Не се работи за убедување потенцијални гласачи. Напротив!Она што мене ме чуди е: како некој одлучува за кого ќе гласа по основ на бројот на лајкови?
Искрено, на таквите доживотно би им го одзел правото на глас.
Пак на пример ќе ти зависи тежината на гласот од одредени трендови, како критериуми. На пример ако сум против вакцина ми одземаат тежина на гласот или на пример, ако сметам дека сум против БЛМ во Америка би ми го одзеле и правото на глас. Пак на крајот све се сведува на тоа кој подобра пропаганда има, но овојпат пропагандната војна се води околу критериумите наместо околу самиот гласНешто налик на ова.
Јас мислам дека ќе освојат 500.000 гласови најмалку.Moja prognoza e deka Levica ke odi blisku pa duri i nad 100.000 glasovi
Човек не сме на евровизија па да гласаме за тој што има подобар настап, овие треба да ги трпиш следни 4-5 години и да управуваат со даноците што ги плаќаме.Не се работи за убедување потенцијални гласачи. Напротив!
Тактиката е создавање на еуфорија и победнички дух кај веќе постоечкото членство. Проста психологија е во прашање. Реално е да се очекува извесна доза на разочараност и дефетизам кај дел од членството.
Со бустање на победнички дух, се анимираат баш тие елементи како ете "победуваме, па овојпат ќе има шанса и за вас..."
Втора работа "од прирачникот на Гебелс", е теоријата на снежна топка! (Јас лично не верувам во ова... ама штабовите очигледно да).
Со создавање на атмосфера на сигурна победа, да се наведат неопределените/неодлучните да излезат и да бидат на страната на победникот. Бидејќи "наводно" народот "сака" победници, а и секогаш е подобро да бидеш со тој што е на власт.
Овие тактики дури и во други форми широко се применуваат од сите партии (*hint) носењето публика со автобуси за масовност на митинзите, бакљи, знамиња, партиски орнаментации, групни скандирања (цело Скопје вмаровски град) и сл.
Види ова е цела дискусија натаму.Пак на пример ќе ти зависи тежината на гласот од одредени трендови, како критериуми. На пример ако сум против вакцина ми одземаат тежина на гласот или на пример, ако сметам дека сум против БЛМ во Америка би ми го одзеле и правото на глас. Пак на крајот све се сведува на тоа кој подобра пропаганда има, но овојпат пропагандната војна се води околу критериумите наместо околу самиот глас
Кинескиот социјален рејтинг е мит.Нешто налик на ова.
Не сум во тек, колку што знам требаше да биде готов во 2020.Кинескиот социјален рејтинг е мит.
Jas sum eden od tie 52 dusi.Исто така интересно е и што 52 души ќе гласаат за ВМРО и покрај колаборационизмот на Мицковски и предавничкиот став кон пописот.
52 души од фоорумов, заедно со тие 15, се надевам дека имаат личен некаков ќар, друга рационална причина за гласање за ВМРО и СДСМ нема.
Ајде ќе ти дадат сендвиче ако не бидат 100.000 гласачи од партија за најдобар спамер!Јас мислам дека ќе освојат 500.000 гласови најмалку.
Абе од каде ви се овие лудачки прогнози ццц, 100.000 гласови вика
9jОхрид мислам вмро ќе добие, за другите исто мислам и јас. Штета само за Центар, дечкото од Левица делува топ. Мислам за парламентарни печен е за пратеник.
Охрид ќе е ептен заебано.Мала предност кон Коста поради моментална позиција, државен апарат зад него, притисоци, Нефи итн.Најдолго се мислев за Охрид. Првично ми беше во вмро групата ама нефи ме премисли. Може да заврши и така и така.
Ova kinezite sekoj den se nadminuvaat so ideite.Ova e neso nalik na black mirror morbidnite epizodi.Пак на пример ќе ти зависи тежината на гласот од одредени трендови, како критериуми. На пример ако сум против вакцина ми одземаат тежина на гласот или на пример, ако сметам дека сум против БЛМ во Америка би ми го одзеле и правото на глас. Пак на крајот све се сведува на тоа кој подобра пропаганда има, но овојпат пропагандната војна се води околу критериумите наместо околу самиот глас