Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
19.936
Поени од реакции
15.959
И пак си доаѓа на моето дека Ванхауте им пресуди на ДПМНЕ, сега им откри уште една афера со парите од Европските фондови, се почна да се одмотува полека полека...[DOUBLEPOST=1458907685][/DOUBLEPOST]
Носење жеден преку вода, пливајќи грбно наназад со рацете врзани од напред... А жедниот е Груевски
prvo Mačkarot go home od ponedelnik, a toa pari za Ipard fondovi e luk i voda...EU neka si proveri kolku EU pari zemale ovie 2 decenii grcite koga preku niv odat site raboti vo zapaden Balkan, a izveduvat lokalci za sitna para...
 
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не мора да измислуваме и да вртиме не сум Брутус. Зборевме за преодна влада, за тоа се и дискутираше тогаш, и ти си кажа како и под кои услови ќе биде составот на владата по консензус на партиите.

Тоа вториот дел на текстот ти е неразбирливо. Мислеше дека до изборите уште еднаш ќе има нов и премиер. Ова у моментов е тоа, не е комплексно да се разбере. :D

За премиер со полн легитимитет далеку бевме и тогаш и сеа.
Те фаќаат како измизлуваш и викаш не сум Брутус. Е не си пријателе. Ти си само псевдокомуњар во заблуда.
 
W

wicked_1

Гостин
Не, во јуни 2015 СДСМ зборуваше за премиер кој комплетно ќе ја преземе контролата врз Владата од Груевски. За тоа разговаравме и ние на форум.

100 дена пред секои наредни парламентарни избори, Владата ќе ја води човек кој не е лидер на политичка партија. И да, тоа што се случува со Емил моментално е тоа. Ама Емил не е тоа што СДСМ го бараше. Емил е носење жеден преку вода.
Не, разговаравме за состав на преодна влада што ќе организира избори, еве и Ставрогин ќе го цитирам.
Почнуваш секоја отстапка на која е приморан Груевски да ја прогласуваш за победа. Се помачна и помачна станува работата. Инаку, сите веќе знаат дека владата која ќе организира избори ќе биде без Груевски, или избори нема ниту да има. Баш ме интересира дали и таквата влада без Никола ќе ја прогласиш за победа на ДПМНЕ.
еве ти што одговори

Која постапка? Распуштање на УБК? Тоа не е најавено, ниту побарано. Тоа е моја желба, која на форумов на споменав пред месец дена: http://forum.kajgana.com/threads/ОБНОВЕНО-По-нападот-во-Гошинце-пукање-во-Куманово.78009/page-321#post-7250234 , а со Разиел го имам правено истиот муабет приватно пред неколку месеци. И секогаш кога ќе се спомене распуштање на УБК јас ќе ја поддржам идејата.

Влада без Груевски нема да има. И тоа е сосема јасно.
после почна за некои други "административни влади" да пишеш, некоректно ама океј. =)
 
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.390
Поени од реакции
36.324
ова бетер од на Прибе извештајот го истолкува :icon_lol:
Дека нема никков напредок на било кое поле, нема доволен меѓународен притисок и кажа дека има огромна корупција и проневера на пари од владејачката партија.

Ќе видиме сега за европските пари кога ќе се отвори аферата што ќе биде и кој ќе ги опфати.

А незнам зошто извештајот на Прибе е тоалетна хартија кога секој дипломат се повикува на него како главен услов за каков и да е напредок.

Мислам дека нема да дадат избори на 5ти јуни. Или ќе се услови тие што се гонети од СЈО да не учествуваат. Ако има избори нешто ми кажува дека некакви услови за нив сигурно ќе има.
 
B

Bafra

Гостин
Сета среќа па ти знаеш дали и какви докази има, а Катица и СЈО незнаат :tapp:
Па тоа е финтата сите во МКД знаеме каде има криминал а според досега изнесеното од СЈО за :place: се . А ако имаат конкретно а не го прикажуваат целта им е друга тогаш :cautious: .

И Бране и Љубче и Грујче паметни се, прво си носат закони па после си крадат, а вие навивајте/тепајте се меѓусебе за да ви фрлат некоја трошка/сендвич.

