јас колку што имам читано литература, неможе ништо да ти се деси.

Баш ме интересира дали кога пример некој ќе добие паничен напад како резултат на анксиозност, може да се онесвести или ред др работи кој ги чуствуваме. Како што јас успеав сегде да прочитам, анксиозноста и паничните напади се само симулација.
Прашањето ми е дали сепак може нешто да се деси ?

Член од
1 декември 2015
Мислења
6
Поени од реакции
3
Здраво дечки, нова сум на форумов. Од анксизоноста патам подолг период, свесна сум што ми се случува ама понекогаш се преплашувам бидејќи ми се јавуваат некои несакани мисли, мисли кои се наметнатни, кои не се дел од мене. Тотално спротивно од тоа што сум како личност. Паничните напади ги поминав одамна, од овие опсесивни мисли не можам да се тргнам. Ми се зачестија секојдневно, а пропратени ми се со јако срцебиење и заматен вид, поради покачениот адреналин најверојатно. Друг проблем ми се деперсонализациите. Имам моменти кога се чувствувам како да не сум присутна физички. Единствен начин да се чувствувам подобро ми е дружењето, но кога треба пак да се вратам дома катастрофа сум. Некој со слично искуство?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Здраво дечки, нова сум на форумов. Од анксизоноста патам подолг период, свесна сум што ми се случува ама понекогаш се преплашувам бидејќи ми се јавуваат некои несакани мисли, мисли кои се наметнатни, кои не се дел од мене. Тотално спротивно од тоа што сум како личност. Паничните напади ги поминав одамна, од овие опсесивни мисли не можам да се тргнам. Ми се зачестија секојдневно, а пропратени ми се со јако срцебиење и заматен вид, поради покачениот адреналин најверојатно. Друг проблем ми се деперсонализациите. Имам моменти кога се чувствувам како да не сум присутна физички. Единствен начин да се чувствувам подобро ми е дружењето, но кога треба пак да се вратам дома катастрофа сум. Некој со слично искуство?
Jas se izboriv so toj problem.Golema borba e,zatoa so se boris so samiot sebe.Ke mora sto poveke aktivnosti i celi da si postavis vo zivotot i da se nasocis kon niv.Izvorot na ovje avtodestruktivni misli stvarno ne mi e jasen ama jas gi pobediv bez poseta na psiholog i koristenje na apcinja.Pozdrav i samo hrabro ,sigurno ke uspees da go nadminis problemot!(y):)

JohnnyBCool

Disco Casualty
Член од
12 септември 2010
Мислења
60
Поени од реакции
43
Сг се реактивирам после много време зашто избриша фејсбук, за мои проблеми можда ќе пишу по нешто покасно, само едно да ви кажу, кд е психа у прашање, психолози и апчиња НИКАД! Све што ќе ти каже психолог може и сам да си га кажеш или некој близак да ти га каже, а апчиња ништо нема да помогнев освен да утупив осеќаи, да те направив зомби. Мое мислење е тој :)

Член од
1 декември 2015
Мислења
6
Поени од реакции
3
Сг се реактивирам после много време зашто избриша фејсбук, за мои проблеми можда ќе пишу по нешто покасно, само едно да ви кажу, кд е психа у прашање, психолози и апчиња НИКАД! Све што ќе ти каже психолог може и сам да си га кажеш или некој близак да ти га каже, а апчиња ништо нема да помогнев освен да утупив осеќаи, да те направив зомби. Мое мислење е тој :)
Океј тоа е твое мислење но јас не се согласувам со тебе. Психологот има завршено обуки и едукации и што уште не и сметам дека е компетентен во својата работа, од лично искуство, тој муабет од блиските и другарките не сум можела да го добијам од проста причина што тие го немаат тоа знаење. Другарките и блиските можат да те поддржат и на некој начин да ти ја подобрат моменталната состојба, ама психологот со своите техники те наведува онака баш да почнеш порационално да мислиш и на еден начин само ти помага полесно да го надминеш проблемот.Баш би го сега посетила мојот психотерапевт, но за жал не сум во можност. Што се однесува до анксиолитици да и јас сум против, ама некогаш кога ептеен сум вознемирена итекако ме вадат од тој филм, не гледам секогаш да ги пијам туку во ситуации во кои мојата паника ескалира.

JohnnyBCool

Disco Casualty
Член од
12 септември 2010
Мислења
60
Поени од реакции
43
Океј тоа е твое мислење но јас не се согласувам со тебе. Психологот има завршено обуки и едукации и што уште не и сметам дека е компетентен во својата работа, од лично искуство, тој муабет од блиските и другарките не сум можела да го добијам од проста причина што тие го немаат тоа знаење. Другарките и блиските можат да те поддржат и на некој начин да ти ја подобрат моменталната состојба, ама психологот со своите техники те наведува онака баш да почнеш порационално да мислиш и на еден начин само ти помага полесно да го надминеш проблемот.Баш би го сега посетила мојот психотерапевт, но за жал не сум во можност. Што се однесува до анксиолитици да и јас сум против, ама некогаш кога ептеен сум вознемирена итекако ме вадат од тој филм, не гледам секогаш да ги пијам туку во ситуации во кои мојата паника ескалира.
Ќе пишују сг малко на македонски за боље разбирање. Мислам дека трајно решение без разговор сам со себе и расчистување на некои работи нема. Психолог ќе ти помогне можеби, да, на некое време, но едноставно психата е нешто што се лекува само ако си поработиш сама со себе, не е воопшто лесно, но пробај да го најдеш проблемот таму каде што навистина лежи, погледни во себе. The hard way, јебига, ама тоа ти е најдобриот начин. Барај го изворот на тие мисли, не се откажувај, ќе ти треба време, можеби и многу време но верувај дека со упорност ќе има и резултати. Не бегај од мислите, соочи се со нив и немој да се чувствуваш одговорна пред никој друг освен себе, бидејќи најдобриот другар што го имаш си ти, самата на себе. Ти посакувам се најдобро. :)

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Значи откривањето дека се работи за анксиозност беше најубавата работа што ми се случи во целиот проблем. Ми се случиваа панични напади, имав страшна вртоглавица, гушење и ред други гнасни и непријатни ствари. Помош не побарав од никого па решив сам да се запознаам со ситуацијава. По извесен период открив дека се работи за анксиозност и тоа искрено ме усреќи. Сватив дека се е само илузија и уствари се е во ред со мене. Сватив дека нема да се онесвестам дека нема да голтнам јазик, тука сум не умирам. И посакав да се борам па да видиме кој е појак. Кога осеќам дека ме совладува одма возвраќам, сега ми е зацртано дека ми треба акција и сакам да успеам. Па за среќа успевам.
Поздрав браќа и сестри по мозок ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom