Ако некој ве повреди, дали друг ќе ги трпи последиците?

ЃАВОЛЧЕ

PlayGIRL
Член од
13 април 2006
Мислења
983
Поени од реакции
4
Да, баш сега размислував на таа тема...мислам дека сум таква...едноставно гневот од претходната врска или некое разочарување сакам да го истурам на некој ни крив ни должен...не викам дека сум во право, не треба да е така...али...тоа е.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Vlatce напиша:
Ste bile povredeni? Sakate najiskreno a ne vi e vozvratena taa ljubov? Potoa vie povreduvate samo poradi toa sto ste resil/a deka nekoj/a ve povredil/a vas i sega treba drugite da patat poradi toa so toa sto ke im vrakate niv na ist nacin? Dali misliste deka e toa pravoto resenie zaradi edna licnost da gi povreduvate drugite???
Сум била повредена,имам плачено и тие останати попратни ствари кога љубовта не ти е возвратена,но во никој случај не повредувам други ,затоа што друг не ми ја возвратил љубовта.Тоа не ми е ниту логично ниту...не знам како да објаснам...
Сум направила погрешен избор,таа личност ме повредила,малце ќе поплачам и после кревам главата и одам напред,ниту него ќе го повредам или ќе му се одмаздувам,ниту пак на некој што не ми направил ниту помислил нешто лошо...И дефинитивно не е тоа правото решение,затоа што ако таа љубов не е возвратена,значи таа личност не е за него/неа...
Можеби баш наредниот кој ќе го повредите, е правата личност за вас...и после што ќе се случи ако ја изгубиш таа личност,а сфаќаш дека си ја сакал,а си ја повредил затоа што ете си сакал одмазда...
 

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Sum bila povredena,mi se ima sluceno ljubovta da ne mi bide vozvratena,imam izroneto mnogu solzi.No toa voopsto ne znaci deka treba i jas da vrakam na toj nacin.Sto mi se krivi drugi luge za toa sto mene nekoj,porano,vo minatoto me povredil.
Btw ako gledame taka na tie raboti,i ako gledame samo so ogorcenost na zivotot samo poradi nekoe loso iskustvo, togas nikogas nema ni da gi vkusime ubavinite na nestata.
 

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Не мора да сум била нешто посебно повредена ама едноставно некогаш сум имала желба да се понашам најглупаво на свет спрема мушкиот род..не знам и сама зашто...а иначе после повредување мислам дека без да сакаме и несвесно следниот ги трпи последиците...или сме затворени не дозволуваме никој да допре подлабоко или даваме лажна надеж..секој различен одбрамбен систем си праи ама фората е да го победиш тоа и да му дадеш шанса на тој што дошол
 

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
me povredile i toa mnogu .. mnogu poveke od sto sum ocekuval..kasno beshe veke da se branam ednostavno vladeeshe srceto a ne razumot
custvatta i onaka veke bea razgoreni do maximum prasanje na vreme beshe koga i solzite ke leat od mojte o4i ali bilo pominalo...
mrazam koga sum losh ili odmazdoljubiv..ali toa sto go preziveav nekoj ke go plati :) na mn. ubav na4in
sekogas sum za zadovolstvoto :) manifestirano na poubav na4in
 

Darkwind

I need to work I'm always spending
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.038
Поени од реакции
1
Па мислам дека не, незнам не ме повредиле до сеа ама не би требало зашто таквите ствари си ги затварам во себе и не ги искажувам.. ама којзнае акко многу ме повредат може ќе се истурам на некој :toe:
 

rich_bitch1

~DARLING~
Член од
15 март 2007
Мислења
744
Поени од реакции
5
ako sum se vodela po toj plan dosega trebale mnoguuuu lugje da patat zaradi mene.sto ima nekoja nevina licnost da trpi zaradi nekoj drug sto neznael da me ceni dovolno.toa e negova slabost.kako bi mi bilo mene nekoj svoite ljubovni frsutracii ili kopleksi da gi prazni na mene,da mi se odmazduva za nesto so sto jas vrska nemam.toj sto me povredil bil vo minatoto..me povredil..bolelo..ali ok zavrseno e so toa.treba znaci sega da si ja unistuvam idninata i da se polnam so omraza..bez veza
 

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
45
ме повреди личноста која многу ми значи, и тоа ненамерно и несакајќи и тотално изгубив доверба во него (но сепак уште зазема важно место во мојот живот!)... но затоа пак не ги трпеше последиците некој друг бидејќи кога станува збор за врски единствена последица која кај мене останува е недовербата и скепсата...затоа се држам во дистанца и цело време ја набљудувам личноста со сомнеж...
но човечката природа е таква, кога некој МНОГУ ќе те повреди некој мора да плати за тоа,ако не таа личност тогаш друга... Мораме да најдеме некаков начин да се ослободиме од тоа негативно чувство...се додека некој не не повреди нас поради неуспехот во неговата претходна врска...:toe:
 
С

Сатори

Гостин
Често, да.
Посебно ако тој некој што ме повредил сум го сакала...затоа денес од една зафркната врска, ги зафркнувам сите следни јас. :tapp:
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Jas samo da prasam dodeka gi povreduvate slednite dal gi vizualizirate bivshite ?
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Глупо е за еден да плаќаат сите. А можеби ке најдеш некој/а кој/а ке те сака онолку колку што заслужуваш, а и ти ке го/ја сакаш. Но ова ретко се дешава т.е. оние што се изгореле еднаш некако стануваат по диви, и гледаат да се осветат на некој друг.
 
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Последиците(прежалување на идиотот што ме повредил) најчесто ги трпат моите другарки.Не сум тип што сака да повредува други луѓе,без разлика колку ме повредиле мене.Едноставно,кога ќе дојде ред да вратам на ударот ми паѓа жал и се откажувам од таа намера,не можам...можеби и затоа луѓето се навикнати да ме повредуваат...:toe:

Ако враќам на ударот-ќе му вратам на тој што ме повредил...ама тоа не е начин...
 
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Никогаш не е решение да се осветуваш и одмаздуваш на личност која нема никаква врска со нешто што се случило одамна. Секогаш врати му на оној кој те повредил ама никогаш на личност која нема поим зошто е тоа така.
Последиците трпи си ги сам, си дозволил да те повредат.. или направи да ги трпи оној кој те повредил.:pipi:
 

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Друга сигурно нема да ги трпи последиците,не е таа крива што сум дозволил да ме повреди некоја,дека би вратил да би вратил но не е тоа начинот послеМ мојата одмазда сигурно следува истото пак од нејзина страна и што понатаму се вртиме во круг,најубаво е сето тоа да се заборави според мене кога тогаш ќе си го добие од некој друг немора да бидам јас тој што ќе врати "се се враќа се се плаќа" :svirkam:
 

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
jas mislam deka ke gi trbi,zatoa sto so negovoto nedejstvuvanje,mu dozvolil na nekoj da me povredi.(ova e eden od zakonite na robotite ili slicno)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom