Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

  • СДСМ

    Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

    Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

    Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

    Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

    Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

    Гласови: 23 9,7%

  • Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.291
Поени од реакции
45.797
“ Злото се заканува'' се малку тешки зборови. Штета што злото не е право зло, па ќе го остави да дише воздух после сево ова. Да е право зло, он и цела екипа околу него ќе бидат претворени во ѓубриво.
 
Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.628
Поени од реакции
10.291
Овие куртониве ќе умрат за леб ако падне СДС. Освен јадење гомна и замижување на сите проблеми, ништо друго не знаат. Нема веќе хорорари и перење странски пари, јасно им е. И ако им е. Нек потат гзот да сработат нешто, да осетат како му е на обичен граѓанин. Лиглиња.
Нема да умрат, ич да не ги мислиш!
Ене ги дпСмне-офцине уште од на Грујо времето набутани по тројца на биро, к*р ги болеше овие 4-5 години.
Од неписмени наставнички(дудлачки у штаб) ,мака да ти е дете на школо тука што ти оди!
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
17.779
Поени од реакции
21.187
Во случајов, на овие избори немаше да биде привезок. Ама од вчера натаму таа можност отпаѓа, да. Сега веќе ќе мора да игра долга игра.
Levica gi nejkev, gi nejkam i ke gi nejkam do daljneg posto povekjeto ako ne i site se iskoristeni sareni kurtoni, a za takvite nema oprostuvanje. Nekoi tuka gledam gi glorificiraat, bezmalku istite onie koi pred 5 godini mislea deka napravia kojznae sto so toa sto go dovleckaa na vlast SDSM, i ni ja ebaja republikata za vek i vekov. Generalno ligusi koi posledn pat SDSM bese na vlast tie pod masa korzo pravea pa neznaea kakvo zlo nosat na vlast. Bitno rezim so penkalo srusija, toa puvanje tuka, toa pravenje pametni, abe da se cudat budalite. I uste gledam tolku im e menteto. Jbg da e rakav po kus ke go prodolzis. Mozok tesko, kolku e tolku e. E tie ni se nasata napredna mladina koja uste ne ja znae onaa narodnata, podobro da sprecis otkolku da lecis. E pa nema za lecenje povekje, ja posraa togas koga trebase, umre repiblikata. No od druga strana VMRO momentalno e SDSM za siromasni. Toa e realnosta, mu se dopagjalo toa na nekomu ili ne i gragjanitego gledaat toa. VMRO umre na 27,sega se ostanati lesinari, karieristi, ljuge koi sakaat da se doberat ili do tender ili drzavno. Ne smeat da pisnat nisto sto bi gi naljutilo nasite zapadni partneri so nadez deka ovie ke im gi naredat rabotite za da bidat nekoja lokalna vlast vo protejtoratot. Da bese poinaku VMRO komotno mozese da kandidira random majmun od zoloska i so ogled na se, bi gi dobilo site izbori bez da kalkulira, da pravi veseli matematiki ili da bidi pata pata do SDSM. Koj ova ne go gleda, ne go sfakja ili ne mu e jasno nema sto da bara tuka ili da bistri politiki, isto kako i trkalata vatreni poddrzuvaci na levica koi ja zasraja uste pred nekolku godini, ama tolku ja zasraja sto Apasiev na glava da zastani, site najdobri nameri neka gi ima ili da ne tolku kusogled kako sto bese togas koga rusese tezim sto cisto se somnevam posto za razlika od drugite ligusi sto si igraa revolucioneti toj bese malce povozrasen. Niv uste nisto ne im e jasno pa ko za grev uste mislat deka nesto pametno napravile togas.
Bilo kako bilo, ne gledam pricina Apasiev da se vrzuva za umrena partija kako VMRO. Ti na tolku gluposti, bezbroj gafovi, sekojdnevni kardinalni greski koi od sto se tolku mnogu vekje i gi zaboravame, edna partija kako VMRO da se raduva na nekolku procenti prednost, da kalkulira za da go tepa SDSM treba da si nenormalen da se vrzis i da im bides privrzok. Umreni se VMRO, samo uste nikoj im nema kazano.
 

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Ако нема кандидат кој има освоено 50% + 1 глас од излезените гласачи, при што за градоначалник да се избере во прв круг мора да излезат бар 33% од запишаните.
Fixed
 

Maksimot

Психијатриски случај
Член од
28 јули 2021
Мислења
277
Поени од реакции
289
Лично сакам да ја видам Сдссм маргинализирана, уништена до темел. Нивната кадровска политика е сведена на бизнис врски и интереси.

Мила Царовска преку ноќ стана потпретседател! Имбецилот, со две мозочни клетки, кој забранува зборови во речници и книги, притоа ја имплементираше ХЕРА програмата во нашиот образовен систем! Прва мерка на идната власт мора да биде укинување на "реформата" на Мила.

Рада, која повеќе од 20 години е на политичкиот врв (класичен елитист), а притоа го доживеа најголемиот дебакл како претседател на таа партија, сеуште се матка во политичките води. Досега мораше да биде во длабока политичка пензија.

Шилегов, градската пијанија, која преку ноќ се проби на политичкиот врв.

Битиќи е ставен само затоа што е Албанец! Го "замени" Закири кој од новинар стана пратеник, а преку ноќ и потпретседател на Сдссм!

Венко Филипче, која мизерија и патетика од човек откако се фати за политичкото оро, стана потпретседател на таа партија! Херојот кој "одлично" се справи со Ковид пандемијата. Ок, има политичко педигре. И татко му беше и доктор и министер. Сигурно е многу горд на својот син!

Каква е оваа кадровска политика? Кои се овие луѓе? Само Оливер е дете на Сдссм.

Во самата партија имаше раскол. Променија многу имиња кои можеа да дадат подобар изборен резултат! Куманово ќе им биде трн во око, иако разликата е 20тина гласави, не гледам како ќе победат таму.

Заев беше реизбран на едни смешни избори, каде беше еден единствен кандидат за претседател. Макар да ставеле некоја јадна душа, колку да речат дека имало изборен легитимитет. Ништо. Класично комунистички.

После 30 години, во самата партија нема никакви значителни инвестиции. Машинеријата работи пред избори, ќе купат компири, брашко, зејтин и свршиле работа. Блискоста со народот се одржува само ако имаш отворени претставништва во секое поголемо населено место. Да, има отворени денови во општините и да има Барање за средба со градоначалникот, ама отвореноста за критики, па и директното инволвирање во секојдневните проблематики на луѓето нема да им наштети. Нека стават некое дете да работи, нека се пробива низ партиската пирамида, нема да заборави од каде доаѓа.

Социјал-демократијата, само по себе, е една од најлошите идеологии. Лажен мамец за средната и ниска класа, која кај нас не гласа за Сдссм. Не гласа. Гласовите им се од поурбаните средини, а не од руралните.
Самата идеологија подразбира огромна инволвираност на самата власт во уредувањето на општествените односи!

Ни малцинствата не треба да гласаат за Сдссм (имаат свои матични партии, и да, дел се привезоци на Сдссм)! Тоа е лажна слика, претставување концепт на штета на посветениот и трудољубив граѓанин кој не влегува во таа шема, па и не е член на нивната партија. Младите и понатаму ја напуштаат оваа држава!

Политизираноста остана, корупцијата се зголеми, ние сме сеуште полициска држава, судството не е слободно, па и на еколошки план не се покажаа во најдобро светло. Прва идеја на Шилегов, за справувањето со загадувањето беше да се пометат улиците! Маестрално!

Секогаш, во праксата, партијата која има одлични резултати прва одржува прес. Губитничката чека некои поповолни резултати колку да го задржи оптимизмот и еуфоријата во своето гласачко тело. Сакаат оптимизам, мислам дека ќе победат во Центар.

И мене ми се допаѓа тоа што Сдссм пропаѓа. :love:
И во Полошко имаат голем пораз. Во Гостивар 4 : 3 за советници (вмро : сдс) . Во Тетово 4 : 2 : 1 (вмро : сдс : левица). Јегуновце за никаде. И Брвеница пораз. Во Гостивар и турската партија ги победи :D
 
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.214
Поени од реакции
35.792
ВМРО-ДПМНЕ 288.044

СДСМ 238.031

ДУИ 104.554

Алијанса 56.301

Левица 49.558

Беса 25.326

ЛДП/ДОМ 21.999

Независни листи 56.085
 
Член од
4 октомври 2010
Мислења
7.762
Поени од реакции
13.410
ВМРО-ДПМНЕ 288.044

СДСМ 238.031

ДУИ 104.554

Алијанса 56.301

Левица 49.558

Беса 25.326

ЛДП/ДОМ 21.999

Независни листи 56.085
Ако нема нешто драстично да се смени, само од ДУИ би можеле да бидат задоволни.

Иако на нив им виси проблем со Тетово, а доколку го изгубат се менува перцепцијата за нив.

ДПМНЕ поради освоените градоначалнички места и малкуте гласови што ги освои СДС, можат да се задоволни, но и сега не го сопреа падот. Можеби победата ќе значи пресврт, ќе се види уште сега во втор круг.

И Левица не може да биде задоволна, никако да се доближат до 100к гласови.
 

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Ако нема нешто драстично да се смени, само од ДУИ би можеле да бидат задоволни.

Иако на нив им виси проблем со Тетово, а доколку го изгубат се менува перцепцијата за нив.

ДПМНЕ поради освоените градоначалнички места и малкуте гласови што ги освои СДС, можат да се задоволни, но и сега не го сопреа падот. Можеби победата ќе значи пресврт, ќе се види уште сега во втор круг.

И Левица не може да биде задоволна, никако да се доближат до 100к гласови.
Levica ucestvuvase samo vo 30tina opstin od 80 i nekolku, kolku i da bea.. veruj imaat 100ka
 
Член од
18 април 2010
Мислења
2.632
Поени од реакции
3.506
Не бе стварно се забегани 100 на 100, ај барем Грујо со помош од надвор го бутнавме, ама овие сдсм се ужас, дебакл, мизерија невидена што си дозволија ова да им се деси.:vozbud::pos:
 
Член од
14 август 2018
Мислења
4.628
Поени од реакции
10.291
И јас мислам дека Левица со 50к гласови неможе да биде задоволна!
Среќа у несреќа, е што учествуваа во само половина од општините!
Се уште се надевам, дека гласовите на дпСмне беа всушност гласови против сдс, бидејќи само така можеа да се кутнат од власт!?
Останува да видиме, иако навивачки продолжувам да верувам дека Левица може да извади 8 до 10 пратеника на следни избори.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom