Албанизација на Балканот

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.172
Поени од реакции
763
Темава е одлична но мислам дека попрецизно би било да се искористи синонимот европеизација на Балканот.
Ова се е во врска со европеизацијата на Балкнот а тоа значи секако десловенизација на колку може поголема територија на Балканот.
Тоа се европските вредности за нас.Колку повеќе губење територии и власт,или како што е темава,албанизација,толку повеќе европеизација.
Пак истите луѓе ќе коментираат против Албанците и пак и пак ќе се стремат кон европските вредности.
 
Член од
30 ноември 2007
Мислења
6.328
Поени од реакции
3.520
Албанизацијата е се поприсутна на Балканот и зема се поголем замав.

1. Прво почна од Србија, каде со помош од "Западот", се направи таканаречена вештачка држава Косово. Државата е "признаена" од неколку земји во светот со наводно потплаќање на владите на тие држави за да го признаат протекторатот Косово.
Темата ти е утната.

Тоа што Косово се ослободи во 1999, не значи дека немало таму албанци. Во секој град на Косово албанците и пред 1999 беа мнозинство.

Ниедна држава не е вештачка ако својата слобода ја остварува со чиста борба и со волја на мнозинството.


2. Потоа следи Severxhistan Македонија. Тука најверојатно е дека ќе се бара другиот дел или таканаречен Илирида. Во оваа земја се крши устав, се менуваат закони во корист на Албанското малцинство (мнозинство) и тн.
Не е точно, никогаш Македонија не била посигурна од денес. Ако мислиш дека на албанците им е место во концентрациони логори со гасни комори, тогаш секако дека правото албанците да го употребат својот јазик ќе ти се види како остварување на Илирида.


3. После Severxhistan, најверојатно е Црна Гора, но таму би било малку потешко бидејќи се веќе во отан.
Црна Гора немаше да се осамостои во 2006 без гласовите на албанците. Албанците ќе се жртвуваат само да опстои Црна Гора како независна држава.

Албанскиот јазик и албанското знаме во општините со мнозинство албанци, во Црна Гора се официјални и дозволени за употреба, иако албанците таму се само 5% од населението.

Албанците се почитувани, албанците ја почитуваат оваа Црна Гора.4. "Чемерија е држава во државата Грција", со свој владин сајт, министерство и мнозинство Албанци во таа област.
Албанците муслимани се протерани до Грција, православните асимилирани, албанците немаат и не можат да имаат територијални претензии кон Грција, но имаат имотни, бидејќи луѓето кои се протерани имотите им останале во Грција, за тоа не добиле ништо.
Има над 500.000 албанци во Грција кои се заминати од економски причини после падот на комунистичкиот режим, но тие немаат никакви политички барања.

Кое е вашето мислење за Албанизацијата на Балканот?
Дали би се спречило или дали би имало некој што би го спречил тоа?
Кој е главниот виновник за ова?

Доколку постои ваква тема, се извинувам на дуплирање и избришете ја оваа. Јас не најдов друга.

Нема никаква албанизација, туку напротив, во минатото е случено деалбанизација на Балканот, ако знаеш малку историја, албанци живееле во многу поширок простор него денеска.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
34.246
Поени од реакции
52.003
Србите, Хрватите и другите уште одамна излегоа од утепаниот национал-шовинистички филм, овие сеуште заглавени, сироти. Затоа Косово, не стагнира, туку регресира од позицијата која ја имаше пред десет-петнаес години. Со тој утепан мајнсет не може политичари више, чак ни на Балканот да има.
Вучиќ е чекор понапред од наивните косовски политичари и ете го резултатот. Има ли потреба со бројки да се презентира?
 
Член од
25 март 2012
Мислења
7.260
Поени од реакции
3.068
Србите, Хрватите и другите уште одамна излегоа од утепаниот национал-шовинистички филм, овие сеуште заглавени, сироти. Затоа Косово, не стагнира, туку регресира од позицијата која ја имаше пред десет-петнаес години. Со тој утепан мајнсет не може политичари више, чак ни на Балканот да има.
Вучиќ е чекор понапред од наивните косовски политичари и ете го резултатот. Има ли потреба со бројки да се презентира?
Србите излегоа од утепаниот национал-шовинистички филм?
Не знам ти во кој филм си.
Што треба да направат косоварите? Да се спојат со Србија?
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
34.246
Поени од реакции
52.003
Србите излегоа од утепаниот национал-шовинистички филм?
Не знам ти во кој филм си.
Што треба да направат косоварите? Да се спојат со Србија?
Само еден мал пример:
Тачи изјави улогата на УЧК била да ги избрка Србите од Косово.

Дали уопште смее било кој српски политичар приближно ваква изјава да даде? Макар и во опозиција да е.

Кој има ќар од глупавата изјава на Тачи?
Можеби тој самиот, на домашно-политички план, но на надворешно политички?
Автоматски споено мислење:

Можете ти и останатите Албанци да се преправате на форумов, но во реалноста албанскиот национал-шовинизам е широко присутен кај Албанците, паралелно со исламскиот фундаментализам. Тачи дава таква изјава, затоа што знае дека тоа пали кај Албанците.

Јас секогаш кога ќе кажам Албанци, мислам на Албанци муслимани.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
7.260
Поени од реакции
3.068
Албанизацијата е се поприсутна на Балканот и зема се поголем замав.

1. Прво почна од Србија, каде со помош од "Западот", се направи таканаречена вештачка држава Косово. Државата е "признаена" од неколку земји во светот со наводно потплаќање на владите на тие држави за да го признаат протекторатот Косово.
2. Потоа следи Severxhistan Македонија. Тука најверојатно е дека ќе се бара другиот дел или таканаречен Илирида. Во оваа земја се крши устав, се менуваат закони во корист на Албанското малцинство (мнозинство) и тн.
3. После Severxhistan, најверојатно е Црна Гора, но таму би било малку потешко бидејќи се веќе во отан.
4. "Чемерија е држава во државата Грција", со свој владин сајт, министерство и мнозинство Албанци во таа област.

Кое е вашето мислење за Албанизацијата на Балканот?
Дали би се спречило или дали би имало некој што би го спречил тоа?
Кој е главниот виновник за ова?

Доколку постои ваква тема, се извинувам на дуплирање и избришете ја оваа. Јас не најдов друга.

Прегледај го приврзокот 235096
1. Што значи вештачка држава, која држава не е вештачка?
2. Илирида не се креира со менување на устав, различни насоки се.
3. Црна Гора без капка крв ги даде тие права кои денеска ние тука ги имаме.
4. ова немам поим што е.

Ова *албанизација* би се спречила со етничко чистење, налик после балканските војни, или економскиот прогон после ВСВ, вториот бран на протерувањето на албанците кон Турција, па и насекаде.
Денеска овие методи се невозможни, денеска луѓето потешко се манипулираат, џабе се креираат вакви теми со намера заплашување.
Уште поглупи се намерите и пропагандите да не се продава имот на Албанци, очигледно ни тоа не помага.
Едноставно треба овие заплашување да запираат. Треба законите да важат исто за сите пред се, да нема непотизам и дискриминација по администрација, да работиме да го подобриме образованието, да ја контролираме религијата и нејзиното влијание. И со време вакви теми ќе се гледаат со потсмев, а креаторите со жал.
Автоматски споено мислење:

Само еден мал пример:
Тачи изјави улогата на УЧК била да ги избрка Србите од Косово.

Дали уопште смее било кој српски политичар приближно ваква изјава да даде? Макар и во опозиција да е.

Кој има ќар од глупавата изјава на Тачи?
Можеби тој самиот, на домашно-политички план, но на надворешно политички?
Автоматски споено мислење:

Можете ти и останатите Албанци да се преправате на форумов, но во реалноста албанскиот национал-шовинизам е широко присутен кај Албанците, паралелно со исламскиот фундаментализам. Тачи дава таква изјава, затоа што знае дека тоа пали кај Албанците.

Јас секогаш кога ќе кажам Албанци, мислам на Албанци муслимани.
Тачи вика УЧК ја избрка Србија, ја слушнав таа изјава и јас.
Немам што да се претварам, ниту гајле ми е што мислат во реалност повеќето албанци. Но сигурен сум дека Илирида или Голема Албанија поактуелна е по македонците и србите токолку кај албанците, тоа е факт.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
34.246
Поени од реакции
52.003
Непродавањето недвижнини на Албанците е секако најпаметниот совет кој каурите можат да го добијат, а кој нема да го послушаат. Никој не сака утре неговите деца да бидат тепани, заплашувани, а имотот уништуван, животот несигурен во сопственото место за живеење, само затоа што не си муслиман.
Бојкотот на албанските бизниси е исто така паметен и сигурен потег, кој без насилство и слични албански методи, културно праќа порака.

И двете работи Албанците ги почитуваат како премиса во однесувањето кон каурите во Македонија. Објективните Албанци, ако воопшто постојат такви, и самите би го увиделе тоа и затоа не би имале ништо против и каурите така да се однесуваат.

Непреземањето ништо, доведува до состојба во која се наоѓаат денес многу каурски семејства кои одеднаш се најдоа во погоре опишаните услови, по продавањето на имот од страна на нивните комшии на Албанци, во многу населени места, кои биле со нормален секојдневен живот пред тоа.
Автоматски споено мислење:

Во крајна линија проблемот е во политичари како Груевски и Заев, кои за ситни дневно-политички ќар го продаваат својот народ и дозволуваат Албанците да праат што сакаат.
 