Да сакаа и да сакавме да бидеме држава за 30 дена ќе не направеа ама глуп народ па оти да не го стрижеш :P
 
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Od sekade plustat obvinenija, prijavi, kapace so parite od EU, i vie ovde branite rezim. A znaete deka nema spas. Odma na vakcina :)
: ))
 

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Nema kaj da se pise,pa ovde..Grujo na gradonacalnikot na Gjorce Petrov go vika gradonacalnice. :pos::pos:

Ni sram,ni perde.:ROFLMAO:
 
Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.643
Поени од реакции
865
А не е криминал да ги отворат понудите од другите пријавени на тендерот да ти кажат што нудат и ти да ги наштелуваш работите демек подобра понуда имаш и да доставиш понуда во 5 до 12? Технички не губи никој ама не е фер:)
Технички губат фирмите кои конкурирале на тој тендер, а тоа во некои држави се вика корупција а кај нас е нормална работа. :D[DOUBLEPOST=1458924138][/DOUBLEPOST]
И извештајот на Прибе, и ставовите на Ван Хојте, и барањата на СДСМ ќе завршат на исто место. Ко секоја искористена тоалет хартија. :D
Тие ќе завршат во кантата кај што се фрла искористената тоалетна, а ние обичните луѓе веќе сме во гомна до гуша.
 
D

Darko_ufo

Гостин
Гледам се спрема сценарио техничка влада од 3 години и процесуирање на криминалците... Може на крај и да нема избори.
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.091
Поени од реакции
15.017
Гледам се спрема сценарио техничка влада од 3 години и процесуирање на криминалците... Може на крај и да нема избори.

A koj go toa sprema, za da bidime educirani na vreme????

Ili e možebi nečija želba(frle)?:facepalm:
 
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Да не се спремаат за премиери или триумвират Бејли, Хојте и Заев? Тогаш која е поентата на организирање избори? Трошење пари за џабе.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.936
Поени од реакции
15.959
НЕ Е тоа криминал, доколку си понудил најниска цена.
Криминал би било доколку ти со поткуп си добил тендерот а си понудил НАЈВИСОКА цена а тие со најниска ги одбиле под некој нереален основ и од буџетот место 1.000 евра потрошиле 5.000 евра
Формално правно не е криминал ако си единствен понудувач или ако си најефтин... но има друга цака, јас сакам да купам таква и таква опрема ама од некој одреден бренд, не мора да е дека ми дава мито или имам човек таму, туку едноставно задоволен сум од квалитетот, цената, афтер маркет третманот... е сега треба пак преку тендер да набавувам, за да немам проблем со други понудувачи кој се за мене несолидни, во тендерот ќе барам специфични услови што може само тој бренд да ги исполни јас што сакам да земам, или нему порано ќе му дадам незванично инфо што ќе се бара , јасно другите нема ни да се јават на тендерот ако не можатр да се спремат... Но и ова не е формално правно криминал, се практикува секаде во светот, посебно ако се сака домашна фирма да ја земе работата , не странска...
А за да не се буни вистинскиот непожелен конкурент, на тендерот формално ќе учествува уште една домашна фирма со полоша понуда...[DOUBLEPOST=1458930783][/DOUBLEPOST]
Od sekade plustat obvinenija, prijavi, kapace so parite od EU, i vie ovde branite rezim. A znaete deka nema spas. Odma na vakcina :)
: ))
какви пари од ЕУ, какви будалаштини....ситна боранија и глупости на самата ЕУ... на времето земаа луѓе пари за садење на лешници,ореви и бадеми... условот бил да засадат одреден број дрва, не и да ги одржуваат и берат...на луѓе им текнало, насада до даска, земи пари и остај се така... ама се тоа е ситница , нула спрема ЕУ пари што ги лапаат грците со децении од ЕУ, парите за Западен Балкан 90% одеа преку грчки фирми...работата ја изведуваа наши компании, за сума 30% од таа што ја дал ЕУ, а остатокот, кајмакот, го лапаа грчките фирми а што не мрднаа со мал прст...
Е сега праи кинезот автопат со цена 60% помала од гркот... и одма галама, кинезот дал мито :facepalm:
 
Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom