Акните - повеќе од тинејџерски проблем

Член од
26 јуни 2019
Мислења
6
Поени од реакции
1
10 godini posle terapijata ne mi se vratija (samo po nekolku nedelno i lugje sto ne me znaele vikaat nisto ne e toa - ama luznite se tuka kako potsetnik za mene)

za nus pojavite si gi ima i toa ubavo ke si istrazizh i krvni sliki i se... moze da se opasni mnogui ama roaccutaon e edinstvenoto nesto sto pomognalo za TEZOK stepen na akni
Благодарам за одговорот и советот

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Во Белград има клиника која лузните од акни ги одстранува со радиобранови . Не знам дали кај нас има нешто слично.
сигрно има бидејки јас пред 15,16 години идев кај една докторка од државно што фала богу си имаше своја приватна ординација со ласери и радиобранови и се :D .. така да сеа 2024 сигурно сегде има.. амаа мислам дека е тотално не функционално ова бидејки радио бран е за топлина генерирање а тао за лузни ништо не прави..
единстевено нешто како што памтам од тогаш јаките ласери само даваа некој резулат бидејки ја гореа кожата за да ја натераат да генерира нова кожа над лузната ама и ова дава минимални резултати - бидејки ФАКТ е дека лузна не може да се острани (тотално) никогаш :)
Исто така за тие што сакат слични ефекти а за многу поефтино дома имаше некои пилинг креми за лузни од мислам овошни киселни што ти го горат лицето за да постигнат до негде сличен ефект ко со ласерите.. послаби се ама затоа и цената е мала (ги имам и тие тогаш користено и исто така мал резулат дадоа колку толку јбг)

Kajgana Shop

На врв Bottom