Ако морам да одберам: татковината или парите, што би одбрал?

Кој е вашиот избор?

• Вкупно гласачи
    360
Член од
21 јули 2011
Мислења
112
Поени од реакции
36
Парите или татковината? се разбира парите!!! конечен одговор, инаку што беше „татковина„? слабо слушав на часовите по запознавање на природата и општеството, тогаш знам нешто се спомнуваше зборот татковина, па песнички стихотворби и сл, перење мозок во прв левел...

Парите не би ги дал ни за 246378264382463 татковини...
A zosto ne probas 246378264382463 pari da napravis vo 1 tatkovina?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.613
Поени од реакции
31.428
mozhebi poradi godinite ., no sepak ako se saka i tuka vo svojata tatkovina mozhe da se uspee diri mislam deka vremeto na Makedonija doprva doagja., site shto se za ........inozimstvo........slobodno be deca patuvajte ., ostavetegi gi na mir oni shto idninata so trud ja gledaat tuka ., ne zanesuvajki se pri toa deka vo stranstvo ., so tukashni naviki ke se spechalat golemi pari:coffee:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
mozhebi poradi godinite ., no sepak ako se saka i tuka vo svojata tatkovina mozhe da se uspee diri mislam deka vremeto na Makedonija doprva doagja., site shto se za ........inozimstvo........slobodno be deca patuvajte ., ostavetegi gi na mir oni shto idninata so trud ja gledaat tuka ., ne zanesuvajki se pri toa deka vo stranstvo ., so tukashni naviki ke se spechalat golemi pari:coffee:
ne be , tie mislat vednash ke se zbogatat- kako samo na niv chekaat tamu

Pitali Bosanca shta bi on uradio da je sutra smak sveta.
A on reche: „Nema tu puno razmishljanja:zhena, djeca i pravac Njemachka!“
:pos:

?

..........

Гостин
Sigurno ne so sedenje na forumi :confused:
Седење на форум е една пречка.. меѓутоа мене ми интересира на кој начин може да направиш 246378264382463 пари во нашава „татковина“ без притоа да прекршиш ниту еден закон, односно тоа да го направиш чесно?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.815
Поени од реакции
1.565
Токму денс зборев на оваа тема со друштво и вели во Шпанија ти дават неповратни средства во износ од 15000 евра со неколку услови нормално ако неработиш профитабилно 2 години ги враќаш парите и сега си мислам многу пари се тоа но за шпанскиот стандарт тоа не е воопшто голема сума на пари. Сега муабетот ми одеше во насока ќе одам таму и што поѓаволите ќе права таму? Тука ми се сите што ги познавам и ми значат , а таму нов свет нови навики некако премногу за мене подобро ќе си го најдам патот за успехот тука можности има само треба да се искористат

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Токму денс зборев на оваа тема со друштво и вели во Шпанија ти дават неповратни средства во износ од 15000 евра со неколку услови нормално ако неработиш профитабилно 2 години ги враќаш парите и сега си мислам многу пари се тоа но за шпанскиот стандарт тоа не е воопшто голема сума на пари. Сега муабетот ми одеше во насока ќе одам таму и што поѓаволите ќе права таму? Тука ми се сите што ги познавам и ми значат , а таму нов свет нови навики некако премногу за мене подобро ќе си го најдам патот за успехот тука можности има само треба да се искористат
Другар ми живее и работи во Барселона, работи како разнесувач на пица и работи приватно како програмер за незнам која фирма од барселона за игри.Си зема дебела плата за да покрие све таму+ да си купи нешто и да им прати на неговите во мкд.И он викаше така, сите се тука, сите му значат, ама кога отиде таму ич не му се враќа во Македонија.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.613
Поени од реакции
31.428
a zoshto krie deka raboti i treta smena ., za se da pokrie gorekazhanoto., ...a tuka ni edna smena ne sakate da odrabotite ., vednash site miloneri sakate:coffee:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Другар ми живее и работи во Барселона, работи како разнесувач на пица и работи приватно како програмер за незнам која фирма од барселона за игри.Си зема дебела плата за да покрие све таму+ да си купи нешто и да им прати на неговите во мкд.И он викаше така, сите се тука, сите му значат, ама кога отиде таму ич не му се враќа во Македонија.
Како програмер секаде дури и тука заработуваш многу или доволно. Нема потреба да работиш како разнесувач на пица.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Како програмер секаде дури и тука заработуваш многу или доволно. Нема потреба да работиш како разнесувач на пица.
Барем зема дупла плата шпто тука само можеш да сонуваш. Он што сака ќе работи.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Барем зема дупла плата шпто тука само можеш да сонуваш. Он што сака ќе работи.
И по цел ден е на работа, нема време ни да одмори, понекогаш нема време ни за спиење.
Другар ти или те заебава тебе или ти не знаеш што е да работиш две работи или не знаеш дека само како програмер можеш сам да се издржуваш дури и тука без да земеш денар од твоите.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
И по цел ден е на работа, нема време ни да одмори, понекогаш нема време ни за спиење.
Другар ти или те заебава тебе или ти не знаеш што е да работиш две работи или не знаеш дека само како програмер можеш сам да се издржуваш дури и тука без да земеш денар од твоите.
Таму како и во странство имаш во една година два пати одмор.(нормално доколку сакаш да ги искористиш) Двајцата заминавме од МК, затоа не збори нешто кога си немаш благе везе. Или ти си некој богаташ на некој политичар па ти дава пари, и тука солиш памет дека може да се издржи + жена и дете со 23 илјада денари, ( и тука неговиот талент не се цени, па они има познавање од некој аматери што работат во Сеавус), нормално во Сеавус работи некој што е политички определен па си зема подебела плата..За болидраното, тука не, ама таму да, дури и повеќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom