- Член од
- 26 август 2011
- Мислења
- 2
- Поени од реакции
- 3
Imam takov doma i nikoj nishto ne mu moze, strashno 

--- надополнето: Sep 1, 2011 3:23 PM ---За жал во мојата зграда има такви па да не претерам ама едно 3-4 семејства се сигурно и тоа се се социјални случаеви.
mnogu od niv spasot go naogjaat vo alkoholot se povejke mladi i stari mislat na toa.
dodeka ne ni se sredi drzavava konecno od tranzicijava vaka ce bide samo ce tonime
80 posto radi neverstvo a ostanatite 20 posto od se drugonajloso nesto...najcesto poradi toa se rasturaat brakovi
pa da ,za zhal toa e mnogu glupav fakt .....zenite trpat semejno nasilstvo i gi trpat pijanicite do niv od koi patem sekoja vecer dobivaat kotek.....ama gi trpat...a smao ako ja izneveri e togas vednas mu gi zema decata i si odi od nego....patetika golema spored mene--- надополнето: Sep 1, 2011 3:23 PM ---
80 posto radi neverstvo a ostanatite 20 posto od se drugo
da taka e ama vo nasva sredina zboram generalno nema golemi problemi so alkoholot, tuku zborot drugo mi bese malku mi e off topik ama moeto mislenje e seledno okolu 80 posto e radi neverstvo brakorazvodot a ostanatite 20 posto moze da bide se...pa da ,za zhal toa e mnogu glupav fakt .....zenite trpat semejno nasilstvo i gi trpat pijanicite do niv od koi patem sekoja vecer dobivaat kotek.....ama gi trpat...a smao ako ja izneveri e togas vednas mu gi zema decata i si odi od nego....patetika golema spored mene
добро се слагам со тоа ...можеби и моево мислење е малку офф но сепак,тоа е жално ....а познавам такви жени кои ги трпат овие појави кај своите мажи како алкохолизмот и насилството хахаа ама битно верен и е и нејзе тоа и е важноda taka e ama vo nasva sredina zboram generalno nema golemi problemi so alkoholot, tuku zborot drugo mi bese malku mi e off topik ama moeto mislenje e seledno okolu 80 posto e radi neverstvo brakorazvodot a ostanatite 20 posto moze da bide se...
Тоа ме интересира баш, подвлеченото. Ако може, мислам... стварно ме интересира.Татко ми беше алкохоличар. Што и да му зборевме и што и да правевме тој никако не сакаше се откаже од алкохолот, како да наоѓаше мир во него незнам можеби грешам.
Како и да е лошо е чувството кога прво се грижиш за него, а кога ќе си дојде дома и видиш дека е добро се нервираш и трпиш се и сешто. Додека беше жива баба ми, (неговата мајка) некако можев да го контролирам но кога почина почна се повеќе да пие се до еден ден кога се случи нешто и нашите, а посебно неговиот живот се сменија за 360 степени. Од тогаш да чукнам во дрво нема ставено ни капка алкохол во устата и се надевам дека ќе остане така, а верувам дека ќе остане бидејќи има тежок карактер и кога ќе каже нешто на тоа си стои.
Иначе имам читано на други форуми исти вакви ситуации кога родителите им се алкохоличари, а нивните деца тоа го преживуваат како "крај на светот" или па се срамат од сопствените родители. Тоа е сосема погрешно бидејќи како прво родителите никој не ги бира како второ какви такви тие да не биле ни нас немало да не има и како трето кога веќе имате такви родители не ги осудувајте со тоа само повеќе ги поттикнувате да пијат, туку напротив секогаш бидете со нив и докажете им дека смислата на животот не треба да ја бараат во алкохолот.
За да подиши чист воздух?Пијаница 2-3 месеци однеси го во планина и остави го,а од време на време носи му јадење.