I
Intex
Гостин
Ми се виде темата интересна. Има некаде каде може да се гледа амерички фудбал? xD
ае повторно да се активирам... почна плејоф а... супер.. е сеа,не сум у тек.. термини и програми на кои пренесуваат???па почна плејофот,во првите средби далас беше подобар од филаделфија со 34-14 и по прв пат после 1996г победи на натпревар во разигрувањето и оди понатаму,и на големи изненадување победа на гостински терен остварија џетси против синсинати со резултат 24-14,а вечерва играат и аризона и грин беј, и се разбира патриотите против балтимор,натпревар од кој очекувам сигурна победа на патриотите.....................
братче за термини и резултати јас гледам од nfl.com,а иначе за преноси од натпреварите јас ги гледам или на интернет на atdhe.net или пак на justin.com а чат пат пуштат на кабелската ама ептен ретко последната што ја пуштија беше пред еден месец,така да сега за жал само преку интернетот гледам................ае повторно да се активирам... почна плејоф а... супер.. е сеа,не сум у тек.. термини и програми на кои пренесуваат???
јаоооо.... Том Брејди? New England Patriots? WTF бре? Ги растурија, за една четвртина 24-0...катастрофа, Том Брејди како да не знае на кој треба да ја фрли тоа топката, некако се во на Балтимор играчите завршува:pos2: Ако успеат од ова да се извлечат и да победат, за нив ќе почнам да навивам жими се:kesa:
на Далас квотербек е Тони Ромо??? а на Минесота е Курт Варнер... е тоа ке биде јааака утакмица тоа вреди да се гледа...катастрофа е премал збор за поразот што патриотите го претрпеа од балтимор и тоа на домашен терен,едноставно беа утка,ни одбрана ни напад а нема ли одбрана нема ни простор за брејди и нема добри додавања,едноставно ги прегазија,не ми се веруваше што се случуваше,но белким наредната година ќе биде далеку подобро и да му дадат клоцата на бил,а далеку поинтересна и понеизвесна ми беше утакмицата на атланта и грин беј која отиде во продолжение,а очекувам исто така да биде интересен и следниот натпревар помеѓу далас и минесота................
a со оглед на тоа што играат во европскиот прајм-тајм, т.е. во 19 часот и тоа како ќе се гледа.на Далас квотербек е Тони Ромо??? а на Минесота е Курт Варнер... е тоа ке биде јааака утакмица тоа вреди да се гледа...
Oва финале бев во Тампа баш каде што се одржуваше финалето. Имаше одлична атмосфера низ градот, нешто што се доживува ретко. натпреварот не г огледав затоа што бродот испловуваше. Сепак кај американците т.е. кај повеќето со кој разговарав за фаворити ги сметаа Стилерс.утре во 24:00 супербол финале помеѓу питсбург стилерс и аризона кардиналс. кој ќе гледа нема да зажали
упссс да бе... ја ги смешав Минесота со Аризона Кардиналс... грешка... тој па Бред Фавр, 40 години ако нема ја еве... бела коса има:pos2::pos2:a со оглед на тоа што играат во европскиот прајм-тајм, т.е. во 19 часот и тоа како ќе се гледа.
во право си дека ќе биде јака утакмица, само имаш мала грешка, на минесота квотербек е Фавре, а Варнер е на Аризона:helou: сеедно, можеби ќе биде и најдобра од четирите утакмици, кој знае...едно е јасно, сега веќе нема фаворити, не се знае кој кого може да победи...Индианаполис и Њу Орлеанс беа беспрекорни во текот на сезоната, ама сега во првата постсезонска утакмица...кој знае што се може да се случи.