Инаку ова е точно не се смеејте, само на секоја кожа не делува со ист ефект. На некој може и повеќе проблем да му направи...А патем и не секој има срце да го испроба ова...имам прочитано дека спермата oд бик или од маж помага за акни па дури и незнам каде во некоја земја ги произведуваат. И една моја другарка го сватила тоа ептен буквално и кога биле со дечкото и завршиле работа она си ставила на лицето. Другиот ден ја гледам она ептен светната во лице и ја прашувам зошто е така дали некоја нова пудра почнала да користи, и она ми го кажа рецептот.така да ако проба и некој друг не ќе биде лошо да каже како ефекти :helou: иначе друга алтернатива што ја ја предлагам со смрдените акни е сончање али она максимално опекување на сонце па слушам дека така ги снемувало највеќе без креми:salut:
освен типот на кожата прес се влијае највеќе генот(наследството) и хормонскиот дисбаланс грда работа се акните , и да прашам дали некој бил на ласерски третман пошо еден другар сакал да иде па да се распрашам(он има акни на чело):wink:ja mislam deka se e do tipot na kozata.
sekoj tip na koza ima svoja nega i aknite pominuvaat kaj sekoj od razlicni faktori
Јас сум бил и ласерското отстранување кај мене имаше само привремен ефект, а доста скапо е од третман така да не би ти препорачал да одиш:smir:ај ако има некој со бил на ласерско отстранување на акните нека каже како е кај го има колку кошта оти јас се милсма да ли да одам или да не одам
За креми ќе мора самиот да пробаш да најдеш некоја ефикасна за тебе бидејќи искраено јас сум немал акни но знам неколку луѓе што имаат и можам да ти кажам со сигурност сите производи не работат за сите, како и зошто е тоа така појма немам.Znaci imam 16 god od svojata 12,13 godina imam problem so aknite,na pocetok nemase mnogu,no so tek na vremeto,mi se pojavija na celoto,lice a najvishe koa se bricham,i ne znam da ne se bricham ne biva,i ne znam sto da pravam dajte nekoja dobra efikasna krema/gel,ili nekoi preparati za pred bricenje i posle!
Vishe ne mozham da gi gleam!
Fala
kaj си видел бе девојче да се бричи на лице,сваќам да кажеше дека се бричи доле ама чим е на лице ондак е машко ,со женски ник:uvo:За креми ќе мора самиот да пробаш да најдеш некоја ефикасна за тебе бидејќи искраено јас сум немал акни но знам неколку луѓе што имаат и можам да ти кажам со сигурност сите производи не работат за сите, како и зошто е тоа така појма немам.
Искраено по ников не можам да разберам дали си машко или девојче?
За време на пубертет можно е и имам видено една другака имаше мустаќи ги бричеше.kaj си видел бе девојче да се бричи на лице,сваќам да кажеше дека се бричи доле ама чим е на лице ондак е машко ,со женски ник:uvo: