Акните - повеќе од тинејџерски проблем

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Фала богу досега не сум имал проблем со акни, ниту посериозен ниту никаков воопшто...:toe:

имам прочитано дека спермата oд бик или од маж помага за акни па дури и незнам каде во некоја земја ги произведуваат. И една моја другарка го сватила тоа ептен буквално и кога биле со дечкото и завршиле работа она си ставила на лицето. Другиот ден ја гледам она ептен светната во лице и ја прашувам зошто е така дали некоја нова пудра почнала да користи, и она ми го кажа рецептот.така да ако проба и некој друг не ќе биде лошо да каже како ефекти :helou: иначе друга алтернатива што ја ја предлагам со смрдените акни е сончање али она максимално опекување на сонце па слушам дека така ги снемувало највеќе без креми:salut:
Инаку ова е точно не се смеејте, само на секоја кожа не делува со ист ефект. На некој може и повеќе проблем да му направи...А патем и не секој има срце да го испроба ова...:drk::drk:

mr.cornelius1

И ОНДАК ТО..
Член од
1 ноември 2009
Мислења
773
Поени од реакции
14
ja mislam deka se e do tipot na kozata.
sekoj tip na koza ima svoja nega i aknite pominuvaat kaj sekoj od razlicni faktori

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
ja mislam deka se e do tipot na kozata.
sekoj tip na koza ima svoja nega i aknite pominuvaat kaj sekoj od razlicni faktori
освен типот на кожата прес се влијае највеќе генот(наследството) и хормонскиот дисбаланс грда работа се акните , и да прашам дали некој бил на ласерски третман пошо еден другар сакал да иде па да се распрашам(он има акни на чело):wink:

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.345
Поени од реакции
75
Има линекој користено од таа кремата на Авон шо е ClearSkin преку ноќ шо ги отстранува акнте??

Fragola

највкусната јагодка..
Член од
25 септември 2009
Мислења
301
Поени од реакции
7
Неам некој голем проблем со акните..обично знаат да ми се појават неколку коа сум у период на пмс:icon_lol: и тоа обично у долниот дел на лицето,кај брадата,или пак понекад коа нема да време да ги исчистам митисерите ми се јавуваат..користам колекција на нивеа најобична за млада кожа што е,пошо сепак неам некој поголем проблем,иако знаат понекад да ме нервираат да ми седат и подолго..:wink:

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
ај ако има некој со бил на ласерско отстранување на акните нека каже како е кај го има колку кошта оти јас се милсма да ли да одам или да не одам :toe:

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
ај ако има некој со бил на ласерско отстранување на акните нека каже како е кај го има колку кошта оти јас се милсма да ли да одам или да не одам :toe:
Јас сум бил и ласерското отстранување кај мене имаше само привремен ефект, а доста скапо е од третман така да не би ти препорачал да одиш:smir:

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
мхм јас одам на козметичар на секои две недели и плајќам по 150 ден. и ме чистат со ласер доста помага..али исто така користам и еден лосион кој всушност е раствор на нешто билки појма неам

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Мислам дека повеќе се само тинејџерски проблем. Тие што ги имаат и подоцна имаат некој проблем со лицето.. :wink:

Член од
21 јули 2009
Мислења
41
Поени од реакции
0
Znaci imam 16 god od svojata 12,13 godina imam problem so aknite,na pocetok nemase mnogu,no so tek na vremeto,mi se pojavija na celoto,lice a najvishe koa se bricham,i ne znam da ne se bricham ne biva,i ne znam sto da pravam dajte nekoja dobra efikasna krema/gel,ili nekoi preparati za pred bricenje i posle!
Vishe ne mozham da gi gleam! :)
Fala:pipi:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Znaci imam 16 god od svojata 12,13 godina imam problem so aknite,na pocetok nemase mnogu,no so tek na vremeto,mi se pojavija na celoto,lice a najvishe koa se bricham,i ne znam da ne se bricham ne biva,i ne znam sto da pravam dajte nekoja dobra efikasna krema/gel,ili nekoi preparati za pred bricenje i posle!
Vishe ne mozham da gi gleam! :)
Fala:pipi:
За креми ќе мора самиот да пробаш да најдеш некоја ефикасна за тебе бидејќи искраено јас сум немал акни но знам неколку луѓе што имаат и можам да ти кажам со сигурност сите производи не работат за сите, како и зошто е тоа така појма немам.

Искраено по ников не можам да разберам дали си машко или девојче?

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
За креми ќе мора самиот да пробаш да најдеш некоја ефикасна за тебе бидејќи искраено јас сум немал акни но знам неколку луѓе што имаат и можам да ти кажам со сигурност сите производи не работат за сите, како и зошто е тоа така појма немам.

Искраено по ников не можам да разберам дали си машко или девојче?
kaj си видел бе девојче да се бричи на лице,сваќам да кажеше дека се бричи доле ама чим е на лице ондак е машко ,со женски ник:uvo:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
kaj си видел бе девојче да се бричи на лице,сваќам да кажеше дека се бричи доле ама чим е на лице ондак е машко ,со женски ник:uvo:
За време на пубертет можно е и имам видено една другака имаше мустаќи ги бричеше.

Kajgana Shop

На врв Bottom