- Член од
- 26 август 2011
- Мислења
- 2
- Поени од реакции
- 3
Imam takov doma i nikoj nishto ne mu moze, strashno 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
--- надополнето: Sep 1, 2011 3:23 PM ---За жал во мојата зграда има такви па да не претерам ама едно 3-4 семејства се сигурно и тоа се се социјални случаеви.
mnogu od niv spasot go naogjaat vo alkoholot se povejke mladi i stari mislat na toa.
dodeka ne ni se sredi drzavava konecno od tranzicijava vaka ce bide samo ce tonime
najloso nesto...najcesto poradi toa se rasturaat brakovi
pa da ,za zhal toa e mnogu glupav fakt .....zenite trpat semejno nasilstvo i gi trpat pijanicite do niv od koi patem sekoja vecer dobivaat kotek.....ama gi trpat...a smao ako ja izneveri e togas vednas mu gi zema decata i si odi od nego....patetika golema spored mene--- надополнето: Sep 1, 2011 3:23 PM ---
80 posto radi neverstvo a ostanatite 20 posto od se drugo
pa da ,za zhal toa e mnogu glupav fakt .....zenite trpat semejno nasilstvo i gi trpat pijanicite do niv od koi patem sekoja vecer dobivaat kotek.....ama gi trpat...a smao ako ja izneveri e togas vednas mu gi zema decata i si odi od nego....patetika golema spored mene
добро се слагам со тоа ...можеби и моево мислење е малку офф но сепак,тоа е жално ....а познавам такви жени кои ги трпат овие појави кај своите мажи како алкохолизмот и насилството хахаа ама битно верен и е и нејзе тоа и е важноda taka e ama vo nasva sredina zboram generalno nema golemi problemi so alkoholot, tuku zborot drugo mi bese malku mi e off topik ama moeto mislenje e seledno okolu 80 posto e radi neverstvo brakorazvodot a ostanatite 20 posto moze da bide se...
Тоа ме интересира баш, подвлеченото. Ако може, мислам... стварно ме интересира.Татко ми беше алкохоличар. Што и да му зборевме и што и да правевме тој никако не сакаше се откаже од алкохолот, како да наоѓаше мир во него незнам можеби грешам.
Како и да е лошо е чувството кога прво се грижиш за него, а кога ќе си дојде дома и видиш дека е добро се нервираш и трпиш се и сешто. Додека беше жива баба ми, (неговата мајка) некако можев да го контролирам но кога почина почна се повеќе да пие се до еден ден кога се случи нешто и нашите, а посебно неговиот живот се сменија за 360 степени. Од тогаш да чукнам во дрво нема ставено ни капка алкохол во устата и се надевам дека ќе остане така, а верувам дека ќе остане бидејќи има тежок карактер и кога ќе каже нешто на тоа си стои.
Иначе имам читано на други форуми исти вакви ситуации кога родителите им се алкохоличари, а нивните деца тоа го преживуваат како "крај на светот" или па се срамат од сопствените родители. Тоа е сосема погрешно бидејќи како прво родителите никој не ги бира како второ какви такви тие да не биле ни нас немало да не има и како трето кога веќе имате такви родители не ги осудувајте со тоа само повеќе ги поттикнувате да пијат, туку напротив секогаш бидете со нив и докажете им дека смислата на животот не треба да ја бараат во алкохолот.
Пијаница 2-3 месеци однеси го во планина и остави го,а од време на време носи му јадење.