Албанизација на Балканот

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
9.530
Поени од реакции
11.820
Не е вина на судството тоа што избегал, ќе беше вина на судството ако ќе беа осудени за тепачка со смртни последици или несреќа.
Нц, дур не се пуштат од затвор за повторно судење на делото ко за Смилковско, Диво Насеље и слични не се признава.
Ете ко за Сопот шо се докажа.
 

Стев

Word Bearer of the New World Chaos
Член од
19 декември 2019
Мислења
2.303
Поени од реакции
2.222
Ако крадел патлиџани, знаел да краде. Ако знаел да краде, знаел криминалци. Ако знае криминалци, прикрива убиство. Ако прикрива убиство , соучесник е.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
7.221
Поени од реакции
3.042
Ако крадел патлиџани, знаел да краде. Ако знаел да краде, знаел криминалци. Ако знае криминалци, прикрива убиство. Ако прикрива убиство , соучесник е.
Жив ти све колку години имаш?
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
6.856
Поени од реакции
19.545
Ама сте запнале сите да ги осудите албанците,заклале неколку деца,убиле полицајци,божем тоа толку е страшно и одма да ги оцрните.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
33.757
Поени од реакции
51.287
Што привилегија е тоа за мене ако некој албанец криминалец не се казнува? Или убиец не се затвора?
Не знам. Прашај го она мнозинство Албанци кое протестира поради тоа.
 
Член од
30 ноември 2007
Мислења
6.327
Поени од реакции
3.519
Никој не ја испразни, еве одприлика како изгледа демографија на град со бела чума....

Бројките низ годините се тие, градот е Штип:

ГодиниМакедонциАлбанциТурциРомиВласиСрбиБошњациОст.Вкупно
1948[20]9.05021977606344126311.361
195311.258341.426653722624113.845
196117.527717834831.40520.269
197123.845431.86217846982727.224
198131.359651.4731.02995547287736.230
199137.235321.1561.5181.48451588642.826
199437.136188771.4491.69428327341.730
200238.323128772.1841.7272721124643.652

Значи бројот на Македонците не се намалува, има малку зголемување. Слично е во сите градови од источна Македонија...


1953
ВКУПНО 1,304,514
Македонци 860,699
Албанци 162,524
=================
1961
ВКУПНО 1,406,003
Македонци 1,000,854
Албанци 183,108
=================
1971
ВКУПНО 1,647,308
Македонци 1,142,375
Албанци 279,871
=================
1981
ВКУПНО 1,909,136
Македонци 1,279,323
Албанци 377,208
=================
1991
ВКУПНО 2,033,964
Македонци 1,328,187
Албанци 441,987
=================
1994
ВКУПНО 1,945,932
Македонци 1,295,964
Албанци 441,104
=================
2002
ВКУПНО 2,022,547
Македонци 1,297,981
Албанци 509,083
=================

Како што гледаш одкако почнала белата чума, бројот на Македонците е горе доле ист со мал пораст ... Но во Чаир, во Кичево, во Тетово, во Бутел, Ѓорче, тоа не е случај, пошто од таму Македонците се селат, поточно бегаат под притисок на систематското насилство што го вршат Албанците ... Како на пример пукање под прозор, тепање рандом деца по автобуси... тепање деца на улица, но и посериозни излети попут Смилковци, Анѓел и така натаму.

Не е работата ниту наталитетот, пошто една Индија која има експлозивен наталитет, населението го удвостручува за околу 70 тина години вие за истото со далеку помал наталитет за истотото време сте се помножиле за повеќе од 3.... Што е тоа ако не е доселување од Косово...

Бројот на македонци во градот Гостивар :

1953: 2.637
1961: 5.092
1971: 8.109
1981: 10.127
1994: 12.084
2002: 11.885

Пораснале повеќе него во Штип.

Зошто македонците бегаат од Битола, таму барем за една вечер во 2001 им ги запалија сите куќи на албанците, не можат да се жалат дека заради албанците го напуштаат родното место.

1994 година имаше 70.000 македонци во Битола
2002 имаше 66.000.

Сонот на мнозинството македонци е да живеат во Скопје.

Зошто албанците купуваат куќи, а претежно македонците продаваат ?

Повторно причината е природна, не е никаква стратегија. Употребете логика, советувајте се со минатото, прашајте ги вашите дедовци како првин живееле во една куќа, а потоа се направиле 3-4.

Еве проста математика :

Еден брачен пар има 5 синови, живеат во една куќа.

Како што 5-те синови основаат свои фамилии, излегуваат и купуваат куќи наоколу. И од една куќа стануваат 5 куќи (помалиот останува со родителите).

Овие 5 браќа кои живеат во 5 различни куќи, раѓаат по 3 деца, од кои 10 се машки.

Овие 10 машки деца осниваат фамилии, излегуваат во посебни куќи, и тоа во 6 нови куќи. (едниот ги оставил родителите сами).

Ево ти како од една куќа, едно семејство има потреба од 11 куќи.
 
Последно уредено:
Член од
18 април 2010
Мислења
2.518
Поени од реакции
3.316
Да беа општеството и цивилизацијата барем малку подобри...Ова воопшто немаше да биде тема...
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
11.579
Поени од реакции
10.933
Бројот на македонци во градот Гостивар :

1953: 2.637
1961: 5.092
1971: 8.109
1981: 10.127
1994: 12.084
2002: 11.885

Пораснале повеќе него во Штип.
Во истиот перод секаде во ист просек Македонското население расте, тоа е општ показател генерално за Македонското Население. Со тоа што градовите имаат поинтензивен прираст, не заради огромниот наталитет, туку заради миграцијата село град... години на белата чума се после 81... види како населението останува исто. Гостивар ако примети, не го спомнав во населбите што ги набројав, кај што има масовно иселување на Македонци. И да ги изземеме градовите од западна Македонија, пак во самото Скопје, во одредени населби ситуацијата е алармантна на тој план.

Зошто македонците бегаат од Битола, таму барем за една вечер во 2001 им ги запалија сите куќи на албанците, не можат да се жалат дека заради албанците го напуштаат родното место.

1994 година имаше 70.000 македонци во Битола
2002 имаше 66.000.
Битола повеќе од 100 години го носи истиот број на жители, со истите флуктации. Тоа е така од причина што има периоди на масовно иселување во западните земји. За разлика од на пример Чаир, Бутел, Ѓорче, кај што најголемиот жителите не се селат во странство, туку пак во Скопје... Не заради помодарство, туку од што се во безизлезна ситуација... Колку и да сакаш ти тоа да го релативизираш и ти самиот знаеш што е причината...

Сонот на мнозинството македонци е да живеат во Скопје.

Зошто албанците купуваат куќи, а претежно македонците продаваат ?
Да, гледам колку Македонците купуваат и станови во Чаир... јас не сакав да се иселам од Чаир, туку морав... Го продадов станот за скоро дупло поевтино одколку што идат становите во Скопје, затоа што и покрај тоа што сите Македонци сакаат да живеат во Скопје, за чудо не сакаат да живеат во Чаир... Тоа сигурно не е заради тоа што Албанците во Чаир се прекрасни за соживот.... Туку дека ги слушаат приказните од тие што избегале од Чаир....


Повторно причината е природна, не е никаква стратегија. Употребете логика, советувајте се со минатото, прашајте ги вашите дедовци како првин живееле во една куќа, а потоа се направиле 3-4.

Еве проста математика :

Еден брачен пар има 5 синови, живеат во една куќа.

Како што 5-те синови основаат свои фамилии, излегуваат и купуваат куќи наоколу. И од една куќа стануваат 5 куќи (помалиот останува со родителите).

Овие 5 браќа кои живеат во 5 различни куќи, раѓаат по 3 деца, од кои 10 се машки.

Овие 10 машки деца осниваат фамилии, излегуваат во посебни куќи, и тоа во 6 нови куќи. (едниот ги оставил родителите сами).

Ево ти како од една куќа, едно семејство има потреба од 11 куќи.
Аха убава ти е вака математикава, мислиш Мали Ѓокица...
Еве ти бе цреп еден жив пример имаш горе во пописите. За 8 години од 1953 до 1961 во периодот на најрурална егзистенција на Албанците бројот се зголемил за 15% притоа и тогаш има примери за селење од Косово во Македонија... за 70 години само глувци можат да се триплицираат со проста делба.
Автоматски споено мислење:

Во истиот перод секаде во ист просек Македонското население расте, тоа е општ показател генерално за Македонското Население. Со тоа што градовите имаат поинтензивен прираст, не заради огромниот наталитет, туку заради миграцијата село град... години на белата чума се после 81... види како населението останува исто. Гостивар ако примети, не го спомнав во населбите што ги набројав, кај што има масовно иселување на Македонци. И да ги изземеме градовите од западна Македонија, пак во самото Скопје, во одредени населби ситуацијата е алармантна на тој план.


Битола повеќе од 100 години го носи истиот број на жители, со истите флуктации. Тоа е така од причина што има периоди на масовно иселување во западните земји. За разлика од на пример Чаир, Бутел, Ѓорче, кај што најголемиот жителите не се селат во странство, туку пак во Скопје... Не заради помодарство, туку од што се во безизлезна ситуација... Колку и да сакаш ти тоа да го релативизираш и ти самиот знаеш што е причината...


Да Македонците купуваат и станови во Чаир, јас не сакав да се иселам од Чаир, туку морав... Го продадов станот за скоро дупло поевтино одколку што идат становите во Скопје, затоа што и покрај тоа што сите Македонци сакаат да живеат во Скопје, за чудо не сакаат да живеат во Чаир... Тоа сигурно не е заради тоа што Албанците во Чаир се прекрасни за соживот.... Туку дека ги слушаат приказните од тие што избегале од Чаир....
Аха убава ти е вака математикава, мислиш Мали Ѓокица...
Еве ти бе цреп еден жив пример имаш горе во пописите. За 8 години од 1953 до 1961 во периодот на најрурална егзистенција на Албанците бројот се зголемил за 15% притоа и тогаш има примери за селење од Косово во Македонија... за 70 години само глувци можат да се триплицираат со проста делба.
До администраторите, да се смени насловот на темата во „Насилна Албанизација на Балканот“
Автоматски споено мислење:

Да беа општеството и цивилизацијата барем малку подобри...Ова воопшто немаше да биде тема...
Де објасни ни на нас простите луѓе што сакаш да кажеш со ова...
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
5.112
Поени од реакции
2.927
За еден маж да има 3 деца треба сите овие услови да ги исполни и тоа по следниот редослед.
1. Да најде девојка
2. Да не му раскине девојката
3. Да сака да прави свадба
4. Девојка му да сака брак
5. Да не се разведе веднаш после свадба
6. Да сака да има дете
7. Таа да сака да дете
8. И двајцата да можат да имаат дете
9. Да им се роди прво дете
10. Да не се разведат од нервоза
11. Таа да сака дете бр2
12. Тој да сака дете 2
13. Да имаат дете 2
14. Да не се разведат поради 2 деца
15. Да не банкротираат поради 2 деца
16. Таа да сакате дете 3
17. Тој да сака дете 3
18. Да имаат дете 3
19. Да не се разведат од плачење на децата
20. Да не банкротираат и умрат од глад
21. Да не се скренат тотално и некој од нив да не се обеси
22. Да не им умре ни едно дете
Ако сите 22 услова се исполнат честито имаш 9000 државна помош и ќе те ставиме да некоја слика. И си прав патриот.
 
Член од
18 април 2010
Мислења
2.518
Поени од реакции
3.316
Де објасни ни на нас простите луѓе што сакаш да кажеш со ова...
На пример никој да не се замараше дали некој бил Македонец или Албанец. И едниот е човек и другиот е човек, тоа што бил роден на различна територија и зборува друг јазик е булшит. Ама ова можело да се реши уште многу одамна. Еве зошто сите не би зборувале англиски(бидејќи Британија на овој или оној начин станала влијателна)?
Во врска со религиите, оди си во црква или џамија и не се замарај со другиот или тој што воопшто не оди никаде.
Нели би било поедноставно вака?
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
11.579
Поени од реакции
10.933
На пример никој да не се замараше дали некој бил Македонец или Албанец. И едниот е човек и другиот е човек, тоа што бил роден на различна територија и зборува друг јазик е булшит. Ама ова можело да се реши уште многу одамна. Еве зошто сите не би зборувале англиски(бидејќи Британија на овој или оној начин станала влијателна)?
Во врска со религиите, оди си во црква или џамија и не се замарај со другиот или тој што воопшто не оди никаде.
Нели би било поедноставно вака?
Зошто во Македонија нема проблеми со Србите, Власите, Турците на пример ?

Или општеството и цивилизацијата не чини само кога Албанците се во прашање? Или можеби сакаш да ги релативизираш работите... делејќи ја вината со оној познат „космополитски“ говор ала Најчевска...

И да, Британија станала влијателна не заради јазикот, туку по цена на бедата на тие што ги поробила...
 