Последно уредено:
Член од
25 март 2012
Мислења
7.260
Поени од реакции
3.068
Во крајна линија проблемот е во политичари како Груевски и Заев, кои за ситни дневно-политички ќар го продаваат својот народ и дозволуваат Албанците да праат што сакаат.
Што ни дозволиле овие на нас што вам не ви дозволиле? Како сме привилегирани? Ова морам да го знам, или јас не сум албанец?
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
34.246
Поени од реакции
52.003
Што ни дозволиле овие на нас што вам не ви дозволиле? Како сме привилегирани? Ова морам да го знам, или јас не сум албанец?
Примери премногу има, но еве еден:
Еден куп примери на вршење притисок врз каурите, преку тепање на нивните деца, каменување на цркви и сквернавење гробишта, уништување на нивниот имот. Никој, ама баш никој не одговара од вас за тоа.
Убивање на каурчиња за време на најголем каурски празник, како што гледам, исто така потпаѓа под безобразно, еднострано амнестирачката политика на каурските политичари, како Груевски и Заев.
 
Член од
30 ноември 2007
Мислења
6.328
Поени од реакции
3.520
@Beric Dondarrion и ти си еден од тие што коса им се крева кога ги гледаат албанците добро да живеат.

Можеби многу брзо се развија работите, не може мозокот да ти ги прифати промените, до вчера албанците ги гледаше само како неписмени физички работници, а денес речиси рамо до рамо со македонците. А што гледаш лошо во тоа ?

Примери премногу има, но еве еден:
Еден куп примери на вршење притисок врз каурите, преку тепање на нивните деца, каменување на цркви и сквернавење гробишта, уништување на нивниот имот. Никој, ама баш никој не одговара од вас за тоа.
Убивање на каурчиња за време на најголем каурски празник, како што гледам, исто така потпаѓа под безобразно, еднострано амнестирачката политика на каурските политичари, како Груевски и Заев.
Откако тој едниот побегна во Унгарија, сето ова што го наброја ти, а и што броев јас, па да речам го снема.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
34.246
Поени од реакции
52.003
@Beric Dondarrion и ти си еден од тие што коса им се крева кога ги гледаат албанците добро да живеат.

Можеби многу брзо се развија работите, не може мозокот да ти ги прифати промените, до вчера албанците ги гледаше само како неписмени физички работници, а денес речиси рамо до рамо со македонците. А што гледаш лошо во тоа ?
Навистина ниту еден мој пост не имплицира вакво нешто.

Го разбирам јас тој одбрамбен механизам, кога некој каур ќе се побуни за сето она што им го правите тука во Македонија, најлесно е да кажеш дека е реинкарнација на Милошевиќ, па макар било тоа непоткрепено со ниту еден доказ.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
7.260
Поени од реакции
3.068
Примери премногу има, но еве еден:
Еден куп примери на вршење притисок врз каурите, преку тепање на нивните деца, каменување на цркви и сквернавење гробишта, уништување на нивниот имот. Никој, ама баш никој не одговара од вас за тоа.
Убивање на каурчиња за време на најголем каурски празник, како што гледам, исто така потпаѓа под безобразно, еднострано амнестирачката политика на каурските политичари, како Груевски и Заев.
Што привилегија е тоа за мене ако некој албанец криминалец не се казнува? Или убиец не се затвора?
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
12.575
Поени од реакции
9.691
Што привилегија е тоа за мене ако некој албанец криминалец не се казнува? Или убиец не се затвора?
Tu be majkata, se samo pogresni i nevini se apsat i zatvoraat. Da se uapsat i zatvorat pravite ti ke bidis najsrekjen, znam jas.
 

Стев

Word Bearer of the New World Chaos
Член од
19 декември 2019
Мислења
2.360
Поени од реакции
2.253
@Beric Dondarrion и ти си еден од тие што коса им се крева кога ги гледаат албанците добро да живеат.

Можеби многу брзо се развија работите, не може мозокот да ти ги прифати промените, до вчера албанците ги гледаше само како неписмени физички работници, а денес речиси рамо до рамо со македонците. А што гледаш лошо во тоа ?
Оти тоа што го имаат добиено го имаат добиено со тероризам и криминал, преку искористување на македонците.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
7.260
Поени од реакции
3.068
Tu be majkata, se samo pogresni i nevini se apsat i zatvoraat. Da se uapsat i zatvorat pravite ti ke bidis najsrekjen, znam jas.
Па се затвораат невини, досега само случајот СОПОТ се обелодени, неколку милиони евра се платени за обесштетување.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom