Анксиозност

Член од
1 февруари 2016
Мислења
1
Поени од реакции
1
Dali nekoj zane da mi pomogne koga deteto koe e Ankciozno i ja izgubilo samodoverbata kaj roditelite kako da se pristapi do deteto za da pocne da odi na lekar psihijatar za da moze da gi nadmine problemite dokolku nekoj znae ve zamoluvam da mi kazete !!!

S

SpaceTraveler

Гостин
Dali nekoj zane da mi pomogne koga deteto koe e Ankciozno i ja izgubilo samodoverbata kaj roditelite kako da se pristapi do deteto za da pocne da odi na lekar psihijatar za da moze da gi nadmine problemite dokolku nekoj znae ve zamoluvam da mi kazete !!!
Довербата кај родителите децата во пубертет посебно ако се под притисок на паничен напад или анскиозност нормално е да се изгуби. И мене ми се има случено истото. Затоа моја идеја е некое другарче да проба да го убеди низ муабет да му укаже и покаже колку родителите го сакаат своето дете и дека освен на нив на никој друг не треба да верува. Друга идеја не ми паѓа на памет...[DOUBLEPOST=1454369087][/DOUBLEPOST]Драги пријатели, јас ја имам надминато анксиозноста и паничните напади, но поради една траума некогаш паничните напади ми се враќаат, многу ретко но кога ќе помислам на таа траума ме фаќа ужасно чувство и болка во нервите и стомакот и ме тера на бес. Секако дека добро го контролирам ова и навидум изгледа дека се е океј, но внатре чувствувам дека се распаѓам... не земам никаква терапија веќе неколку години. Ве молам за совет, макар и научна фантастика нека е...

Дали е ова анксиозност или пост трауматски стрес?

Член од
2 февруари 2016
Мислења
1
Поени од реакции
3
Ја сум анксиозна.

Ја да богами. :icon_lol:
Моите не го сматраат ова за нешо битно.
Не знам као се справуете, али ја на моменти одлепуем тоталка.
И моите не го гледаат како нешто битно односно опасно па и јас понекогаш одлепуем и си воздивнувам...Брз живот, работа, сметки, проблеми... нус ефект на модерното време е анксиозноста :) .

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.606
Анксиозност - обид по секоја цена да го задржиш здравиот разум во психички нестабилна и агресивна околина.

Интересно видео за свесноста за злоупотребата на децата во дисфункционални семејства/ општества.
Детето носи „маска“ за да ги сокрие неговите „лузни.“
После секој поминат ден изложено на агресија и осаменост тоа е се повеќе „скршено.“

S

SpaceTraveler

Гостин
Нека се дешава што сака... сеа се ставам на строга самодисциплина ништо нема да ми биде! Само тоа е лекот!

КАФЕИН - Го зголемува нивото на допамин и серотенин и може да предизвика депресија подоцна или појака анксиозност. Кафе веќе НЕ братче! :D

Член од
20 декември 2015
Мислења
122
Поени од реакции
40
Симптоми: кочење на лева рака, забрзан пулс, забрзано чукање на срце, стегање во гради, страв, мрачни мисли, главоболки, пецкање во глава, гумени нозе и сл. Ова не е ништо страшно туку запомтите дека нервите реагираат како автосугестија на телото.
Не сте сами!
temava ja otvoriv ko na zafrkancija ama od navedenive simptomi imam povremeni kocenja bolki i otrpnuvanja na levata raka,redovno imam steganje vo gradite,epren retko mracni misli,i povremeni jaki glavobolki.nisto ko taka.izgleda si ja fativ bolesta.care baram vo pozitivni misli ama sega uste povekje ke go pravam toa

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
temava ja otvoriv ko na zafrkancija ama od navedenive simptomi imam povremeni kocenja bolki i otrpnuvanja na levata raka,redovno imam steganje vo gradite,epren retko mracni misli,i povremeni jaki glavobolki.nisto ko taka.izgleda si ja fativ bolesta.care baram vo pozitivni misli ama sega uste povekje ke go pravam toa
Ако продолжиш да мислиш, уште повеќе симптоми ќе ти се појават!
Поука - престани да мислиш

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.930
Поени од реакции
25.363
Ако продолжиш да мислиш, уште повеќе симптоми ќе ти се појават!
Поука - престани да мислиш
Или подобро - насочи ги мислите кон нешто продуктивно. :)
Кога веќе ќе се појави оваква состојба, целта е тренинг на анксиозниот мозок, кој иначе е навикнат да се грижи, да ги пренасочува мислите кон нешто позитивно. Ова не значи дека треба да замижиме пред реалноста, туку да научиме да ги гледаме работите од поинаков агол.[DOUBLEPOST=1454858822][/DOUBLEPOST]Бесплатно предавање: Анксиозност и панични напади

Последно уредено:
Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Прво и соновно, за Анксиозност, како состојба на психичко растројство, е потребна дијагноза од психијатар/психолог. Да е некој Анксиозен, и да постои дијагноза Анксиозност се две различни работи и не треба да се поистоветуваат. Во ваков случај, доколку детето несака да оди на психијатар, родителот може да отиде и да се исконсултира со психијатарот/психологот и за начинот на пристап кон детето, како и за се друго во врска со проблемот.

Член од
24 јуни 2015
Мислења
12
Поени од реакции
1
Некој со искуство опаѓање на коса поради анксиозноста и после победувањето да ја поврати косата мене ми кажаа дека од стрес има повеке шанси да се поврати растот на косата и дај некој ако користе нешто стварно ДОБРО ЕФЕКТИВНО нека каже !!! ? ...........

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Некој со искуство опаѓање на коса поради анксиозноста и после победувањето да ја поврати косата мене ми кажаа дека од стрес има повеке шанси да се поврати растот на косата и дај некој ако користе нешто стварно ДОБРО ЕФЕКТИВНО нека каже !!! ? ...........
За ова ќе си одиш на дерматолог. Опаѓање на коса - Алопеција може да биде различно, да опаѓа на едно место или на неколку места на мали површини, да опаѓа целосно, на темето и сл. и според тоа зависи третманот и терапијата. Позз.

Kajgana Shop

На врв Bottom