Член од
18 април 2010
Мислења
2.518
Поени од реакции
3.316
Зошто во Македонија нема проблеми со Србите, Власите, Турците на пример ?

Или општеството и цивилизацијата не чини само кога Албанците се во прашање? Или можеби сакаш да ги релативизираш работите... делејќи ја вината со оној познат „космополитски“ говор ала Најчевска...

И да, Британија станала влијателна не заради јазикот, туку по цена на бедата на тие што ги поробила...
Како и да е, овваа дискусија би можела да оди до бескрај.
Се' би било полесно доколку би немало граници и многу јазици. Ова сега или во блиска иднина многу тешко би се остварило ама мислам дека било изводливо некогаш во минатото, и блиско и далечно. :)
 

Стев

Word Bearer of the New World Chaos
Член од
19 декември 2019
Мислења
2.303
Поени од реакции
2.222
Како и да е, овваа дискусија би можела да оди до бескрај.
Се' би било полесно доколку би немало граници и многу јазици. Ова сега или во блиска иднина многу тешко би се остварило ама мислам дека било изводливо некогаш во минатото, и блиско и далечно. :)
Идилично и нереално... природата на човекот е таква да бара насилство од било која причина...
И да немаше јазици, и да немаше граници, ќе се тепаат за боја на коса, за боја на очи, за висина, за должина на нос, за големина на брада....
 
Член од
30 ноември 2007
Мислења
6.327
Поени од реакции
3.519
Во истиот перод секаде во ист просек Македонското население расте, тоа е општ показател генерално за Македонското Население. Со тоа што градовите имаат поинтензивен прираст, не заради огромниот наталитет, туку заради миграцијата село град... години на белата чума се после 81... види како населението останува исто. Гостивар ако примети, не го спомнав во населбите што ги набројав, кај што има масовно иселување на Македонци. И да ги изземеме градовите од западна Македонија, пак во самото Скопје, во одредени населби ситуацијата е алармантна на тој план.


Битола повеќе од 100 години го носи истиот број на жители, со истите флуктации. Тоа е така од причина што има периоди на масовно иселување во западните земји. За разлика од на пример Чаир, Бутел, Ѓорче, кај што најголемиот жителите не се селат во странство, туку пак во Скопје... Не заради помодарство, туку од што се во безизлезна ситуација... Колку и да сакаш ти тоа да го релативизираш и ти самиот знаеш што е причината...


Да, гледам колку Македонците купуваат и станови во Чаир... јас не сакав да се иселам од Чаир, туку морав... Го продадов станот за скоро дупло поевтино одколку што идат становите во Скопје, затоа што и покрај тоа што сите Македонци сакаат да живеат во Скопје, за чудо не сакаат да живеат во Чаир... Тоа сигурно не е заради тоа што Албанците во Чаир се прекрасни за соживот.... Туку дека ги слушаат приказните од тие што избегале од Чаир....
Аха убава ти е вака математикава, мислиш Мали Ѓокица...
Еве ти бе цреп еден жив пример имаш горе во пописите. За 8 години од 1953 до 1961 во периодот на најрурална егзистенција на Албанците бројот се зголемил за 15% притоа и тогаш има примери за селење од Косово во Македонија... за 70 години само глувци можат да се триплицираат со проста делба.
Автоматски споено мислење:


До администраторите, да се смени насловот на темата во „Насилна Албанизација на Балканот“
Автоматски споено мислење:


Де објасни ни на нас простите луѓе што сакаш да кажеш со ова...

Чаир има само 3,5 км2, а живеат преку 60.000 жители.

Да живееш во Чаир е неиздржливо, не е здраво.

Верувам дека повеќе од се друго, самиот амбиент влијае македонците да се иселат од таму, не се работи за никаков притисок, не е намерен

Тој амбиент им смета и на мнозинството албанци, и затоа сите албанци што прават малку пари исто така бегаат од Чаир.

И јас како албанец би живеел во Аеродром каде секоја година нешто се инвестира, него ли во Чаир каде 20 години камен не е мрднат.

Има многу места чисто македонски од каде што се иселуваат голем број на македонци.

Голем број кратовчани, велешани, пробиштипјани, кривопаланчани, прилепчани, да не ги набројам, дека сите треба.

Освен скопскиот регион, позитивен миграционен биланс имаат само уште : Охрид, Битола, Штип и Гевгелија.

Да, само 4 нескопски општини имаат позитивен биланс, каде повеќе македонци се доселуваат него се иселуваат.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom