ајде јас да се надополнам, во оживувањето на темава.
за трансфери ова-она, не знам нешто особено, освен за тоа што беарс го купија џеј катлер за квотербек, а минесота го зеде стариот фавре.
како и да е, сезоната започна, веќе 2 кола се одиграни. добрата вест е што од оваа година ЕСПН Америка, која ја има на кабловските телевизии низ земјава, пренесува и НФЛ, што не беше случај до лани кога даваше само колеџ фудбал. сега даваат и НФЛ и тоа опфаќаат навистина голем број на натпревари, во недела од кај 7 даваат по 1-2 утакмици, и плус вечерта во недела околу 2 уште една, и во понеделник една или две, зависи колку има во програмата на monday night football. Како и да е, битно се дава, па ќе можеме на раат да си го гледаме овој спорт, а не да дремеме пред компјутер, и да се надеваме дека нема нетот да ни биде истрошен за некоја добра утакмица.
Со оглед на тоа што, Чикаго Беарс во првите две кола играа дерби натпревари, имав можност да ги гледам и двата, со Грин Беј во живо и со Стилерс снимка. Првата ја загубија, втората против актуелните шампиони ја добија. Брајан Урлахер, капитенот на екипата на мечките и командант на одбраната се повреди уште во првото полувреме на новата сезона, и за него сезоната е завршено. Тоа мислам дека е голем удар против мечките, но сепак, тие и покрај тоа успеаа да го победат шампионот. За тоа мислам дека е најзаслужен Катлер, новиот квотербек, кој на првиот меч беше некако под притисок и имаше многу грешки, додека во вториот веќе беше некако поопуштен. Друг играч кој заслужува внимание е Џони Нокс, кој е фантастичен, трча како луд...се на се, доколку одбраната на мечките успее да игра на високо ниво и без Урлахер, мислам дека имаат шанси за далек дострел.
Од другите натпревари што ги гледав, и играчите кои ми привлекоа внимание можам да ги издвојав квотербекот на Џетс, Санчез кој е доста добар, го гледав во победата против Њу Ингланд. Том Брејди пак, не е тоа што беше полани кога стана шампион. Она што ми го привлече вниманието беше натпреварот меѓу Мајами-Индианополис и начинот на кој Мајами игра без квотербек, со доста чудни акции. Не знам дали некој го гледаше и знае за што зборувам, а баш би сакал да прокоментираме во врска со таквиот начин на игра, кој јас прв пат го видов.:smir: