Ако некој ве повреди, дали друг ќе ги трпи последиците?

Iris

Ruzha, ruzhica...
Член од
29 април 2005
Мислења
278
Поени од реакции
7
Sum bila povredena, no mislamd eka najglupavo neshto e da se "odmazduvash" na siot mashki svet poradi toa. Jas imam srce polno so ljubov i pak sum spremna da zhrtvuvam se' ako se raboti za vistinskata lichnost.
 
Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Глупаво е некој што не е ни крив ни должен да страда само затоа што некој друг некого повредил! А сум си страдал така без врска, баш скоро ми се случи тоа, ама поарно што се случи. Барем ми стана јасно со кого заправо имав работа:)
 

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
Таман работа да се истурам на други зашто мене некој ме повредил. Не сум одмаздољубива и немам такава потреба да си го хранам своето его со туѓа болка. Јес да оваа појава е прилично честа и многу ме нервира.
 
Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
Nema smisla da trpi nekoj posledici oti mene porano nekoj me povredil zosto na nevin da se odmazduvam nikogas toa nema da go napravam.
 
Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Доколку нешто такво ми се случи,да бидам повредена,никако не би чувствувала дека сум вратила за повредата,ако враќам на друг.Но,затоа може да се случи,другиот на некој начин,да ги трпи последиците од мојата повреда.
Да ме трпи исплашена, да чека да се опуштам, да има трпение и љубов доволно, за да ја извлече од мене скриената ми душа.
Во таа смисла да,може друг да ги трпи последиците,колку и да не сакам.
 

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
da, sum bila povredena, ama sekogas srceto "ozdravuva" i da, na pocetokot sekako cuvstvuvav zelba da se odmazam na site ostanati, ama kako sto sozrevas, ke sfatis deka ne e vo toa poentata. a, na toj sto te povredil, kako i da e, porano ili podocna SEKAKO ke mu se vrati po glava....SEKOGAS e taka
 
Член од
6 јуни 2006
Мислења
26
Поени од реакции
0
Ako nekoj me povredi,drug nikogas ne gi trpi posledicite.Isto taka ne se odmazduvam ni na licnosta sto me povredila.Ednostavno ne mislam poveke na celata situacija.Mislite gi okupiram so nesto drugo,bidejki koga mislam,seto toa mislenje me frla vo negativno raspolozenie i ne mozam normalno da funkcioniram.
 

Zbratko

The Shrink
Член од
3 јануари 2006
Мислења
875
Поени од реакции
17
Ako nekoj me povredi nikoj drug nema da trpi posledici ... obcno site taka vikaat. Magutoa realno kazano ... ako ste povredeni od nekoj shto vi znacel, posle to nesvesno slednata osoba sho ke dojde vo vashiot zivot ke trpi. Trpenje vo smisla deka si se izgoril pred kratko vreme ... i sea imash edna bariera pred teebe vo koja si zatvoren .. i nedozvoluvash da prijde nekoj ... sho ponekogash ti nosi i neracionalni reakcii i odnesuvanja.
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Точно. И бибика убаво кажа и Збратко.

Ако си бил повреден, без разлика колку е најсупер личноста со која си после тоа, ќе трпи последици. Не директно, туку несвесно тоа иде. Ако си бил душичка, а те повредиле, после тоа ќе се однесуваш малку постудено и попретпазливо, па тука веднаш имаш „трпење последици”. Поставуваш блокади, сето тоа само затоа што не сакаш да ти се случи истото (што не е гаранција дека нема да се случи истото). Тоа е некој вид превентивна самоодбрана, секој внимава и се чува себе си од болка.
 

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Тоа е сосема нормална природна работа.Како кога ќе се разболиме малце потешко, откога оздравуваме организмот создава имунитет, но ни треба одреден период да профункционираме како некогаш.Така е и во овие ситуации, повреден си, почнуваш да преболуваш, полека ствараш имунитет но ти треба извесен период да профункционираш и срцето да си го доделиш на некој друг.
 

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
daaaaa ke gi trpat tie posle pa taka ke si ja izlecam ranickata koja definitivno nema poveke da mi se otvori:icon_lol: :kez: :je:
 

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
AHhahAHHAH .. epa sa ako vlezam u druga vrska kaj sho go sakam nema od inaet da go povredam posho ja bef povredena.. sa ako vlezam u playerska igra.. ne e feelingot da povredam.. nego igrata e takva.. Sekoj igral.. ili ? Hmm .. Ne bre ne mu vrakam na drug ako me povredi predhodnio.. ali mozi da si stam zid ova ona okolu sebe .. pa da go izturkam i da go povredam od sho nekam .. zavisi od povredata.. na nekoj nachin sekako deka ke trpi.. mozi da se plasham ili slichni raboti.. DAJ BRE .. ako prodolzam neznam kaj ke oteram.. Ne namerno mozi da prefrlam a ne od sho sakam ! Taka ide na samo ..
 
S

Sasha

Гостин
Ako sum bila povredena od nekogo,sigurno ne bi vrakala na nekoj drug,tuku bi mu vratila na toj sto me povredil!
 
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Sum bila povredena megjutoa ne smetam deka posledicite za toa treba da gi nosi naredniot moj partner ne e nikoj dolzen da gi TRPI MOITE PORANESNI FRUSTRACII NELI? ne e pravedno da se odmazduvas na toj nacin i da povreduvas druga licnost na koja mozebi i znacis nesto...
 
Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Многу нормално дека повредената личност после тоа ке биде полоша сепак човекот учи додека е жив а и се учи според своите грешки како и грешките на другите НО како што времето поминува личноста се врака не целосно на онаа старата и заборава и на кајот на краевите кој и е неа крив за тоа што и се случило, зошто велат постарите СО ПАМЕТ ВО ГЛАВАТА:star: . Додека пак оној кој што ми/би ми нанел такво злодело, сигурно нема да остани покусо
 

Kajgana Shop

На врв Bottom