Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.019
Поени од реакции
4.040
На Тимчо Мицунски му направиле сајт timco.mk, како да е нов виртуелен помошник од А1.
Мене името Тимчо цело време ме потсеќа на некој херој од Дота.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.945
Поени од реакции
37.183
Ај бе нека завршат ова вестиве. Едвај чекам да го видам Петре кај што со плачење вика: "не играм више" и демонстративно го напушта теренот.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.526
Поени од реакции
2.554
9j

Охрид ќе е ептен заебано.Мала предност кон Коста поради моментална позиција, државен апарат зад него, притисоци, Нефи итн.

Мала кочница е им е несогласувањата во внатрешните струи, некои ликови не се баш омилени локално, за разлика од централата и обратно.Сегашниот претседател на Општинска им е ок, ама пак имал желба наводно за повлекување.Имаше доста желба Лазе да не го одберат повторно, а и немаа со кандидатот нешто хемија.
Уште еден проблем им е "старата гарда" (како и на другиве) таканаречените Бранковисти кои се делат дел во сопствена листа од свои интереси или едноставно се контра моменталните.

Од друга страна, од рекла казала извори голем дел од газдите на срушените плажи финансирале на другата страна со мотив да паднит Коста (а секако и нешто со поврат доколку добијат ДПМНЕ).
За разлика од претходно со поддршка и од АА и дел од Египетското население (пола се во контра екипата, иако најчесто досега гласале на купче), т.е. сега малцинствата се поделени на двете главни струи за разлика од обично.

Битно е и кај ќе одат Вегета гласојте, во 2 круг и дали воопшто ќе одат.
Левица ќе земат место во совет (а можда и некој од другите листи) и нека е интересно.
Едина измена во советот ќе бидит План Б со 1 или 2 советника,,,за Крадоначалник ќе тепат Коста со мала разлика.

Член од
25 септември 2016
Мислења
827
Поени од реакции
1.031
Спамер? СендвичЕ?

Толку ти е IQ-то, 97 уствари?
Уствари ( :tapp: ) кога ќе научите дека правопис не е мерило за IQ, туку мерило за писменост? Еве јас можеби не сум писмен, но сум доволно пaметен за да не изигравам мајмун на форуми и социјални мрежи како тебе. :smirce:

Последно уредено:
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Let me take a minute and give a shout out to Златко Марин. Мислам дека нема, немало и ќе нема полош и понеспособен градоначалник во историјата на Македонија, истовремено најголем лажго, превара и функционер со најголема глувост кон жителите и случувањата во општината.

Ги живееме последните денови/недели од вака историски значаен период.

Патем, да не ги заборавиме неговите најголеми лаги во предизборието 2017, како и неговата многу актуелна деновиве “десна рака”, преку овој 1 минутен видео клип.

Не промовирам нит афирмирам било кој, само прибележувам парче од современата македонска општествено-почитичка историја.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.107
Поени од реакции
4.100
Ќе има подкаст кај Камиказа на фб со него и Апасиев во 22ч вечерва. Кој сака нека гледа, би требало да биде интересно.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.860
Поени од реакции
40.496
Пред да почне предизборниот молк би сакал едно да кажам.

Овие избори според мене се клучни за тоа дали во иднина ќе ги гледаме двете партии кои 30 години не лажат и крадат, или конечно ќе им се види крајот и ќе почнат да искачаат нови партии кои ќе ја сменат политиката во Македонија.

Левица како партија со најголем пораст, носи најголема одговорност да не стане како овие две партии во иднина и со тоа да го скрши духот на народот за промени. Доколку ова се случи, мислам дека нема шанси да се вратиме назад, и разочарувањето ќе биде многу големо кај народот. Затоа кажувам, дека ја носат најголемата одговорност до сега, бидејќи ако продолжат вака и влезат во голем број на совети како што им е планот, и од таму им ги матат сметките на големите, се отвараат многу шанси за нови партии и за доаѓање на нови луѓе.

Нека овие избори конечно бидат промената која мора да се случи.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.312
Поени од реакции
5.409
Имаше едно видео со Шилегов кога им се обраќа на вработени од комунално кога му се жалат а он им вика лошо сте се вработиле.
Да не знаете кај можам да го најдам?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.873
Поени од реакции
36.918
Кој курац кандидат за градоначалник на партија што се вика Левица се залага за секуларност и укинување на молитва преку звучници, организира молитва пред влада?
Уште не ми е јасно како вакво срање си дозволиле на ден пред избори.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
зш не се кандидират чоеков за градоначалник, не ми е јасно

M

Macedon1um

Гостин
Јас мислам дека ќе освојат 500.000 гласови најмалку.

Абе од каде ви се овие лудачки прогнози ццц, 100.000 гласови вика
Spremen si da stavis pari na kladba ? Jas vikam nad 90k blizu 100k pa ajde ako si tolku ti siguren deka nema da imaat tolku. Na lokalnive imaa 35k i ogromen del na lugje sto gi znam ne gi glasaa oti mislea nema da vlezat vo sobranie, sega e sosema dr situacijata em podobra kampanja imaat em se pokazaa vo sobranie dobro.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
Кој курац кандидат за градоначалник на партија што се вика Левица се залага за секуларност и укинување на молитва преку звучници, организира молитва пред влада?
Уште не ми е јасно како вакво срање си дозволиле на ден пред избори.
Поминало од дамна времето кога нешто би можело да се направи во врска тоа. Моментот кога можело да се направи нешто било да се одбие кога се нудел како кандидат. Али пуста желба да му се наштети на Шилегов и СДС и тоа е тоа, што да се каже. Прекасно е денес.

Нема никаков механизам како можеш да контролираш кандидат кога веќе си го кандидирал. Закачен си со него каде и да отиде возењето.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom